Euro 2024: Αντιδράσεις για τον αναμειγμένο διαιτητή σε στημένα παιχνίδια, Τσβάγερ, στο Ολλανδία - Αγγλία

Euro 2024: Αντιδράσεις για τον αναμειγμένο διαιτητή σε στημένα παιχνίδια, Τσβάγερ, στο Ολλανδία - Αγγλία

To 2006 είχε αναμειχθεί σε υπόθεση στησίματος αγώνων και είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό έξι μηνών

Felix-Zwayer
Με τον διαιτητή της αναμέτρησης κόντρα στην Ολλανδία για τα ημιτελικά του Euro 2024 τα έχουν βάλει οι Άγγλοι, μιας και ο Φέλιξ Τσβάγερ είχε αναμειχθεί το 2006 σε υπόθεση με στήσιμο αγώνων, με αποτέλεσμα να δεχθεί αποκλεισμό έξι μηνών.

Συγκεκριμένα το 2004 σε ένα παιχνίδι της Βούπερταλ κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης ο διαιτητής Ρόμπερτ Χόιζερ είχε αποδειχθεί ότι ήταν «στημένος», ωστόσο για τον δεύτερο βοηθό, Τσβάγερ, η έρευνα της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είχε καταλήξει πως δεν είχε ανάμειξη.

Αργότερα, βέβαια, αποδείχθηκε ότι είχε δεχθεί 300 ευρώ από τον Χόιζερ και έτσι δέχθηκε τιμωρία έξι μηνών. Η τιμωρία του αυτή δεν είχε γνωστοποιηθεί τότε, παρά έγινε γνωστή δέκα χρόνια αργότερα μέσω ενός δημοσιεύματος.

Έκτοτε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχει βρεθεί στο στόχαστρο, με αρκετούς να απορρούν για ποιον λόγο συνεχίζει να είναι διαιτητής με την ανοχή της UEFA. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ένας από αυτούς ήταν και ο εκ των σταρ της εθνικής Αγγλίας, Τζουντ Μπέλινγκαμ, ο οποίος ως παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε κάνει ανοιχτά παράπονα μετά από μία ήττα με σκορ 3-2 από τη Μπάγερν Μονάχου.

Κλείσιμο
«Βάζεις έναν διαιτητή που ήταν σε στημένα παιχνίδια να σφυρίξει το μεγαλύτερο παιχνίδι της Γερμανίας; Τι περιμένατε; Για μένα δεν ήταν πέναλτι. Ο Χούμελς δεν κοιτάει καν τη μπάλα, παλεύει να πάρει θέση και τον βρίσκει. Μπορούμε να σταθούμε και σε άλλες αποφάσεις του», είχε αναφέρει τότε ο νυν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης με αποτέλεσμα να πληρώσει 40.000 ευρώ πρόστιμο.

Στο Euro της Γερμανίας έχει ήδη σφυρίξει τρία ματς, το Ιταλία - Αλβανία (2-1), το Τουρκία - Πορτογαλία (0-3) και το Ρουμανία - Ολλανδία (0-3), δηλαδή δύο ματς ομίλων και ένα στη φάση των «16».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ