Κόλιν Κόουι, ο wedding planner των σταρ: «Μου πήρε 6 μήνες να οργανώσω τον γάμο των Mπένιφερ»

Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν δύσκολοι, απαιτητικοί και έμοιαζαν ατελείωτοι για τον διασημότερο διοργανωτή γάμων στις ΗΠΑ. Και πώς αλλιώς, αφού είχε να φέρει σε πέρας μία από τις δυσκολότερες αποστολές της ζωής του, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει με ευλάβεια θρησκευτικής κοπής τον «χρυσό» γάμο

Η διοργάνωση της τελετής που θα πλαισιώσει τη στερεοτυπικά αποκαλούμενη ωραιότερη ημέρα στη ζωή ενός ζευγαριού, κοντολογίς τον γάμο, είναι από μόνη της μια δυσεπίλυτη εξίσωση. Αν σε αυτή προσθέσει κανείς και τον παράγοντα της διασημότητας, τότε δεν μιλάμε απλώς για έναν γρίφο για δυνατούς λύτες, αλλά για μια αποστολή κατά τι ευκολότερη και ασφαλέστερη από εκείνη ενός καμικάζι.

Αλλά ο γάμος ή μάλλον, για να το θέσουμε σωστά, ο γάμος των διάσημων, των επιφανών, των celebrities και των ισχυρών σημαίνει για τον Κόλιν Κόουι απλώς άλλη μια μέρα στο γραφείο. Ο Νοτιοαφρικανός wedding planner έχει αφιερώσει τη ζωή του στη δημιουργία ιδανικών σκηνικών στα οποία οι άνθρωποι ζουν κάποιες από τις πιο σημαδιακές ημέρες της ζωής τους.

Μπορεί η ειδίκευσή του να είναι οι γαμήλιες τελετές, ωστόσο ο Κόουι ήταν ο εκλεκτός της Μέγκαν Μαρκλ για τους εορτασμούς των 40ών γενεθλίων της τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και ο αγαπημένος της Κιμ Καρντάσιαν, που του έχει αναθέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία της. Πρόσφατα ο 60χρονος σταρ των γάμων είχε το προνόμιο να αναλάβει τον γάμο της Τζένιφερ Λόπεζ και του Μπεν Αφλεκ, μιας τελετής δηλαδή που άργησε 18 χρόνια, γεγονός που από μόνο του ανέβαζε τον πήχη των προσδοκιών σε δυσθεώρητο ύψος.

Λίγες εβδομάδες μετά το ευτυχές γεγονός, ο Κόουι που, μεταξύ πολλών άλλων, πάντρεψε και τον dj Tiesto με το μοντέλο Ανίκα Μπακές, μπορεί να υποστηρίζει μετά λόγου γνώσεως ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες του power couple.
Πρόβες νυφικού για τη Λατίνα καλλονή που το καλοκαίρι αντάλλαξε γαμήλιους όρκους με τον Μπεν Αφλεκ 18 χρόνια μετά την πολύκροτη διάλυση του αρραβώνα τους

GALA: Πώς αποφασίζει κανείς να ασχοληθεί με τη διοργάνωση γάμων;

ΚOΛΙΝ ΚΟΟΥΙ: Μεγάλωσα στη Νότιο Αφρική. Στην εφηβεία μου κατατάχτηκα στον Στρατό. Πέρασα από τις θέσεις του πυροβολητή, του οδηγού, του μηχανικού, όμως ήταν προφανές ότι κανένα από τα τρία δεν ήταν σχεδιασμένο για μένα. Αναγκάστηκα να προσποιηθώ έναν σοβαρό τραυματισμό προκειμένου να μετακινηθώ στο ιατρικό τμήμα, όπου πρέπει να πω ότι διέπρεψα. Στη διάρκεια της θητείας μου συμμετείχα και βοήθησα σε πολλές αποστολές και ξεγέννησα δεκάδες έγκυες - δεν το αποτόλμησα έκτοτε.

Εκείνα τα χρόνια έμαθα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και ανέπτυξα την ικανότητά μου να προσαρμόζομαι και να επιβιώνω. Αμέσως μετά τη θητεία μου στον Στρατό συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε για μένα μέλλον σε μια χώρα υπό το καθεστώς του Απαρτχάιντ. Δεν μπορούσα να επενδύσω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου σε μια χώρα με την κυβέρνηση της οποίας διαφωνούσα ριζικά.

Ταξίδεψα πολύ στην Ευρώπη κι έπειτα αποφάσισα να εγκατασταθώ στις ΗΠΑ. Διάλεξα την Καλιφόρνια, που είχε παρόμοιο καιρό και τρόπο ζωής με την πατρίδα μου. Εφτασα στην Καλιφόρνια τον Σεπτέμβριο του 1985 και αυτή ήταν η πιο καθοριστική στιγμή στη ζωή μου. Μόλις κατάλαβα τις δυνατότητες που είχα εκεί ένιωσα σαν καλλιτέχνης που μέχρι πρότινος ζωγράφιζε μόνο ασπρόμαυρα και πλέον είχε στη διάθεσή του όλα τα χρώματα. Είχα μπροστά μου έναν κόσμο τεχνικολόρ ευκαιριών. Είχα ανάγκη από μετρητά κι έτσι εργάστηκα σε μια εταιρεία catering για δύο μήνες. Ημουν πολύ καλός παρατηρητής. Κατέγραφα πώς δούλευαν, ποιους προσλάμβαναν, πώς οργανώνονταν.

Εναν μήνα αργότερα είχα τη δική μου εταιρεία οργάνωσης μικρής κλίμακας δείπνων. Παράλληλα δίδασκα μαγειρική. Μία από τις μαθήτριές μου ήταν η σύζυγος του τότε προέδρου του Playboy. Εκείνη μου ζήτησε συμβουλές για το γαμήλιο δείπνο του Χιου Χέφνερ το 1989. Συναντήθηκα με τον Χέφνερ και την ομάδα του και ανέλαβα τη διοργάνωση του γάμου. Ημουν ενθουσιασμένος. Θυμάμαι ότι οδήγησα μέχρι τον τηλεφωνικό θάλαμο στη συμβολή Sunset Bοulevard και Benedict Canyon για να τηλεφωνήσω στην οικογένειά μου. Αυτός ήταν ο γάμος που με έχρισε Mr Wedding. Εκτοτε η καριέρα μου απογειώθηκε.

G.: Οπότε έπειτα από 30 χρόνια είστε αρκετά έμπειρος για να μου πείτε την πιο τρελή γαμήλια απαίτηση που έχετε εκπληρώσει.

Κ.Κ.: Κάποτε χρειάστηκα πέντε Jumbo 747 για να μεταφέρω τον εξοπλισμό μιας τελετής στη Μέση Ανατολή. Για ποιον λόγο μπήκα στη διαδικασία μιας τέτοιας φαραωνικών διαστάσεων μεταφοράς; Γιατί πολύ απλά η νύφη δεν μπορούσε με τίποτα να αποφασίσει τι ήθελε.

G.: Αλήθεια, ποιος είναι τελικά ο μεγαλύτερος φόβος μιας νύφης;

Κ.Κ.: Οι περισσότερες νύφες δεν έχουν ιδέα τι χρειάζεται μια τελετή για να είναι τέλεια. Ως έμπειρος επαγγελματίας γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι πάντα κάτι θα πάει στραβά. Η δική μας δουλειά είναι να το διορθώσουμε. Και πρέπει να πω ότι τις περισσότερες φορές οι νύφες ούτε που υποψιάζονται ότι κάτι έχει γίνει λάθος.
Ο περιζήτητος wedding planner Κόλιν Κόουι έχει αφιερώσει τη ζωή του στη δημιουργία ιδανικών σκηνικών και για τον γάμο των σουπερ σταρ Τζένιφερ Λόπεζ και του Μπεν Αφλεκ δεν θα μπορούσε παρά να ξεπεράσει τον εαυτό του, όπως και έκανε

G.: Πρέπει να είναι κανείς εξωφρενικά πλούσιος για να ζητήσει τις υπηρεσίες σας;

Κ.Κ.: Σε καμία περίπτωση. Ως διοργανωτές γάμων αλλά και εκδηλώσεων προσφέρουμε μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που βοηθούν τον καθένα να βρει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο, την οικογένεια ή την ομάδα του. Αν έχετε έναν μεγάλο προϋπολογισμό, έχετε την επιλογή να συνεργαστείτε απευθείας μαζί μου. Τα χαμηλότερα budgets τα αναλαμβάνει η έμπειρη ομάδα μας.

G.: Ποιοι είναι οι πιο απαιτητικοί πελάτες; Οι αδιανόητα πλούσιοι ή οι διασημότητες;

Κ.Κ.: Χωρίς δεύτερη σκέψη, οι διασημότητες.

G: Οι Bennifer δηλαδή πώς ήταν;

Κ.Κ.: Ο γάμος της JLo και του Μπεν Αφλεκ ήταν ένα event με πολλές και διαφορετικές προκλήσεις. Από τον τόπο όπου τελέστηκε μέχρι την εποχή του χρόνου. Το να εργάζεσαι στην Τζόρτζια στα μέσα Αυγούστου έχει δεκάδες μειονεκτήματα. Ευτυχώς, με τη βοήθεια της εξαιρετικής ομάδας μας, μπορώ να πω ότι ξεπεράσαμε τις προσδοκίες του ζευγαριού. Αλλωστε γι’ αυτό τον γάμο εργαζόμασταν σχεδόν έξι μήνες.

G.: Ποιες είναι οι τάσεις αυτή τη στιγμή στις γαμήλιες τελετές;

Κ.Κ.: Για να είμαι ειλικρινής, δεν εργάζομαι βάσει των trends. Πιστεύω πως ευθύνη μας είναι να καταλάβουμε τι θέλει κάθε ζευγάρι και να πλαισιώσουμε την ημέρα του γάμου έτσι ώστε να αφηγείται τη δική του μοναδική ιστορία με κομψότητα και στυλ.
Ο Κόλιν Κόουι ανέλαβε και την οργάνωση του γάμου του dj Tiesto με το μοντέλο Ανίκα Μπακές. Το μυστήριο και η δεξίωση έλαβαν χώρα στην έρημο της Γιούτα τον Σεπτέμβριο του 2019

G.: Γιατί πιστεύετε ότι οι άνθρωποι θεωρούν την ημέρα του γάμου τους τη σημαντικότερη της ζωής τους;

Κ.Κ.: Ως άνθρωπος που πρόσφατα παντρεύτηκε για πρώτη φορά, πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει πιο σπουδαίο γεγονός για να γιορτάσει κανείς από την απόφαση να μοιραστεί το υπόλοιπο της ζωής του με ένα άλλο ανθρώπινο ον, με το άλλο του μισό.


G: Ποιο θεωρείτε το πιο iconic ζευγάρι νύφης και γαμπρού;

Κ.Κ.: Την Κάρολιν Μπεσέτ και τον Τζον Κένεντι.

G.: Αλήθεια, γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να παντρεύονται;


Κ.Κ.: Η αγάπη είναι πάντα επίκαιρη, δεν φεύγει ποτέ εκτός μόδας. Οι άνθρωποι ερωτεύονται, αγαπιούνται και παντρεύονται. Και θέλουν να χαίρονται τον γάμο τους. Στην τελική, ακόμα κι αν δεν σου αρέσουν οι γάμοι, όλοι λατρεύουν ένα ωραίο πάρτυ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr