Euro 2024: Το όνειρο του «It's coming home» ζωντανεύει για την Αγγλία - Τα γκολ στο φινάλε και ο... παράτολμος Σάουθγκεϊτ
Euro 2024: Το όνειρο του «It's coming home» ζωντανεύει για την Αγγλία - Τα γκολ στο φινάλε και ο... παράτολμος Σάουθγκεϊτ
«Η πίεση είναι για τα λάστιχα» έγραψε ο λογαριασμός της Αγγλίας στα social media δείχνοντας την ψυχολογία τους - Απέναντι στην Ισπανία διεκδικούν το παρθενικό τους Euro στον δεύτερο σερί τελικό τους
Οι Άγγλοι είναι αυτοί που «ανακάλυψαν» το ποδόσφαιρο και το έδωσαν στην ανθρωπότητα στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα. Έκτοτε πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο τους ανήκει, έχουν κάτι σαν τα πνευματικά δικαιώματα του αθλήματος. Και όντως, το πρωτάθλημα της Αγγλίας είναι το κορυφαίο στον κόσμο. Όταν η κουβέντα έρχεται στην Εθνική ομάδα, όμως, τότε ξεκινούν να κοκκινίζουν καθώς ο τελευταίος - και μοναδικός - τίτλος που έχουν πανηγυρίσει χρονολογείται από το 1966, όταν κατέκτησαν το Μουντιάλ στην έδρα τους απέναντι στη Δυτική Γερμανία.
Η λαχτάρα των Βρετανών να δουν την Εθνική Αγγλίας να κάνει κάτι σπουδαίο σε διεθνές επίπεδο είναι τεράστια. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, η Αγγλία έβγαζε κορυφαίους ποδοσφαιριστές σε αφθονία: ο Μπέκαμ, ο Τζέραρντ, ο Λάμπαρντ, ο Τέρι, ο Φέρντιναντ, ο Ρούνεϊ. Παίκτες που κατέκτησαν τα πάντα στην καριέρα τους, όμως η διάκριση σε εθνικό επίπεδο παρέμενε η αχίλλειος πτέρνα. Σε επίπεδο Euro, η Αγγλία έφτασε μια φορά στα ημιτελικά το 1996 και η παρουσία της στον τελικό του Γουέμπλεϊ πριν τρία χρόνια ήταν το κορυφαίο της επίτευγμα. Φυσικά, όμως, το έχασαν. Γιατί αυτή είναι η μοίρα της Εθνικής Αγγλίας: να φτάνει στην πηγή, αλλά να μένει διψασμένη.
It's coming home και αγγλική αλαζονεία
Εδώ και περίπου 25 χρόνια, υπάρχει ένα τραγούδι που φωνάζουν οι Άγγλοι στο γήπεδο σαν να είναι ο εθνικός τους ύμνος. Ο λόγος για το «Three Lions» («Τρία Λιοντάρια»), που αναφέρεται στο σήμα της Εθνικής Αγγλίας στις διεθνείς διοργανώσεις. Το τραγούδι των Ντέιβιντ Μπαντιέλ και Φρανκ Σκίνερ έχει γίνει γνωστό για το ρεφρέν του που επαναλαμβάνει «It's coming home, it's coming home, It's coming football's coming home». Οι Άγγλοι από το 1996 τραγουδούν πως το «ποδόσφαιρο έρχεται σπίτι» με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να πανηγυρίσουν κάτι με την Εθνική τους ομάδα. Ως τώρα πάντως, δεν τα έχουν καταφέρει.
Το αν είναι αλαζονικό, σοβαρό ή ειρωνικό έχει γίνει ένα από τα πιο αμφισβητούμενα θέματα των τελευταίων ετών σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Όταν η Κροατία απέκλεισε την Αγγλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μόσχα το 2018, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός Βένταν Τσόρλουκα είπε περίφημα στους Άγγλους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη: «Δεν θα γυρίσει σπίτι του». Και ο Λούκα Μόντριτς, μιλώντας μετά την καθοδήγηση της Κροατίας για τη νίκη της με 2-1 στην παράταση, δήλωσε ότι η αγγλική αλαζονεία βοήθησε στην παρακίνηση της ομάδας του. «Ο κόσμος μιλούσε, Άγγλοι δημοσιογράφοι, ειδήμονες από την τηλεόραση», είπε ο Μόντριτς. «Υποτίμησαν την Κροατία απόψε και αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος. Θα έπρεπε να είναι πιο ταπεινοί και να σέβονται περισσότερο τους αντιπάλους τους».
Ενόψει του ημιτελικού της Δανίας για το Euro 2020 με την Αγγλία, ο Κάσπερ Σμάιχελ ρωτήθηκε αν η ομάδα του μπορεί να σταματήσει την αρμάδα του Σάουθγκέιτ από το να φέρει το ποδόσφαιρο στο σπίτι του. Και με ένα μεγάλο χαμόγελο απάντησε: «Ήταν ποτέ σπίτι του; Το έχετε κερδίσει ποτέ;» Αυτό υποδήλωνε πώς αντιλαμβάνονται οι άλλες χώρες το χάσμα μεταξύ της αγγλικής αυτοπεποίθησης και των επιτευγμάτων και πόσο πρόθυμες είναι να σταματήσουν την Αγγλία από το να κάνει το τραγούδι πραγματικότητα. Σίγουρα, όταν η Αγγλία έχασε τον τελικό εκείνου του τουρνουά από την Ιταλία, ο αμυντικός Λεονάρντο Μπονούτσι βρυχήθηκε σε μια κάμερα του γηπέδου: «Έρχεται στη Ρώμη» (It's coming to Rome).
Μπορείτε να καταλάβετε γιατί το «It's Coming Home» θα εκλαμβανόταν από ορισμένους κύκλους ως μια κυριολεκτική πρόβλεψη ότι η Αγγλία θα κέρδιζε το τουρνουά. Και γιατί ο αποκλεισμός της Αγγλίας, στο πλαίσιο όλων αυτών των memes του "It's Coming Home", θα εκλαμβανόταν ως το αποκορύφωμα της ύβρεως.
Το τραγούδι πάντως αφορούσε περισσότερο την ελπίδα παρά τις ρεαλιστικές προσδοκίες, και ακόμη και το meme πλέον «It's Coming Home» λειτούργησε περισσότερο ως αστείο παρά ως καύχημα, ακόμη και αν δεν φαίνεται πάντα έτσι σε όσους δεν το συμπαθούν. Ίσως είναι όπως κάθε εσωτερικό αστείο που μοιράζεται οποιαδήποτε οικογένεια όπου μόνο όσοι είναι μέρος του αστείου το καταλαβαίνουν.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2m5pt2go2w9)
Φέτος οι προσδοκίες των Άγγλων δεν ήταν μεγάλες καθώς η εθνική τους ομάδα δεν έπαιζε ιδιαίτερα θελκτικό ποδόσφαιρο. Μάλλον όμως τους βγήκε σε καλό καθώς βρίσκονται για δεύτερη σερί σεζόν σε τελικό.
Η συναστρία που οδηγεί την Αγγλία
Στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στις μεγάλες διοργανώσεις, πολλές φορές δεν παίζει ρόλο ποια ομάδα παίζει την καλύτερη μπάλα, αλλά ποια ομάδα έχει το περίφημο «μομέντουμ». Για ποια ομάδα έχει έρθει η ώρα να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Πριν από μερικές εβδομάδες η Αγγλία ήταν ξεγραμμένη από αναλυτές και παλαίμαχους παίκτες, όμως κατάφερε και έφτασε μέχρι τον τελικό από εκεί που δεν το περίμενε κανείς.
Στη φάση των «16» ήταν το ψαλιδάκι του Τζούντ Μπέλιγχαμ στο 90'+6' που ισοφάρισε τη Σλοβακία και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Χάρι Κέιν σκόραρε και έστειλε την Αγγλία στην επόμενη φάση.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2djhowvd7wx)
Έπειτα, απέναντι στην πολύ δυνατή Ελβετία που αντιμετώπισε στα ημιτελικά, ο Μπουκάγιο Σάκα βρήκε ένα γκολ στο 85' για να ισοφαρίσει σε 1-1 και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Οι Άγγλοι ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2in0o09dch5)
Χθες είχε έρθει η ώρα των Ολλανδών να πέσουν θύμα της... συναστρίας που οδηγεί την Αγγλία. Προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Τσάβι Σίμονς, αλλά η Αγγλία απάντησε γρήγορα με τον Κέιν και στο 90' ο αντικαταστάτης του, Όλι Γουότκινς έβαλε ένα απίθανο γκολ για να στείλει την εθνική του ομάδα στον τελικό.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2m32azqvrjl)
Πρόκειται για διαδοχικά τυχαία περιστατικά ή μήπως η μοίρα λέει στην Αγγλία πως τώρα είναι η στιγμή της;
Πάντως στους επίσημους λογαριασμούς της εθνικής ομάδας, αλλά και των παικτών λανσάρεται το σύνθημα «η πίεση είναι τα λάστιχα» ή «η πίεση φτιάχνει τα διαμάντια», θέλοντας να δείξουν πως οι Άγγλοι διεθνείς αντέχουν κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, σε αντίθεση με παλαιότερες γενιές.
Ο... παράτολμος Σάουθγκέιτ
Ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ έχει γίνει στόχος σκληρής κριτικής από σύσσωμο τον Τύπο, παλαίμαχους παίκτες και φυσικά τους φιλάθλους. Χαρακτηρίζουν «αντιποδοσφαιρικό» τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Αγγλία, κυρίως λόγω του μεγάλου ταλέντου που διαθέτει το ρόστερ της. Ο ίδιος επιλέγει να παίζει με... ασφάλεια. Κάποιος έγραψε επιτυχημένα πως ο Άγγλος ομοσπονδιακός θα έβαζε σωσίβιο μέχρι και σε μπανιέρα. Και αυτό χαρακτηρίζει απόλυτα το παιχνίδι του.
Παίζοντας χθες απέναντι σε μια ομάδα που επιδιώκει την επίθεση, όπως η Ολλανδία, προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό και η Αγγλία έκανε την καλύτερη εμφάνισή της στο Euro δίχως αμφιβολία. Είχε δοκάρια, τελικές, μεγάλες στιγμές.
Ο Σάουθγκέιτ όμως προχώρησε σε μια κίνηση «ματ» και έκανε τους πάντες να τον παραδεχθούν. Έβγαλε από το παιχνίδι δύο από τα κορυφαία «χαρτιά» του. Ο Χάρι Κέιν και ο Φιλ Φόντεν βγήκαν -σχετικά νωρίς κιόλας- για να δώσουν τη θέση τους στον Όλι Γουότκινς και τον Κόουλ Πάλμερ. Οι δύο παίκτες που συνδυάστηκαν για το γκολ της νίκης.
Ήταν ίσως η πιο παράτολμη κίνησή του σε όλο το τουρνουά και δικαιώθηκε στο έπακρον.
Εκτός των άλλων, ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ είναι με διαφορά πλέον ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία της Αγγλίας με δύο παρουσίες σε τελικό Euro. Στην πρώτη του διοργάνωση ως προπονητής της εθνικής, στο Μουντιάλ 2018, ο Σάουθγκέιτ έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής (μετά τους Αλφ Ράμσεϊ και Μπόμπι Ρόμπσον) που έφτασε στα ημιτελικά με τα «Λιοντάρια». Αρκετά τα παράσημα, ακόμα και χωρίς τίτλο. Ίσως όμως ήρθε η ώρα οι Άγγλοι να τραγουδούν «It's Coming Home» και να είναι πλέον αλήθεια. Έτσι θα... φτάσουν και την Ελλάδα στα Euro!
O τελικός με την Ισπανία
Ο τελικός μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου (22:00), ζωντανά από την ERT1 HD.
Δύο ομάδες με μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται, αλλά και στο πόσο έχουν ενθουσιάσει το κοινό. Οι Ισπανοί με τα «πιτσιρίκια» Λαμίν Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και μένει να φανεί αν θα καταφέρουν να κατακτήσουν το τρίτο Euro της Φούρια Ρόχα.
Ειδήσεις σήμερα:
Τα παράδοξα των φορολογικών δηλώσεων: Συνταξιούχος έλαβε «ραβασάκι» για φόρο €9.800 και το γύρισε σε... επιστροφή φόρου
«Πρώτα ουρλιαχτά και μετά σιωπή»: Πώς έγινε η δολοφονία των τριών γυναικών που σόκαρε τη Βρετανία
Eγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο θάνατος «παραμόνευε» στους κουραμπιέδες στην Αμφιλοχία του 1965
Η λαχτάρα των Βρετανών να δουν την Εθνική Αγγλίας να κάνει κάτι σπουδαίο σε διεθνές επίπεδο είναι τεράστια. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, η Αγγλία έβγαζε κορυφαίους ποδοσφαιριστές σε αφθονία: ο Μπέκαμ, ο Τζέραρντ, ο Λάμπαρντ, ο Τέρι, ο Φέρντιναντ, ο Ρούνεϊ. Παίκτες που κατέκτησαν τα πάντα στην καριέρα τους, όμως η διάκριση σε εθνικό επίπεδο παρέμενε η αχίλλειος πτέρνα. Σε επίπεδο Euro, η Αγγλία έφτασε μια φορά στα ημιτελικά το 1996 και η παρουσία της στον τελικό του Γουέμπλεϊ πριν τρία χρόνια ήταν το κορυφαίο της επίτευγμα. Φυσικά, όμως, το έχασαν. Γιατί αυτή είναι η μοίρα της Εθνικής Αγγλίας: να φτάνει στην πηγή, αλλά να μένει διψασμένη.
It's coming home και αγγλική αλαζονεία
Εδώ και περίπου 25 χρόνια, υπάρχει ένα τραγούδι που φωνάζουν οι Άγγλοι στο γήπεδο σαν να είναι ο εθνικός τους ύμνος. Ο λόγος για το «Three Lions» («Τρία Λιοντάρια»), που αναφέρεται στο σήμα της Εθνικής Αγγλίας στις διεθνείς διοργανώσεις. Το τραγούδι των Ντέιβιντ Μπαντιέλ και Φρανκ Σκίνερ έχει γίνει γνωστό για το ρεφρέν του που επαναλαμβάνει «It's coming home, it's coming home, It's coming football's coming home». Οι Άγγλοι από το 1996 τραγουδούν πως το «ποδόσφαιρο έρχεται σπίτι» με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να πανηγυρίσουν κάτι με την Εθνική τους ομάδα. Ως τώρα πάντως, δεν τα έχουν καταφέρει.
Το αν είναι αλαζονικό, σοβαρό ή ειρωνικό έχει γίνει ένα από τα πιο αμφισβητούμενα θέματα των τελευταίων ετών σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Όταν η Κροατία απέκλεισε την Αγγλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μόσχα το 2018, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός Βένταν Τσόρλουκα είπε περίφημα στους Άγγλους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη: «Δεν θα γυρίσει σπίτι του». Και ο Λούκα Μόντριτς, μιλώντας μετά την καθοδήγηση της Κροατίας για τη νίκη της με 2-1 στην παράταση, δήλωσε ότι η αγγλική αλαζονεία βοήθησε στην παρακίνηση της ομάδας του. «Ο κόσμος μιλούσε, Άγγλοι δημοσιογράφοι, ειδήμονες από την τηλεόραση», είπε ο Μόντριτς. «Υποτίμησαν την Κροατία απόψε και αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος. Θα έπρεπε να είναι πιο ταπεινοί και να σέβονται περισσότερο τους αντιπάλους τους».
Ενόψει του ημιτελικού της Δανίας για το Euro 2020 με την Αγγλία, ο Κάσπερ Σμάιχελ ρωτήθηκε αν η ομάδα του μπορεί να σταματήσει την αρμάδα του Σάουθγκέιτ από το να φέρει το ποδόσφαιρο στο σπίτι του. Και με ένα μεγάλο χαμόγελο απάντησε: «Ήταν ποτέ σπίτι του; Το έχετε κερδίσει ποτέ;» Αυτό υποδήλωνε πώς αντιλαμβάνονται οι άλλες χώρες το χάσμα μεταξύ της αγγλικής αυτοπεποίθησης και των επιτευγμάτων και πόσο πρόθυμες είναι να σταματήσουν την Αγγλία από το να κάνει το τραγούδι πραγματικότητα. Σίγουρα, όταν η Αγγλία έχασε τον τελικό εκείνου του τουρνουά από την Ιταλία, ο αμυντικός Λεονάρντο Μπονούτσι βρυχήθηκε σε μια κάμερα του γηπέδου: «Έρχεται στη Ρώμη» (It's coming to Rome).
Μπορείτε να καταλάβετε γιατί το «It's Coming Home» θα εκλαμβανόταν από ορισμένους κύκλους ως μια κυριολεκτική πρόβλεψη ότι η Αγγλία θα κέρδιζε το τουρνουά. Και γιατί ο αποκλεισμός της Αγγλίας, στο πλαίσιο όλων αυτών των memes του "It's Coming Home", θα εκλαμβανόταν ως το αποκορύφωμα της ύβρεως.
Το τραγούδι πάντως αφορούσε περισσότερο την ελπίδα παρά τις ρεαλιστικές προσδοκίες, και ακόμη και το meme πλέον «It's Coming Home» λειτούργησε περισσότερο ως αστείο παρά ως καύχημα, ακόμη και αν δεν φαίνεται πάντα έτσι σε όσους δεν το συμπαθούν. Ίσως είναι όπως κάθε εσωτερικό αστείο που μοιράζεται οποιαδήποτε οικογένεια όπου μόνο όσοι είναι μέρος του αστείου το καταλαβαίνουν.
Φέτος οι προσδοκίες των Άγγλων δεν ήταν μεγάλες καθώς η εθνική τους ομάδα δεν έπαιζε ιδιαίτερα θελκτικό ποδόσφαιρο. Μάλλον όμως τους βγήκε σε καλό καθώς βρίσκονται για δεύτερη σερί σεζόν σε τελικό.
Η συναστρία που οδηγεί την Αγγλία
Στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στις μεγάλες διοργανώσεις, πολλές φορές δεν παίζει ρόλο ποια ομάδα παίζει την καλύτερη μπάλα, αλλά ποια ομάδα έχει το περίφημο «μομέντουμ». Για ποια ομάδα έχει έρθει η ώρα να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Πριν από μερικές εβδομάδες η Αγγλία ήταν ξεγραμμένη από αναλυτές και παλαίμαχους παίκτες, όμως κατάφερε και έφτασε μέχρι τον τελικό από εκεί που δεν το περίμενε κανείς.
Στη φάση των «16» ήταν το ψαλιδάκι του Τζούντ Μπέλιγχαμ στο 90'+6' που ισοφάρισε τη Σλοβακία και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Χάρι Κέιν σκόραρε και έστειλε την Αγγλία στην επόμενη φάση.
Έπειτα, απέναντι στην πολύ δυνατή Ελβετία που αντιμετώπισε στα ημιτελικά, ο Μπουκάγιο Σάκα βρήκε ένα γκολ στο 85' για να ισοφαρίσει σε 1-1 και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Οι Άγγλοι ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.
Χθες είχε έρθει η ώρα των Ολλανδών να πέσουν θύμα της... συναστρίας που οδηγεί την Αγγλία. Προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Τσάβι Σίμονς, αλλά η Αγγλία απάντησε γρήγορα με τον Κέιν και στο 90' ο αντικαταστάτης του, Όλι Γουότκινς έβαλε ένα απίθανο γκολ για να στείλει την εθνική του ομάδα στον τελικό.
Πρόκειται για διαδοχικά τυχαία περιστατικά ή μήπως η μοίρα λέει στην Αγγλία πως τώρα είναι η στιγμή της;
@england “PRESSURE IS FOR TYRES” 🥵🌟 #england #threelions #euro2024
♬ Females Lingo - Bsav GP
Πάντως στους επίσημους λογαριασμούς της εθνικής ομάδας, αλλά και των παικτών λανσάρεται το σύνθημα «η πίεση είναι τα λάστιχα» ή «η πίεση φτιάχνει τα διαμάντια», θέλοντας να δείξουν πως οι Άγγλοι διεθνείς αντέχουν κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, σε αντίθεση με παλαιότερες γενιές.
Ο... παράτολμος Σάουθγκέιτ
Ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ έχει γίνει στόχος σκληρής κριτικής από σύσσωμο τον Τύπο, παλαίμαχους παίκτες και φυσικά τους φιλάθλους. Χαρακτηρίζουν «αντιποδοσφαιρικό» τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Αγγλία, κυρίως λόγω του μεγάλου ταλέντου που διαθέτει το ρόστερ της. Ο ίδιος επιλέγει να παίζει με... ασφάλεια. Κάποιος έγραψε επιτυχημένα πως ο Άγγλος ομοσπονδιακός θα έβαζε σωσίβιο μέχρι και σε μπανιέρα. Και αυτό χαρακτηρίζει απόλυτα το παιχνίδι του.
Παίζοντας χθες απέναντι σε μια ομάδα που επιδιώκει την επίθεση, όπως η Ολλανδία, προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό και η Αγγλία έκανε την καλύτερη εμφάνισή της στο Euro δίχως αμφιβολία. Είχε δοκάρια, τελικές, μεγάλες στιγμές.
Ο Σάουθγκέιτ όμως προχώρησε σε μια κίνηση «ματ» και έκανε τους πάντες να τον παραδεχθούν. Έβγαλε από το παιχνίδι δύο από τα κορυφαία «χαρτιά» του. Ο Χάρι Κέιν και ο Φιλ Φόντεν βγήκαν -σχετικά νωρίς κιόλας- για να δώσουν τη θέση τους στον Όλι Γουότκινς και τον Κόουλ Πάλμερ. Οι δύο παίκτες που συνδυάστηκαν για το γκολ της νίκης.
Managers who have led England to more than one major international tournament final:
— ESPN FC (@ESPNFC) July 10, 2024
🥇 Gareth Southgate
That's it 👏 pic.twitter.com/IRVphD3lnT
Ήταν ίσως η πιο παράτολμη κίνησή του σε όλο το τουρνουά και δικαιώθηκε στο έπακρον.
Εκτός των άλλων, ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ είναι με διαφορά πλέον ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία της Αγγλίας με δύο παρουσίες σε τελικό Euro. Στην πρώτη του διοργάνωση ως προπονητής της εθνικής, στο Μουντιάλ 2018, ο Σάουθγκέιτ έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής (μετά τους Αλφ Ράμσεϊ και Μπόμπι Ρόμπσον) που έφτασε στα ημιτελικά με τα «Λιοντάρια». Αρκετά τα παράσημα, ακόμα και χωρίς τίτλο. Ίσως όμως ήρθε η ώρα οι Άγγλοι να τραγουδούν «It's Coming Home» και να είναι πλέον αλήθεια. Έτσι θα... φτάσουν και την Ελλάδα στα Euro!
O τελικός με την Ισπανία
Ο τελικός μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου (22:00), ζωντανά από την ERT1 HD.
Δύο ομάδες με μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται, αλλά και στο πόσο έχουν ενθουσιάσει το κοινό. Οι Ισπανοί με τα «πιτσιρίκια» Λαμίν Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και μένει να φανεί αν θα καταφέρουν να κατακτήσουν το τρίτο Euro της Φούρια Ρόχα.
And then there were two. 🇪🇸🏴 pic.twitter.com/UdWTjvItiu
— England (@England) July 10, 2024
Ειδήσεις σήμερα:
Τα παράδοξα των φορολογικών δηλώσεων: Συνταξιούχος έλαβε «ραβασάκι» για φόρο €9.800 και το γύρισε σε... επιστροφή φόρου
«Πρώτα ουρλιαχτά και μετά σιωπή»: Πώς έγινε η δολοφονία των τριών γυναικών που σόκαρε τη Βρετανία
Eγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο θάνατος «παραμόνευε» στους κουραμπιέδες στην Αμφιλοχία του 1965
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα