Euro 2024: Πώς η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έφτασε στον τελικό

Euro 2024: Πώς η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έφτασε στον τελικό

Τρία χρόνια μετά τον χαμένο τελικό του «Wembley» κόντρα στην Ιταλία η Αγγλία έχει την ευκαιρία για την εξιλέωση

Spain_Egland
Η Αγγλία θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό ΕURO και το Gazzetta σας θυμίζει την πορεία των Λιονταριών μέχρι τον τελικό του Βερολίνου κόντρα στην Ισπανία.

Τρία χρόνια μετά τον χαμένο τελικό του «Wembley» κόντρα στην Ιταλία η Αγγλία έχει την ευκαιρία για την εξιλέωση. Τα Τρία Λιοντάρια προκρίθηκαν στον τελικό του Euro 2024 και θα διεκδικήσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο κόντρα στην τρεις φορές πρωταθλήτρια της γηραιάς ηπείρου, Ισπανία.

Η Αγγλία θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό EURO και μάλιστα θα είναι «back to back», έχοντας ως στόχο αυτή τη φορά να φέρει το ποδόσφαιρο στο... σπίτι του. Το Gazzetta σας θυμίζει την πορεία της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μέχρι τον μεγάλο τελικό του Βερολίνου.

Τα «καμπανάκια» του Ομίλου
H Aγγλία προκρίθηκε στη φάση των Ομίλων του EURO 2024 ως πρώτη και καλύτερη στο Group της στα προκριματικά, καθώς ήταν αήττητη, έχοντας έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, μαζεύοντας 20 βαθμούς κόντρα σε Ιταλία, Ουκρανία, Β. Μακεδονία και Μάλτα. Οι Βρετανοί τοποθετήκαν στον 3ο Όμιλο της τελικής φάσης του τουρνουά, έχοντας να αντιμετωπίσουν Σερβία, Δανία και Σλοβενία.

Κλείσιμο
Στο πρώτο της ματς στο τουρνουά η Αγγλία νίκησε τους Σέρβους με... μπόλικο άγχος. Λυτρωτής για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο οποίος σκόραρε το γκολ που χώρισε τις δυο ομάδες (1-0).

Μόνο άνετη δεν ήταν η επικράτηση των Άγγλων επί των Σέρβων, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να συνεχίζει να προβληματίζει και στη συνέχεια του ομίλου. Κόντρα στους Δανούς πήραν τον βαθμό (1-1) που ήταν αρκετός για να τους δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ στο τελευταίο ματς «κόλλησαν» στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) ενάντια στη Σλοβενία. Μάλιστα η ομάδα των Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς είχε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο, όμως ο Σέσκο αστόχησε σε τετ α τετ.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει
Η Αγγλία είχε ένα «μαύρο σύννεφο» πάνω από το κεφάλι της λόγω των εμφανίσεων στους Ομίλους και υπήρχε η προσδοκία πως θα ξεσπούσε στους «16» κόντρα στη Σλοβακία. Η αλήθεια του χορταριού ήταν διαφορετική με την ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα να φτάνει... δευτερόλεπτα μακριά από τα προημιτελικά. Ο Σραντζ έβαλε μπροστά τους Σλοβάκους, η Αγγλία δεν μπορούσε να κάνει καν τελική προς την εστία, όμως την πρώτη φορά που τα καταφέρε βρήκε το γκολ που την κράτησε όρθια.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta

Ειδήσεις σήμερα:

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ


Ιβάνκα και Τζιούνορ Τραμπ μίλησαν με τον πατέρα τους: «Είναι σε πολύ καλή διάθεση»


Τραμπ: «Χτυπήθηκα στο δεξί αυτί, ένιωσα τη σφαίρα να σκίζει το δέρμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK