Μπάρμπαρα Γουόλτερς: Στο σφυρί 120 πολύτιμα αντικείμενα της θρυλικής παρουσιάστριας

Μπάρμπαρα Γουόλτερς: Στο σφυρί 120 πολύτιμα αντικείμενα της θρυλικής παρουσιάστριας

Η πρωτοπόρος τηλεοπτικής δημοσιογράφος υπήρξε μεγάλη συλλέκτρια κοσμημάτων και πολύτιμων αντικειμένων - Η δημοπρασία θα γίνει σε λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
barbara-arthrou
Η Μπάρμπαρα Γουόλτερς έμπαινε με αυθάδεια στα αμερικανικά σπίτια για ολόκληρες δεκαετίες, σχεδόν μέχρι τον θάνατό της πέρυσι, σε ηλικία 93 ετών. Τώρα οι θαυμαστές της θρυλικής παρουσιάστριας ειδήσεων μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα δικά της νέα. Συγκεκριμένα, στη συλλογή από κοσμήματα και προσωπικά της αντικείμενα αμύθητης αξίας, η οποία περιοδεύει από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αφού ξεκίνησε από τη γενέτειρα της Γουόλτερς, τη Βοστόνη, και μεταφέρθηκε στο Λος Αντζελες, ταξίδεψε στο Παρίσι και στο Χονγκ Κονγκ, ενώ αναμένεται να εκτεθεί και στο Λονδίνο από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου, λίγο προτού μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη εν όψει της μεγάλης ζωντανής δημοπρασίας στις 6 Νοεμβρίου.
JAR_-A-Pair-of-Gemset
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπάρμπαρα Γουόλτερς ήταν η πρώτη γυναίκα συμπαρουσιάστρια ειδησεογραφικής εκπομπής αμερικανικού δικτύου (στο «Today» του NBC) και η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια ειδήσεων τηλεοπτικού δικτύου (στο ABC). Στη μακρόχρονη καριέρα της άλλαξε την έννοια της δημοσιογραφίας και άνοιξε δρόμο για πολλές γυναίκες, κατακτώντας την κορυφή και παίρνοντας συνεντεύξεις που τρέλαιναν τους δείκτες της τηλεθέασης.

Η λίστα με τις προσωπικότητες που είχαν περάσει από τη δοκιμασία μιας τηλεοπτικής συνομιλίας μαζί της μοιάζει με επετηρίδα των ισχυρών, πλούσιων και διάσημων από τη δεκαετία του 1970 και μετά: γαλαζοαίματοι και βασιλείς, όπως ο Χουσεΐν της Ιορδανίας και η Νουρ ή ο πρίγκιπας τότε Κάρολος, κάθε πρόεδρος και πρώτη κυρία των ΗΠΑ, από τον Ρίτσαρντ και την Πατ Νίξον μέχρι τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα, πολιτικοί διεθνούς βεληνεκούς, όπως ο Φιντέλ Κάστρο, και βέβαια, είδωλα της τέχνης, όπως η Κάθριν Χέπμπορν και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Η Γουόλτερς είχε αναγνωριστεί για το έργο της με πληθώρα από σημαντικές τιμές, διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ των οποίων 11 Emmy και ένα αστέρι στην περίφημη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ (2007), αν και τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί πραγματικά με τον δρόμο που εκείνη χάραξε για τις σημερινές γυναίκες δημοσιογράφους.

Κλείσιμο
Earrings_-France_-Estimate
Διαμαντένια σκουλαρίκια €200.000-€300.000
Home_Courtesy-Bonhams_12
Home_Courtesy-Bonhams_14
Home_Courtesy-Bonhams_
Λεπτομέρειες από το διαμέρισμά της. Πάνω από τον λευκό καναπέ, πίνακας του Γουίλιαμ Μέριτ Τσέις: από €700.000-€1.000.000
Και φαίνεται να εξακολουθεί να προσφέρει, αφού τα 120 συνολικά προσωπικά της πολύτιμα αντικείμενα, έργα τέχνης, κοσμήματα, ρούχα και έπιπλα θα δημοπρατηθούν για την ενίσχυση επιλεγμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων. Ολα τα κομμάτια προέρχονται από την περιουσία της, ύψους 8 εκατ. δολαρίων και το διαμέρισμά της στο Απερ Ιστ Σάιντ, στη Νέα Υόρκη όπου έζησε για 30 χρόνια.

Audrey-Hepburn
Η Κάρολιν Ρόεμ, η Οντρεϊ Χέπμπορν και η Μπάρμπαρα Γουόλτερς με τη φλοράλ καρφίτσα: από €12.000-€18.000
Home_Courtesy-Bonhams_3
Home_Courtesy-Bonhams_8
JAR-A-Pair-of-Gemset
Διαμαντένια σκουλαρίκια €150.000-€250.000
Diamond-Brooch
Διαμαντένια Καρφίτσα €15.000-€20.000


Τα ντουλάπια ήταν πάντα εφοδιασμένα με όλα τα απαραίτητα για τη διοργάνωση ενός καλού πάρτι - από ασημένια μαχαιροπίρουνα Georg Jensen μέχρι το βρετανικό σετ τσαγιού από ασήμι. Στα έπιπλα περιλαμβάνονται κατά παραγγελία δημιουργίες του Μάριο Μπουάτα και στα προσωπικά αντικείμενα ξεχωρίζει μια ταμπακιέρα, δώρο των Μάικλ Ντάγκλας και Κάθριν Ζέτα Τζόουνς για τα γενέθλιά της. Γνωστή για την άψογη αισθητική και το διαχρονικό της στιλ, η Μπάρμπαρα Γουόλτερς ολοκλήρωνε πάντα τις εμφανίσεις της με εκπληκτικά κοσμήματα που αναδείκνυαν αβίαστα τη χάρη της.

Barbara-Walters-New-York
The-Paley-Cente
Ruby-and-Diamond-Brooch
Καρφίτσα με ρουμπίνια & διαμάντια €12.000-€18.000


Η λάμψη από τα σκουλαρίκια της διαπερνούσε την οθόνη και οι αντανακλάσεις των διαμαντιών της έκαναν πιο φωτεινό κάθε χώρο όπου έμπαινε με περίσσεια αυτοπεποίθηση. Κάθε χρόνο που περνούσε, η συλλογή της συνέχιζε να μεγαλώνει με σπάνιους πολύτιμους λίθους. Από τους θησαυρούς του μπουντουάρ της ξεχωρίζει μια εξαιρετική σειρά από statements κολιέ που περιγράφουν καλύτερα απ’ όλους το απαιτητικό γούστο της, ενώ από τα ζωηρά ρουμπίνια μέχρι τα καλογυαλισμένα ζαφείρια, κάθε πετράδι αφηγείται μια ιστορία, μια επιτυχία, έναν νέο στόχο.

Harry-Winston
Harry Winston €4.000-€7.000 Χειροποίητο κολιέ με το μονόγραμμά της, από λευκό χρυσό 18Κ και διαμάντια, του οίκου Harry Winston
Mid-Century-Diamond-Bow-Brooch
Διαμαντένια καρφίτσα €15.000-€20.000
New-York-Home_Courtesy


Ενα από τα κορυφαία κομμάτια της συλλογής κοσμημάτων της είναι το λευκόχρυσο διαμαντένιο δαχτυλίδι Harry Winston, δώρο του πρώην συζύγου της Μερβ Άντελσον για τους αρραβώνες τους. Το δαχτυλίδι αυτό, με το διαμάντι 13,84 καρατίων που πλαισιώνεται από μικρότερα διαμάντια 1,46 καρατίων, η Μπάρμπαρα δεν το αποχωριζόταν στις κοσμικές εξόδους της. Οπως εκείνη τη βραδιά του 1985, στο ξενοδοχείο «Century Plaza» στο Λος Αντζελες, όπου ο φακός απαθανάτισε τη Γουόλτερς να το φορά ενώ καθόταν δίπλα στη φίλη της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Εύλογα η τιμή εκκίνησής του εκτιμάται στα 600.000 έως 900.000 ευρώ.

Barbara-Walters
Barbara-Walters-
Ενώ η περίτεχνη φλοράλ καρφίτσα με ρουμπίνια και διαμάντια που φόρεσε σε fashion event το 1991 στη Νέα Υόρκη, όπου εικονίζεται στο πλάι της Όντρεϊ Χέπμπορν, εκτιμάται στα 12.000 με 18.000 ευρώ και κάποιοι ετοιμάζονται ήδη για το μεγάλο χτύπημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Europa League: «Σφυριά» του Ολυμπιακού στη Γουέστ Χαμ, ήττες για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό - Δείτε τα γκολ

Eίμαι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα, μαύρος που τα «χώνει» και βαστάει κομπολόι, λέει ο τράπερ Νέγρος του Μοριά

Θεσσαλονίκη: «Ο φίλος της μου έλεγε ότι ζούσαν στην Κέρκυρα και τώρα μου τη στέλνουν νεκρή» λέει ο πατέρας της 24χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ