Sellia Georges: Νέα ελληνική κουζίνα με φόντο το ηφαίστειο της Σαντορίνης
21.08.2022
08:31
Ελληνίδα γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αμερική, με το μικρόβιο της εστίασης στο DNA της, επέστρεψε στη Σαντορίνη όπου περνούσε τα καλοκαίρια της για να στήσει το «Mia’s», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Οίας
Το «Mia’s» άνοιξε φέτος την άνοιξη, ταυτόχρονα σχεδόν με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη Σαντορίνη. Αν και το νησί φημίζεται για την πλούσια γαστρονομική σκηνή του, το εστιατόριο της Sellia Georges ήρθε να καλύψει το κενό ανάμεσα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και την υψηλή μαγειρική, προσφέροντας τη «μία και μοναδική δίχως τέλος εμπειρία», όπως είναι το μότο του.
Η ίδια, αν και ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο από μετανάστες γονείς που ξενιτεύτηκαν για να κυνηγήσουν το αμερικάνικο όνειρο. Η Ελλάδα, όμως, ήταν πάντα στην καρδιά της, και ειδικά η Σαντορίνη, το νησί όπου περνούσε τα παιδικά της καλοκαίρια δίπλα στην αγαπημένη της γιαγιά Μαρία. Την οποία γιαγιά φώναζε Μία, για συντομία, και προς τιμήν της ονόμασε έτσι και το εστιατόριό της.
Σκαρφαλωμένο σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Οίας, με θέα πιάτο στην Καλντέρα και στα κλισέ μεν, συγκλονιστικά δε ηλιοβασιλέματα, το «Mia’s» μυρίζει Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που ο επισκέπτης θα βρεθεί στον ειδυλλιακό χώρο του. «Είναι ένα εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, ελληνικές γεύσεις, ελληνικές πρώτες ύλες, όλα σε μια σύγχρονη εκδοχή, αλλά όχι επιτηδευμένη. Ηθελα να δημιουργήσω ένα εστιατόριο όπου ο επισκέπτης θα εισέπραττε όλα τα όμορφα συναισθήματα που εισέπραττα κι εγώ στη Σαντορίνη όταν ήμουν μικρή: νόστιμο ελληνικό φαγητό, φιλοξενία, ζεστό και οικείο περιβάλλον», εξηγεί η Sellia.
Αν και η ίδια σπούδασε Κοινωνιολογία και πήρε μάστερ στην Ψυχολογία στο Λονδίνο, το να ασχοληθεί με την εστίαση ήταν μονόδρομος. Στα παιδικά της χρόνια βοηθούσε τον πατέρα της στο οικογενειακό εστιατόριο «Elly’s», στο Σικάγο, στο οποίο και επέστρεψε μετά τις σπουδές της, γιατί το μικρόβιο της εστίασης ήταν πολύ πιο έντονο από αυτό της ψυχανάλυσης. Το 2016 άνοιξε το ολόδικό της μαγαζί, το «Cupitol», «ένα all-day cafe, ευρωπαϊκής αισθητικής, με φρέσκο ψωμί καθημερινά, το οποίο σερβίρει επίσης πρωινό, brunch, μεσημεριανό και ελληνικό καφέ στους δρόμους του Σικάγου», συμπληρώνει η Sellia. Η επιτυχία που γνωρίζει είναι τέτοια, που έχει αποκτήσει ήδη άλλα δύο αδερφάκια στην ευρύτερη περιοχή.
Η Sellia Georges θα μπορούσε να αρκεστεί σε αυτή την επιτυχία και να συνεχίζει να ανοίγει παραρτήματα του «Cupitol» στις ΗΠΑ - κάτι που έτσι κι αλλιώς ελπίζει να κάνει στο μέλλον. Το «Mia’s», όμως, είναι το παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Και δεν είναι μόνο το καλαίσθητο περιβάλλον του και η απίστευτης νοστιμιάς κουζίνα του που έχουν ήδη κάνει το καινούριο εστιατόριο πόλο έλξης των καλοφαγάδων. Είναι και η γενικότερη φιλοσοφία του. Η Sellia έχει ως λάβαρο το «woman power» και έχει φροντίσει να προσλάβει γυναίκες σε όλες τις καίριες θέσεις. «Το γυναικείο στοιχείο σίγουρα επικρατεί στο “Mia’s” και δεν θα έλεγα πως είναι τυχαίο.
Για εμένα η ομάδα οποιουδήποτε project μου είναι το Α και το Ω. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο “Mia’s” έτσι κι αλλιώς, γι’ αυτό και στις στρατηγικές θέσεις στο μαγαζί έχω επιλέξει να είναι γυναίκες, όπως η chef μου, η chef de cuisine, η bar manager και η υποδοχή του εστιατορίου. Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα, δεν θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς, μια και το εστιατόριο από μόνο του έχει μια θηλυκή αύρα», αναφέρει η ίδια.
Η ίδια, αν και ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο από μετανάστες γονείς που ξενιτεύτηκαν για να κυνηγήσουν το αμερικάνικο όνειρο. Η Ελλάδα, όμως, ήταν πάντα στην καρδιά της, και ειδικά η Σαντορίνη, το νησί όπου περνούσε τα παιδικά της καλοκαίρια δίπλα στην αγαπημένη της γιαγιά Μαρία. Την οποία γιαγιά φώναζε Μία, για συντομία, και προς τιμήν της ονόμασε έτσι και το εστιατόριό της.
Σκαρφαλωμένο σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Οίας, με θέα πιάτο στην Καλντέρα και στα κλισέ μεν, συγκλονιστικά δε ηλιοβασιλέματα, το «Mia’s» μυρίζει Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που ο επισκέπτης θα βρεθεί στον ειδυλλιακό χώρο του. «Είναι ένα εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, ελληνικές γεύσεις, ελληνικές πρώτες ύλες, όλα σε μια σύγχρονη εκδοχή, αλλά όχι επιτηδευμένη. Ηθελα να δημιουργήσω ένα εστιατόριο όπου ο επισκέπτης θα εισέπραττε όλα τα όμορφα συναισθήματα που εισέπραττα κι εγώ στη Σαντορίνη όταν ήμουν μικρή: νόστιμο ελληνικό φαγητό, φιλοξενία, ζεστό και οικείο περιβάλλον», εξηγεί η Sellia.
Αν και η ίδια σπούδασε Κοινωνιολογία και πήρε μάστερ στην Ψυχολογία στο Λονδίνο, το να ασχοληθεί με την εστίαση ήταν μονόδρομος. Στα παιδικά της χρόνια βοηθούσε τον πατέρα της στο οικογενειακό εστιατόριο «Elly’s», στο Σικάγο, στο οποίο και επέστρεψε μετά τις σπουδές της, γιατί το μικρόβιο της εστίασης ήταν πολύ πιο έντονο από αυτό της ψυχανάλυσης. Το 2016 άνοιξε το ολόδικό της μαγαζί, το «Cupitol», «ένα all-day cafe, ευρωπαϊκής αισθητικής, με φρέσκο ψωμί καθημερινά, το οποίο σερβίρει επίσης πρωινό, brunch, μεσημεριανό και ελληνικό καφέ στους δρόμους του Σικάγου», συμπληρώνει η Sellia. Η επιτυχία που γνωρίζει είναι τέτοια, που έχει αποκτήσει ήδη άλλα δύο αδερφάκια στην ευρύτερη περιοχή.
Η Sellia Georges θα μπορούσε να αρκεστεί σε αυτή την επιτυχία και να συνεχίζει να ανοίγει παραρτήματα του «Cupitol» στις ΗΠΑ - κάτι που έτσι κι αλλιώς ελπίζει να κάνει στο μέλλον. Το «Mia’s», όμως, είναι το παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Και δεν είναι μόνο το καλαίσθητο περιβάλλον του και η απίστευτης νοστιμιάς κουζίνα του που έχουν ήδη κάνει το καινούριο εστιατόριο πόλο έλξης των καλοφαγάδων. Είναι και η γενικότερη φιλοσοφία του. Η Sellia έχει ως λάβαρο το «woman power» και έχει φροντίσει να προσλάβει γυναίκες σε όλες τις καίριες θέσεις. «Το γυναικείο στοιχείο σίγουρα επικρατεί στο “Mia’s” και δεν θα έλεγα πως είναι τυχαίο.
Για εμένα η ομάδα οποιουδήποτε project μου είναι το Α και το Ω. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο “Mia’s” έτσι κι αλλιώς, γι’ αυτό και στις στρατηγικές θέσεις στο μαγαζί έχω επιλέξει να είναι γυναίκες, όπως η chef μου, η chef de cuisine, η bar manager και η υποδοχή του εστιατορίου. Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα, δεν θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς, μια και το εστιατόριο από μόνο του έχει μια θηλυκή αύρα», αναφέρει η ίδια.
Τι καλό μπορεί να φάει κανείς εκεί, μαγειρεμένο και σερβιρισμένο από ταλαντούχα γυναικεία χέρια; «Σπεσιαλιτέ μας θα χαρακτήριζα σίγουρα την τάρτα λευκής καπνιστής μελιτζάνας και το σεβίτσε τσιπούρας με καρπούζι. Τα χαρακτηριστικά μας πιάτα θα έλεγα ότι είναι ο Mia’s μουσακάς, το oxtail παστίτσιο με ραβιόλι, η αστακομακαρονάδα και το σπιτικό χειροποίητο παγωτό μας, με επικρατέστερη τη γεύση Mia’s βανίλια. Αγαπημένα μας υλικά στο εστιατόριο είναι η ελληνική τρούφα, η φάβα Σαντορίνης και η κάππαρη», μας λύνει την απορία η Sellia. Yummy ή, όπως λέμε στα ελληνικά, «πεντανόστιμο!» ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr