Euro 2004 - Λαμίν Γιαμάλ: Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον πανηγυρισμό του με το «304»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής Ισπανίας στο EURO 2024 συνηθίζει πολλές φορές να πανηγυρίζει αποτίοντας φόρο τιμής στη φτωχογειτονιά που μεγάλωσε

Ζει το απόλυτο όνειρο κάθε εφήβου. Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι το κορυφαίο πρόσωπο του EURO 2024. Όχι μόνο για την εθνική ομάδα της Ισπανίας, μα και για όλη τη διοργάνωση.

Λίγο πριν κλείσει τα 17 του χρόνια, ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία των Euro, το παιδί - θαύμα της Μπαρτσελόνα, έκανε όλον τον πλανήτη να παραμιλά με την ιστορική γκολάρα που πέτυχε κόντρα στη Γαλλία στον ημιτελικό. Το βράδυ της Τρίτης (09/07), αφού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «τρικολόρ» στο 21ο λεπτό του αγώνα, έτρεξε προς τον πάγκο της ομάδας του και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που πανηγυρίζει τιμώντας τη γειτονιά που μεγάλωσε. Πιο συγκεκριμένα, σχηματίζει με τα δάχτυλά του ένα 3, ένα 0 και ένα 4 (304). Τα τελευταία τρία ψηφία του ταχυδρομικού κώδικα της γειτονιάς Rocafonda (08304), μιας από τις πιο φτωχές γειτονιές της Καταλονίας, την οποία το ακροδεξιό VOX αποκάλεσε «πολυπολιτισμική κοπριά».



Ο Γιαμάλ μεγάλωσε στη Ροκαφόντα, είναι κομμάτι της ταυτότητάς του. Μεγάλο μέρος της οικογένειάς του εξακολουθεί να ζει εκεί. Μάλιστα έξω από ένα μικρό φούρνο, που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα ένας από τους 23 (!) ξαδέλφους του και ο θείος του Αμπντούλ, υπάρχει μια τοιχογραφία του Γιαμάλ με φανέλα της Μπαρτσελόνα, περιτριγυρισμένη από τις σημαίες του Μαρόκου (χώρα καταγωγής του πατέρα του), της Ισημερινής Γουινέας (της μητέρας του) και της Ισπανίας, όπου γεννήθηκε.



Σημειώνεται ότι η Ροκαφόντα είναι μια από τις φτωχότερες γειτονιές της περιοχής Maresme της Βαρκελώνης. Σύμφωνα με το INE [instituto nacional de statistica] σχεδόν οι μισές οικογένειές που ζουν εκεί βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και το μέσο εισόδημα είναι το 1/3 εκείνου του Centre ή του Eixample, δύο πλούσιων γειτονιών της πόλης.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Υπάλληλος κατασκευαστικής ο Κινέζος που φέσωσε με €3.500 ιδιοκτήτη Airbnb - Έκανε τηλεφωνήματα στην εταιρεία του

Η ανάρτηση Αντετοκούνμπο για τη σημαία και η συγκίνηση της Ντρισμπιώτη - Δείτε τι έγραψαν στα social media

Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και τώρα αντιμετωπίζει δίωξη στο Ντουμπάι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr