Nadal και Federer ανέβηκαν στις Αλπεις για τον Louis Vuitton
nadalfederer-0

Nadal και Federer ανέβηκαν στις Αλπεις για τον Louis Vuitton

Οι δύο ζωντανοί θρύλοι του τένις πόζαραν στον φακό της Ανι Λίμποβιτς στους χιονισμένους Δολομίτες για τη νέα καμπάνια του ιστορικού γαλλικού οίκου που προβάλλει τις βασικές αξίες

Δύο κορυφαία ονόματα του τένις, που στο παρελθόν υπήρξαν δεινοί αντίπαλοι στα κορτ αλλά σήμερα δηλώνουν αδελφικοί φίλοι, συναντιούνται κατόπιν προτροπής του οίκου Louis Vuitton προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν στη νέα καμπάνια του «Core Values». Σε ύψος 3.000 μέτρων στους Δολομίτες της Ιταλίας, μακριά από τα γνώριμά τους γήπεδα, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ δεν είναι πλέον ανταγωνιστές αλλά συνοδοιπόροι σε μια κοινή ανάβαση-οπτική μεταφορά της σταδιοδρομίας τους που σημαδεύτηκε από τον σεβασμό που έδειχνε ο ένας στο πρόσωπο του άλλου. Ενσαρκώνοντας έννοιες όπως υπεροχή και αθλητική δεξιοτεχνία (ο Φέντερερ έχει κατακτήσει 20 Grand Slam ενώ ο Nαδάλ 22), αυτοί οι μεγάλοι τενίστες έχουν βιώσει παράλληλες οδύσσειες στα γήπεδα, με απίστευτα θαύματα και ρεκόρ που έχουν εμπνεύσει χιλιάδες οπαδούς και έχουν προσελκύσει τις νεότερες γενιές στον χώρο του αθλήματος.

«Είναι υπέροχο, ξεκινήσαμε την καριέρα μας ως αντίπαλοι στα γήπεδα και τώρα βρισκόμαστε στην κορυφή ενός βουνού ως φίλοι»

«Είμαι χαρούμενος που πρωταγωνιστώ σε μια καμπάνια με τον Ρότζερ. Υπήρξε ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου και τώρα είναι ένας δικός μου άνθρωπος. Στην καριέρα μου κατάφερα περισσότερα απ’ ό,τι ονειρευόμουν. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι παρά τον αγώνα μου για να επικρατήσω, απέκτησα και κάποιους φίλους που για μένα είναι φίλοι ζωής», λέει ο Ράφα Ναδάλ για τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος με τη σειρά του συμπληρώνει: «Είναι υπέροχο, ξεκινήσαμε την καριέρα μας ως αντίπαλοι στα γήπεδα και τώρα βρισκόμαστε στην κορυφή ενός βουνού ως φίλοι. Καθένας διένυσε την αθλητική του διαδρομή με ήθος και κάποια στιγμή οι δρόμοι μας συναντήθηκαν με αμοιβαία αισθήματα αλληλοσεβασμού». Ο Φέντερερ και ο Ναδάλ συναντήθηκαν στο κατάλευκο σκηνικό των ιταλικών Αλπεων και πόζαραν στον φακό της αγαπημένης φωτογράφου των διάσημων Ανι Λίμποβιτς. «Εχω φωτογραφήσει πολλούς αστέρες των σπορ. Η χημεία όμως του Ρότζερ με τον Ράφα μού έδωσε ενέργεια και με ενέπνευσε. Σπάνια άνθρωποι που έχουν βιώσει τον ανταγωνισμό στο πετσί τους έχουν τόσο καλές σχέσεις μεταξύ τους», σχολιάζει η χαρισματική φωτογράφος.




Η καλλιτεχνική καμπάνια του Louis Vuitton, που αναβιώνει την παλαιότερη του οίκου «Core Values» (βασικές αξίες) συνοδεύεται από το μότο «Υπάρχουν ταξίδια που μετατρέπονται σε θρύλους». Το σκεπτικό απαθανατίζει τους δύο αθλητές σε ένα ταξίδι γεμάτο φιλοδοξίες, αποφασιστικότητα και ομορφιά. «Εχουν περάσει 17 χρόνια από όταν ξεκίνησα την “Core Values” με τον Αντουάν Αρνό (σ.σ.: γιος του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτη του ομίλου LVMH) και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναβιώσω αυτή την εμβληματική καμπάνια», λέει ο Πιέτρο Μπεκάρι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton για μια σειρά από διαφημιστικά που στο παρελθόν αποτέλεσαν αφορμή για τη συνάντηση θρυλικών ποδοσφαιριστών και αντιπάλων όπως οι Πελέ, Μαραντόνα και Ζιντάν το 2010 και οι Ρονάλντο και Μέσι το 2022, μπροστά στον φακό της Λίμποβιτς - έστω και ως αποτέλεσμα κολάζ οι δεύτεροι. «Αυτή η καμπάνια αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του Louis Vuitton, αναδεικνύοντας την αγάπη για τα ταξίδια και τη συνεργασία με εξαιρετικούς ανθρώπους, όπως οι Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ, δύο χαρισματικοί αθλητές που αποτέλεσαν πρότυπα για τους αγώνες και την αθλητική τους αρτιότητα», καταλήγει ο Μπεκάρι.


Η «Core Values» είναι κάτι περισσότερο από μια καμπάνια με δύο άνδρες στο ονειρικό αλπικό τοπίο. Είναι ένας φόρος τιμής στις αξίες δύο πρωταθλητών που κουβαλούν τις ιστορίες τους και προσδίδουν στις ρακέτες τους μοναδικό στυλ και ταπεινότητα. Δύο άνθρωποι που κατάφεραν να μας διηγηθούν με εικόνες το δικό τους ταξίδι σε δυσθεώρητα ύψη ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network