Ο Τόμας Μίλερ αποσύρεται από την Εθνική Γερμανίας - Το απίθανο περιστατικό με τον Μαραντόνα στο ντεμπούτο του

Ο Τόμας Μίλερ αποσύρεται από την Εθνική Γερμανίας - Το απίθανο περιστατικό με τον Μαραντόνα στο ντεμπούτο του

Στα 34 του χρόνια ο σπουδαίος επιθετικός αποχωρεί από την Εθνική Γερμανίας μετά από 131 συμμετοχές

germany_muller
Το ημερολόγιο έδειχνε 3 Μαρτίου 2010 όταν στην Allianz Arena του Μονάχου η Γερμανία υποδεχόταν την Αργεντινή σ' ένα σπουδαίο φιλικό ματς λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Σ' εκείνο το ματς ο Γιόακιμ Λεβ είχε ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα έναν ξερακιανό νεαρό ο οποίος είχε αρχίσει να προκαλεί αίσθηση με τη Μπάγερν. Το όνομα του; Τόμας Μίλερ! Κι εκείνη την ημέρα άρχισε μια εκπληκτική πορεία (και) με τη φανέλα της «νατιοναλμανσφτ» καταγράφοντας 131 συμμετοχές και 45 γκολ.

Μια πορεία που όπως όλα δείχνουν φτάνει στο τέλος της, καθώς όπως αποκάλυψε η Bild ο πολύπειρος επιθετικός αποφάσισε οτι ήρθε η ώρα για να κάνει χώρο για το νέο αίμα στην Εθνική ομάδα, με την παρουσία του στον προημιτελικό κόντρα στην Ισπανία να είναι το δικό Last Dance σε διεθνές επίπεδο.

Πριν όμως ανααφερθούμε στο τι έκανε ο Μίλερ, ας γυρίσουμε ξανά στο ντεμπούτο του το οποίο συνοδεύτηκε με ήττα (όπως και το φινάλε του), αλλά κυρίως μ' ένα απίστευτο περιστατικό το οποίο στην πορεία μας έδειξε από τι... μέταλλο είναι φτιαγμένος αυτός ο απίθανος τύπος.

Κλείσιμο
Η Αργεντινή νίκησε με 1-0 χάρις στο γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 45' και στο φινάλε του ματς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα ο Ντιέγκο Μαραντόνα (προπονητής της Εθνικής Αργεντινής) και αντίκρισε τον νεαρό Μίλερ να κάθεται στο τραπέζι αντέδρασε και έφυγε από την αίθουσα. «Στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τους αγώνες είναι οι προπονητές...», είπε ο Ντιέγκο εκνευρισμένος με τον Μίλερ να παρακολουθεί αμήχανα την όλη σκηνή.

Diego Maradona erkennt den Nationalspieler Thomas Müller nicht


Λίγο αργότερα ο Μίλερ αποχώρησε κι ο Μαραντόνα επέστρεψε με τον Αργεντινό να ζητά συγνώμη λέγοντας (με αρκετή δόση ειρωνείας) «... δεν ήξερα ότι ήταν ποδοσφαιριστής».

Ακριβώς τέσσερις μήνες αργότερα, στις 3 Ιουλίου 2010 Γερμανία και Αργεντινή συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στον προημιτελικό του Μουντιάλ κι εκείνος ο ξερακιανός νεαρός που δεν γνώριζε ο Μαραντόνα φρόντισε να του συστηθεί με το καλημέρα.

Μόλις στο 3' ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ ο Μίλερ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για τον τελικό θρίαμβο των Γερμανών που επικράτησαν με 4-0 (Κλοζε 68', 89' Φρίντριχ 74' τα άλλα γκολ).

Εκείνη την ημέρα ο Μίλερ δεν είπε πολλά, αλλά μετά από χρόνια έδειξε ότι δεν το είχε ξεχάσει...

🇦🇷🔟 Maradona was going to give a press conference when he was the coach of Argentina’s national team until Thomas Müller...

Posted by The Cracks on Friday, December 11, 2020


Το σίγουρο είναι ότι κανείς από τους φίλους του ποδοσφαίρου δεν θα τον ξεχάσει καθώς μπορεί η φυσιογνωμία του να μη γέμιζε το μάτι, μπορεί να μην είχε την πλαστικότητα στις κινήσεις κάποιων άλλων σπουδαίων επιθετικών ωστόσο είχε (όσο λίγοι) την αίσθηση του γκολ και το απέδειξε σ' αυτά τα 14 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα Εθνικής (και της Μπάγερν φυσικά).

Πέρα από τα 45 γκολ ο Μίλερ ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ 2014, ενώ έχει 10 γκολ σε 19 εμφανίσεις σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά όσο περίεργο κι αν ακουστεί σε 15 αγώνες σε Euro δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: «Με κρατούσε σφιχτά, είχε φοβηθεί» λέει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

Κορυδαλλός: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 35χρονου Αλβανού στις φυλακές

Νίκος Γκατζογιάννης: 40 χρόνια μετά την «Ελένη» κι ακόμα περιμένω μία συγγνώμη για τον Εμφύλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network