Εβάντζελιν Λίλι: Κατά λάθος σταρ

Εβάντζελιν Λίλι: Κατά λάθος σταρ

Δηλώνει μόνιμη κάτοικος Χαβάης και αποφεύγει τις κοσμικές συνάξεις. Αντιπαθεί το Χόλιγουντ, αλλά παίζει σε ταινίες blockbuster με απανωτά sequels. Τελευταία της εμφάνιση στο «Ο Ant-Man και η Σφήκα: Κβαντομανία» ως ηρωίδα του μαρβελικού σύμπαντος

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
EVANTZELIN-LILI
Η Εβάντζελιν Λίλι δεν ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός, πόσο μάλλον xολιγουντιανή σταρ. Στα 20 χρόνια της καριέρας της έχει συνεργαστεί με το ζόρι σε 26 projects, είτε κινηματογραφικές ταινίες είτε τηλεοπτικές σειρές, εκ των οποίων στα πρώτα τρία-τέσσερα είχε κάνει απλώς πέρασμα ως κομπάρσα για να πληρώσει τα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο. Αν τη ρωτήσει κανείς τι θα ήθελε να κάνει στη ζωή της, μάλλον θα του απαντήσει ότι θα προτιμούσε να συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές αποστολές σε τριτοκοσμικές χώρες, όπως είχε κάνει και σε ηλικία 14 ετών, όταν για ένα φεγγάρι έμενε σε μια χάρτινη καλύβα στη μέση της ζούγκλας των Φιλιππίνων.



Αντ’ αυτού βρέθηκε να παλεύει με μυστήριες δυνάμεις και να προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα -όχι και τόσο τελικά- ερημικό νησί, στη μέση του πουθενά, μετά από αεροπορικό δυστύχημα. Ηταν το σωτήριο έτος 2004 και η θρυλική σειρά «Lost» μόλις έκανε ποδαρικό στους τηλεοπτικούς δείκτες του πλανήτη. Για τη Λίλι ήταν εντελώς τυχαίο το ότι προσγειώθηκε στο καστ μιας σειράς που γνώρισε τρελό σουξέ για έξι συνεχόμενα χρόνια. Δεν είχε ιδέα τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός, πώς να συμπεριφέρεσαι στο σετ και πώς να διαχειρίζεσαι την ξαφνική διασημότητα. Ούτε συμβιβάστηκε ποτέ με την ταμπέλα της σέξι που της κόλλησαν οι δημοσιογράφοι λόγω του ρόλου της ως Κέιτ.
Κλείσιμο
evangeline_lilly

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στη Χαβάη, όπου γίνονταν τα γυρίσματα, η Λίλι ερωτεύτηκε ακαριαία το νησί και αγόρασε σπίτι με τα πρώτα μηνιάτικα. Λίγα χρόνια αργότερα, και ενώ οι ήρωες του «Lost» εξακολουθούσαν να ζουν τις τηλεοπτικές τους περιπέτειες, γνώρισε τον Χαβανέζο βοηθό παραγωγής Νόρμαν Κάλι, με τον οποίο είναι ευτυχισμένοι μαζί από το 2010 και έχουν δύο παιδιά. Για γάμο δεν γίνεται η παραμικρή κουβέντα, εξάλλου είναι υπερβολικά συμβατικός θεσμός για μια τόσο αντισυμβατική περσόνα όπως η Λίλι.



Η 43χρονη Καναδή ηθοποιός δεν αγαπάει το Χόλιγουντ, όπως δηλώνει σε όλες τις συνεντεύξεις της. Μάλιστα, το αποκαλεί «σύγχρονα Σόδομα και Γόμορρα». Αυτό όμως δεν την έχει εμποδίσει να παίξει σε επικά blockbusters, όπως όλες οι ταινίες των «Χόμπιτ», όπου υποδυόταν την Τάριελ, και όλες οι ταινίες «Ant-Man και Σφήκα», αγκαζέ με τις ταινίες των «Εκδικητών», όπου ερμηνεύει με συνέπεια τη Χόουπ Βαν Ντάιν, αλλιώς Σφήκα. Σκέψου και να αγαπούσε το Χόλιγουντ. Πάντως, μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει τρεις φορές ότι θα εγκαταλείψει την υποκριτική. Την τέταρτη ίσως η απειλή της βγει αληθινή.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images/Ideal Image/Shutterstock
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK