Greece’s New Age Models: Τα νέα πρόσωπα της πασαρέλας

Επτά νέα και ωραία αγόρια και κορίτσια, γεννημένα στην Ελλάδα, κάνουν ήδη τα πρώτα τους βήματα σε διεθνείς πασαρέλες και καμπάνιες για παγκόσμια brands. Αξίζει να τα γνωρίσουμε

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το μόντελινγκ ως επάγγελμα καθιερώθηκε το 1853 στην Αγγλία από τον Τσαρλς Φρέντερικ Γουόρθ, τον «πατέρα της υψηλής ραπτικής». Η σύζυγός του, Μαρί Αυγουστίν Βερνέ, ήταν το μοντέλο για τα ρούχα που σχεδίαζε ο ίδιος. Ο όρος «house model», μάλιστα, επινοήθηκε για να περιγράψει ακριβώς αυτό το είδος εργασίας.

Το 2022 τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αλλα μοντέλα εξειδικεύονται στα μαγιό, άλλα στις καμπάνιες ομορφιάς, άλλα στην πασαρέλα και κάποιοι ίσως χρησιμοποιήσουν το μόντελινγκ ως σημείο εκκίνησης για μια καριέρα στην ψυχαγωγία. Σε κάθε περίπτωση, η βιομηχανία του μόντελινγκ είναι μια σοβαρή επιχείρηση που απαιτεί αφοσίωση, σκληρή δουλειά, συνέπεια και δημιουργικότητα.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος για τους αρχάριους, ειδικά σε μεγάλες αγορές όπως η Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, το Παρίσι, και τα κορυφαία πρακτορεία τείνουν να έχουν απεριόριστες επιλογές. Ως εκ τούτου, ένα όμορφο πρόσωπο και οι σωστές αναλογίες δεν αρκούν. Παράλληλα, οι μηχανές της παγκόσμιας αγοράς, μετά την κρίση της πανδημίας, ξαναπήραν μπροστά για τα καλά.

Η επιστροφή του catwalk με φυσική παρουσία επέτρεψε στα νέα μοντέλα να περπατήσουν στις διεθνείς πασαρέλες και να συστηθούν σε ανθρώπους του χώρου. Η χώρα μας έδωσε το δικό της στίγμα στην παγκόσμια αγορά και απέδειξε ότι η ελληνική ομορφιά έχει ονοματεπώνυμο και προσωπικότητα. Πολιτικοί μηχανικοί, επίδοξοι ηθοποιοί, αθλητές και δάσκαλοι, το νέο αίμα του ελληνικού μόντελινγκ είναι εδώ, όμορφο και ορμητικό σαν καλοκαιρινό κύμα.

Αργύρης Φρούσιος
Ace Models

Είναι 24 ετών, απόφοιτος Κοινωνιολογίας, ηθοποιός, bartender και πολύ μποέμ χαρακτήρας. Ντρέπεται πολύ να του λένε ότι είναι όμορφος ακόμα και σήμερα. Δεν είναι σίγουρος αν θα γίνει κοινωνιολόγος, αλλά σίγουρα το μόντελινγκ του ταιριάζει πολύ. Ενας φίλος του τον πήγε σχεδόν με το ζόρι στο πρακτορείο μοντέλων με το οποίο εξακολουθεί να συνεργάζεται. Εκεί μέσα μαγεύτηκε, έχασε δέκα κιλά και ανακάλυψε το νόημα στη ζωή του. Ταξίδεψε στο Μιλάνο για δύο μήνες και δούλεψε με μεγάλα περιοδικά και για τον οίκο Moschino, γι’ αυτό ανυπομονεί τον Σεπτέμβριο να επιστρέψει στην ιταλική πρωτεύουσα της μόδας.

Παράλληλα, αναζητεί σχολές υποκριτικής στο εξωτερικό. Αλλωστε ένα μοντέλο πάντα χρειάζεται να έχει και υποκριτικές ικανότητες. Ως μοντέλο το όνειρό του είναι να κάνει πασαρέλα για τον οίκο Yohji Yamamoto, γιατί λατρεύει την ιαπωνική κουλτούρα και την «ανθρώπινη ταλαιπωρία» των κολεξιόν του σχεδιαστή. Ως ηθοποιός, από την άλλη, θέλει να ενσαρκώσει έναν σούπερ ήρωα. Ως άνθρωπος είναι ισορροπημένος και μοιάζει να έχει καταλάβει αρκετά καλά τον χώρο της μόδας. Το στυλ του είναι προσωπικό και δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία. Ο ίδιος θα το χαρακτήριζε αντισυμβατικό, καθώς δεν του αρέσει να μπαίνει σε νόρμες, όπως όλοι οι σταρ που σέβονται τον εαυτό τους.

Αλεξάνδρα Μαγγίνα
The Legion

Μόλις γύρισε από το Λονδίνο, όπου είχε πάει για κάποια castings και εκπροσωπείται ήδη από τρία μεγάλα πρακτορεία μοντέλων στην Ευρώπη. Το μόντελινγκ ήταν κάτι φυσικό για εκείνη και της άρεσε από μικρή. Με ύψος 1,83 μ., πρωταθλητισμό στον στίβο στα 400 μέτρα και με τέτοια ομορφιά, το όνειρο δεν θα μπορούσε να μη γίνει πραγματικότητα. Ολα ήρθαν πολύ γρήγορα. Μόλις σε δύο μήνες οι bookers του εξωτερικού είχαν ξετρελαθεί μαζί της. Το εξώφυλλο στο περιοδικό «Virtus», η παγκόσμια καμπάνια Y3, τα editorials για τη σκανδιναβική «Vogue», το «Elle», το «Vanity Fair Italia» και η συνεργασία με τον οίκο Dior είναι μερικές μόνο από τις δουλειές που έκανε σε μόλις έναν χρόνο.

Η Αλεξάνδρα κάνει λίγες διακοπές στην Ελλάδα και σύντομα θα ξαναφτιάξει τη βαλίτσα της για το εξωτερικό. Μάλλον θα μείνει εκεί, γιατί έχει δει από νωρίς πώς είναι ο χώρος της μόδας εκεί έξω και δεν τη φοβίζει καθόλου. Επόμενος σταθμός; Το Fashion Week στο Μιλάνο. Θέλει να περπατήσει για τον οίκο Versace, και αυτό είναι κάτι που την κάνει να δουλεύει σκληρά, γιατί πιστεύει πως σίγουρα κάποια στιγμή θα το πετύχει. Αν κάποιος ψάχνει τη real life Γιασμίν από το παραμύθι του Αλαντίν, τότε η Αλεξάνδρα είναι η πρώτη επιλογή.

Κλειώ Ρόμπερτς
Agencia

Είναι μόλις 19 ετών και πολύ γλυκιά. Το αγαπημένο της μοντέλο είναι η Μπέλα Χαντίντ και από μικρή χάζευε ατελείωτες ώρες στο YouΤube τις λαμπερές και σέξι πασαρέλες της Victoria’s Secret. Μπορεί να δυσκολεύτηκε να περπατήσει με ψηλά τακούνια και στο πρώτο της σόου παραλίγο να πέσει, πείσμωσε όμως και έκτοτε δεν τα έβγαλε ποτέ από τα πόδια της. Σπουδάζει Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ώστε αργότερα να ασχοληθεί με το Fashion Management. Δουλεύει μόλις έναν χρόνο και είναι το πρόσωπο της καμπάνιας της Korres, που γυρίστηκε στη Μήλο. Αυτό ήταν και το επαγγελματικό της βάπτισμα του πυρός.

Η ίδια λατρεύει τα σόου. Εχει ήδη περπατήσει για τους Deux Hommes, Costarellos και Vassilis Zoulias, ενώ επιθυμεί διακαώς να συμμετάσχει και σε ένα σόου στο εξωτερικό για τη Celia Kritharioti. Σε λίγο καιρό θα φύγει για να κυνηγήσει το όνειρό της στο εξωτερικό, με την ευχή να πάει στο Παρίσι και να περπατήσει ιδανικά για τους οίκους Versace ή Chanel. Τα σχόλια που ακούει δεν την ενοχλούν και είναι προετοιμασμένη και για την αποτυχία και για την επιτυχία της. Το μότο της είναι «Fake it, until you make it». Και επειδή η ομορφιά είναι οικογενειακή υπόθεση και «μάνα είναι μόνο μία», η Κλειώ είναι κόρη της ηθοποιού Ναταλίας Δραγούμη και του αρχιτέκτονα Εντι Ρόμπερτς. Βλέπετε και εσείς τώρα την ομοιότητα;

Manolo
The Legion

Ο Μανώλης Θεοδοσίου ήρθε από την Κρήτη πέρυσι για να σπουδάσει Φαρμακευτική και να επικεντρωθεί στον πρωταθλητισμό στο άλμα επί κοντώ. Ηταν πάντα ένα πολύ ντροπαλό αγόρι, κάτι που δεν συνάδει με την μπρουτάλ εμφάνισή του και σε καμία περίπτωση δεν πίστευε, όσες φορές και να τον παρακινούσαν οι φίλοι του, ότι θα γίνει μοντέλο. Ο θεός της μόδας όμως είχε άλλα σχέδια και έτσι ο Μανώλης σε μόλις έναν χρόνο έγινε Manolo. Ετσι τον ξέρουν στο Μιλάνο και το Λονδίνο, όπου είναι πολύ γνωστός. Με αυτό το όνομα τον φώναξε και ο Ρικάρντο Τίσι για να περπατήσει στην πρώτη του πασαρέλα για τον οίκο Burberry, μαζί με την παγκόσμια καμπάνια του βρετανικού οίκου.

Ως Manolo αναγράφεται και στα credits του editorial που έκανε πρόσφατα για το περιοδικό «GQ». Το άγχος το διώχνει εύκολα από το μυαλό του, και αυτό το οφείλει στον πρωταθλητισμό. Το όνειρό του είναι να πρωταγωνιστήσει σε καμπάνια του οίκου Dior. Ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει την επιτυχία του και πάντα κρατάει στην ψυχή του τη συμβουλή της οικογένειάς του να μην ξεχνάει από πού προέρχεται. Τώρα βρίσκεται στην Κρήτη για να δει τους δικούς του και τον σκύλο του.

Αλεξ Μάρκου
The Legion

Από την οικογένειά του είχε τις πρώτες κρούσεις για να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Οι φίλοι του τον παρότρυναν ακόμα περισσότερο και μετά από μια νύχτα με πολλά κοκτέιλ έστειλε τρεις φωτογραφίες στον booker του Δημήτρη Μακρή. Εκείνος τον πήρε κατευθείαν τηλέφωνο για να υπογράψει με το πρακτορείο του. Μετά από δύο μήνες υπέγραψε και με ένα πρακτορείο στο Παρίσι. Ο οίκος Dsquared2 τον επέλεξε ανάμεσα σε χιλιάδες για να περπατήσει στην πασαρέλα του και ύστερα τον ξαναπροτίμησε για να πρωταγωνιστήσει στην καλοκαιρινή του καμπάνια. Το ίδιο συνέβη και με τον οίκο Versace.

Ο χώρος της μόδας είναι μεγάλο σχολείο γι’ αυτόν. Λατρεύει να γνωρίζει διαφορετικούς ανθρώπους, να συνεργάζεται με καλλιτέχνες, να βλέπει νέες κουλτούρες. Φέτος περπάτησε για τον οίκο Etro και εμφανίζεται στο βίντεο της χειμερινής καμπάνιας του οίκου Balmain. Είναι ανυπόμονος και ως γνήσιος Τοξότης λατρεύει την περιπέτεια, τα ταξίδια και την Αθήνα το καλοκαίρι.

Ιωάννης Κρούσκος
Ace Models

Τον τελευταίο καιρό με τον ντόρο του GNTM και την προτροπή από τον κοινωνικό του περίγυρο αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στο Ace Models. Ενας τραυματισμός τον καθυστέρησε, αλλά εκείνος επέστρεψε δυναμικά και ξεκίνησε με all day shootings, περιοδικά και συνεργασία με την Η&Μ. Καθόλου άσχημα για τον 21χρονο νεαρό ο οποίος βρίσκεται στο τέταρτο έτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου και όπως παραδέχεται «κάνω το ψώνιο μου». Λατρεύει την ιππασία και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κατακτήσει σε αγώνες την πρώτη θέση με το άλογό του, τον Σπίντι.

Είναι ταγμένος σε ό,τι κάνει, θέλει απλώς να περνάει καλά σε αυτή τη δουλειά και γι’ αυτό πιστεύει ότι ο επαγγελματισμός είναι το μεγάλο ατού του. Επιθυμεί να δοκιμάσει πολλά πράγματα ακόμη, αλλά έχει αδυναμία στις φωτογραφήσεις και τις επιδείξεις υψηλής ραπτικής. Η αθώα του όψη, τα διαπεραστικά γαλάζια μάτια του και οι μεγάλες μπούκλες του συνθέτουν ένα ακαταμάχητο παρουσιαστικό. Μήπως μιλάμε για τον Τιμοτέ Σαλαμέ του ελληνικού μόντελινγκ;

Ελευθερία Πατσουράκη
Ace Models

Είναι 23 ετών και ήρθε μόλις πέρυσι στην Αθήνα. Οχι από κάποιο μεσαιωνικό παραμύθι, αλλά από την Κρήτη. Εχει πάρει τα χρώματα του πατέρα της, αλλά μοιάζει στη μητέρα της. Το χρώμα των μαλλιών της είναι φυσικό τζίντζερ, όπως των παλιών Σφακιανών. Τελειόφοιτη της Παιδαγωγικής Προσχολικής Ηλικίας, πήρε τη βαλίτσα της, τη φόρτωσε με όνειρα και τσαγανό και ανέβηκε στην πρωτεύουσα. Είχε έρθει η ώρα να πραγματοποιήσει το όνειρό της: να γίνει μοντέλο.

Το χαμόγελό της είναι αληθινό και φωτεινό. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και από την παγκόσμια καμπάνια της Sensodyne που πρόσφατα την έκλεισε ως κεντρικό πρόσωπο. Με την αστείρευτη ενέργειά της κέρδισε και την Amita Motion. Κάθε χρονιά δημιουργεί ένα mood board πάνω από το γραφείο της τοποθετώντας σ' αυτό τα μεγαλύτερά της όνειρα και κάθε μέρα προσεύχεται να τα κατακτήσει. Μαζί με εικόνες από διάσημα μοντέλα και brands, έχει προσθέσει και τον τίτλο του μεταπτυχιακού της, που επικεντρώνεται στους μαθητές πρόσφυγες. Η Ελευθερία πιστεύει πολύ στην ενέργεια του ατόμου κι εμείς σίγουρα πιστεύουμε πολύ στη δική της.

Styling: Λίζη Παπάζογλου. Make up-Hair: Ελισάβετ Δερέ. Βοηθός styling: Ελένη Εξάρχου. Βοηθοί φωτογράφου: Αγγελος Ραπολάρι, Θοδωρής Χανιώτης.
Total looks, Pull & Bear. Total looks κεντρικής φωτογραφίας, Bershka.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσμικές απαντήσεις από Μητσοτάκη και ευκαιρία αντεπίθεσης από το βήμα της Βουλής

«Καμπάνα» φόρου 400 εκατ. ευρώ στα «υπερ-κέρδη» των παρόχων ενέργειας

Στην Κέρκυρα για τα γενέθλιά του ο μελλοντικός δούκας του Μάρλμπορο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr