Academy Museum gala 2022: Μια λαμπερή νύχτα στο Μουσείο

Οι πιο διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ έδωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ραντεβού στο event που είναι γνωστό και ως «το Met Gala του Λος Αντζελες». Για άλλη μία φορά η προσοχή στράφηκε στις εμφανίσεις τους

Το δεύτερο ετήσιο gala του Μουσείου της Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες, θεωρήθηκε -και όχι άδικα- μία από τις πιο επιτυχημένες βραδιές της χρονιάς. Από τη μία συγκέντρωσε περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια σε δωρεές και από την άλλη εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις των A-listers του Χόλιγουντ πάνω στο κόκκινο -που εδώ ήταν γκρι- χαλί. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για την καλλιτεχνική τους πορεία η παραγωγός ταινιών Μίκι Λιν, ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πολύπλευρος καλλιτέχνης Στιβ ΜακΚουίν και η ηθοποιός Τίλντα Σουίντον, ενώ η αγαπημένη της Αμερικής Τζούλια Ρόμπερτς τιμήθηκε με το Icon Award για την τεράστια καριέρα της. Μέλη της φετινής επιτροπής ήταν η Χάλι Μπέρι, η Λουπίτα Νιόνγκο, ο παραγωγός και σκηνοθέτης Ράιαν Μέρφι και ο τηλεοπτικός και κινηματογραφικός παραγωγός Τζέισον Μπλαμ.

Τζέσικα Τσάστεϊν / Oscar De La Renta
Σέλμα Μπλερ / Thom Browne
Αλεξάντρα Νταντάριο / Dior Couture
Κάια Γκέρμπερ / Alaïa
Χάρλεϊ Βιέρα-Νιούτον / Carolina Herrera


Για τις ενδυματολογικές τους επιλογές υμνήθηκε το πάντα κομψό ζεύγος Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ, κυρίως για την αέρινη δημιουργία του οίκου Del Core από τη resort συλλογή του 2023 που επέλεξε εκείνη. Αντιθέτως, το ζεύγος Τζο Τζόνας και Σόφι Τέρνερ θεωρήθηκε μάλλον κακόγουστο για τα Louis Vuitton σύνολά τους.

Λίλι Κόλινς / Christian Dior
Αλίσια Βικάντερ και Εμα Στόουν / Louis Vuitton
Λόρα Ντερν / Khaite NY
Τίλντα Σουίντον / Schiaparelli
Ολίβια Γουάιλντ / Alexandre Vauthier


Με Louis Vuitton δημιουργία περπάτησε στο κόκκινο χαλί και η Εμα Στόουν, σε σπάνια εμφάνιση μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, η οποία παρεμπιπτόντως ετοιμάζεται για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου. Ως πιο αποκαλυπτική διάσημη της βραδιάς πάντως ψηφίστηκε παμψηφεί από τους παπαράτσι η Κάια Γκέρμπερ, η οποία όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο μοιάζει στην ιέρεια των 90s μητέρα της Σίντι Κρόφορντ.

Η εμφανώς αδυνατισμένη και απαστράπτουσα Ρέμπελ Γουίλσον έκανε καλή παρέα με την υπέρκομψη Τζούλια Ρόμπερτς, που συνδύασε σοφά τη στράπλες τουαλέτα της με λευκό πουκάμισο και ανδρικό σακάκι, δίνοντας μια νέα ερμηνεία στο ανδρόγυνο λουκ. Ο Λούκα Γκουαντανίνο, από την άλλη, πέρασε ευχάριστα με τους ηθοποιούς που απαρτίζουν το καστ της επόμενης ταινίας του. Η Λίλι Κόλινς, κόρη του διάσημου Φιλ και πρωταγωνίστρια του «Emily in Paris», παρέμεινε πιστή στην αγάπη της για τους γαλλικούς οίκους φορώντας δημιουργία του οίκου Dior από τη φετινή Ready-To-Wear συλλογή. Στα καλά νέα της βραδιάς συγκαταλέγεται και η συνάντηση της πρώην και της νυν του Τζάστιν Μπίμπερ, δηλαδή της Σελένα Γκόμεζ και της Χέιλι Μπίμπερ, που έδωσαν τέλος στις φήμες για την αιώνια ερωτική αντιζηλία τους ποζάροντας αγκαλιασμένες. Ναι, ήταν μια βραδιά γεμάτη λάμψη και πολλή αγάπη, έστω και για χάρη των παπαράτσι. Η εκπληκτική μουσική παράσταση της Νταϊάνα Ρος, που σχεδιάστηκε ειδικά για την εκδήλωση, ήταν μόνο το κερασάκι. Και του χρόνου ◆

Σόφι Τέρνερ / Louis Vuitton
Μπρούκλιν Μπέκαμ και Νίκολα Πελτζ / Givenchy
Τζούλια Ρόμπερτς / Thom Browne
Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ / Gucci
Εϊζα Γκονζάλες / LaQuan Smith
Χέιλι Μπίμπερ / Saint Laurent


AFP / VISUALHELLAS.GR, GETTY IMAGES / SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr