Μάγκι Τζίλενχαλ: Το μεγάλο βήμα

Μάγκι Τζίλενχαλ: Το μεγάλο βήμα

Εξίσου ταλαντούχα, διάσημη και λατρεμένη από το Χόλιγουντ όσο και ο μικρότερος αδελφός της Τζέικ, τώρα περνάει στην επόμενη πίστα και μας συστήνεται και ως σκηνοθέτις.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
maggie_gylenhaal_xr
Η οικογένεια Τζίλενχαλ είναι από μόνη της ένα κεφάλαιο στην ιστορία του Χόλιγουντ. Ο μπαμπάς Στίβεν είναι σκηνοθέτης και παραγωγός και η μαμά Ναόμι σκάρωσε τρεις-τέσσερις ταινίες πριν αποσυρθεί στο σπίτι για να θαυμάζει τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της, που καθόλου περίεργως μπήκαν από νωρίς στα κινηματογραφικά βάσανα.

Η Μάγκι Τζίλενχαλ μας πρωτοσυστήθηκε το 1992, με την ταινία «Υδάτινη χώρα», σε σκηνοθεσία του πατέρα της. Ηταν μόλις 15 ετών. Ακολούθησαν μικρορολάκια σε πέντε ακόμα ταινίες, πάντα σε σκηνοθεσία του μπαμπά Στίβεν. Βέβαια, η Μάγκι θα τα κατάφερνε αργά ή γρήγορα και χωρίς την πολύτιμη πατρική ώθηση, απλώς περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να το δείξει. Αυτή λοιπόν ήρθε σε πολλές δόσεις το 2002. Αφενός με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Η γραμματέας», όπου αντάλλαξε την ταμπέλα «Η κορούλα του μπαμπά» με την αντίστοιχη «Η νέα ανδρική φαντασίωση» και αφετέρου με τις συμμετοχές της στις ταινίες «Adaptation», «40 μέρες και 40 νύχτες» και «Εξομολογήσεις ενός επικίνδυνου μυαλού», με τις οποίες αναδείχθηκε στο next big thing. Την εκτίμηση της κινηματογραφικής ακαδημίας την κέρδισε το 2010, όταν βρέθηκε υποψήφια για Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Crazy heart».
Crazy Heart



Κλείσιμο
Εκτοτε, η κινηματογραφική καριέρα της είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ισως δεν έγινε ποτέ το πρώτο όνομα που τραβάει σαν μαγνήτης τους θεατές, αλλά η παρουσία της είναι πάντα εγγύηση για ένα αξιόλογο αποτέλεσμα - και οι κριτικοί πάντα έχουν να πουν μια καλή κουβέντα γι’ αυτήν. Εξίσου στρωμένη με ροδοπέταλα είναι και η προσωπική της ζωή, αφού από το 2009 είναι παντρεμένη με τον καλό συνάδελφό της Πίτερ Σάρσγκαρντ, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά και κανένα σκάνδαλο.


Αυτή τη χρονιά, πάντως, η Μάγκι σκοπεύει να μας αποδείξει ότι έχει πάρει κάτι και από το σκηνοθετικό ταλέντο του πατέρα της. Εχοντας εξασφαλίσει από το 2018 τα δικαιώματα της νουβέλας της Ελενας Φεράντε, «Η χαμένη κόρη», αφιέρωσε χρόνο και έμπνευση για να γράψει το σενάριο της ομώνυμης ταινίας, την οποία σκηνοθέτησε η ίδια εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το καστ είναι από μόνο του ευκαιρία για name dropping: Ολίβια Κόλμαν, Εντ Χάρις, Ντακότα Τζόνσον, ο σύζυγός της Πίτερ Σάρσγκαρντ, αλλά και ο δικός μας Νίκος Πουρσανίδης, που δήλωσε ότι η Τζίλενχαλ είναι εκπληκτική σκηνοθέτις γιατί, ως ηθοποιός και η ίδια, αγαπάει τους ηθοποιούς και ξέρει να τους βγάζει τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτό όμως θα αποδειχτεί προσεχώς, αφού η ταινία θα κάνει επίσημη πρώτη στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ της Βενετίας τον Σεπτέμβριο.



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Τρόμος στην Καμπούλ: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί της επίθεσης του ISIS - «Θα πληρώσετε» λέει ο Μπάιντεν

Καλπάζει η πανδημία: 25% αύξηση νοσηλειών σε 2 εβδομάδες -«Lockdown» στις επισκέψεις σε ηλικιωμένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK