Η Τζέσι Μπάκλεϊ είναι το κορίτσι-θαύμα

Η Τζέσι Μπάκλεϊ είναι το κορίτσι-θαύμα

Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παίζει πιάνο, άρπα και κλαρινέτο, μετράει ήδη στο ενεργητικό της υποψηφιότητες στα Οσκαρ και τα BAFTA και αυτές τις μέρες της αρέσει να ανταλλάσσει «Μικρά πρόστυχα γράμματα» με την Ολίβια Κόλμαν

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Buckley-arthrou
Η Τζέσι Μπάκλεϊ είναι περήφανη για την ιρλανδική καταγωγή της -γεννήθηκε στο Κιλάρνεϊ, στις 28 Δεκεμβρίου 1989, κάτι σαν χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο δώρο μαζί για τους γονείς της- και δηλώνει ότι της έρχονται δάκρυα στα μάτια όποτε συναντιέται με συμπατριώτη της εκτός των πάτριων εδαφών.

Αυτό ίσως είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που έχει αποκαλύψει για τον εαυτό της, γιατί κατά κανόνα θέλει να μιλάει μόνο για τη δουλειά της. Ακόμα και τον γάμο της το 2023 με τον μυστηριώδη Φρέντι -μόνο το μικρό του όνομα καταδέχτηκε η καλλιτέχνις να μοιραστεί με τον Τύπο- τον ανέφερε τυχαία σε μια συνέντευξή της ως μια πληροφορία που μάλλον θεωρούσε άχρηστη για το ευρύτερο κοινό. Και ίσως και να είναι.
Buckley

Αυτό που κανονικά πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ότι η Μπάκλεϊ εκτός από κρυψίνους είναι και πολύ ταλαντούχα. Και στο τραγούδι (είχε τερματίσει δεύτερη στο talent show του BBC «I’d do anything» το 2008) και στην υποκριτική (ήταν υποψήφια για το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Η χαμένη κόρη» το 2022, ενώ μετράει κι άλλες τρεις υποψηφιότητες στα BAFTA). Παίζει στα δάχτυλα -κυριολεκτικά- πιάνο, κλαρινέτο και άρπα και είχε διανύσει πολλά χιλιόμετρα στις θεατρικές σκηνές του Λονδίνου συμμετέχοντας αποκλειστικά σε μιούζικαλ πριν υποκύψει στα θέλγητρα της μικρής και της μεγάλης οθόνης.

Η αναγνωρισιμότητα τας χτύπησε επίσημα την πόρτα το 2016, όταν υποδύθηκε τη Μάγια Μπολκόνσκαγια στη μίνι σειρά του BBC «Πόλεμος και Ειρήνη», ίσως όμως όχι τόσο για την ερμηνεία της όσο για τον δεσμό της με τον συμπρωταγωνιστή της Τζέιμς Νόρτον. Και μάλλον λόγω της αθέλητης για την ίδια προβολή αυτής της σχέσης που διήρκεσε έναν χρόνο και έληξε τελικά άδοξα, η Μπάκλεϊ αποφάσισε να κρατάει πλέον την προσωπική ζωή της -και το επώνυμο του φρέσκου συζύγου της- για τον εαυτό της.

Στις καλύτερες στιγμές της συγκαταλέγονται οι ταινίες «Wild Rose» (2018), «Miss Απειθαρχία» (2020), «Γυναικείες κουβέντες» (2020) και «Fingernails» (2023) του δικού μας Χρήστου Νίκου. Στο καινούριο της πόνημα «Μικρά πρόστυχα γράμματα», που προβάλλεται αυτές τις μέρες στις ελληνικές αίθουσες, κάνει ένα απολαυστικό ντουέτο με την Ολίβια Κόλμαν, με την οποία είχε ξανασυναντηθεί -τουλάχιστον στα credits- και στη «Χαμένη κόρη», όπου η Μπάκλεϊ ερμήνευε τον ρόλο της Κόλμαν στα νιάτα της. Η ζωή κύκλους κάνει, αλλά τους κάνει ωραία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network