H Kaia Gerber στον δρόμο που χάραξε η Cindy Crawford
gerber-arthrou

H Kaia Gerber στον δρόμο που χάραξε η Cindy Crawford

Στα 22 της χρόνια έχει ήδη δουλέψει αρκετά για να αντιμετωπίζεται ως κάτι περισσότερο από απλώς η κόρη της Κρόφορντ. Mε το blog της Library Science δηλώνει ότι είναι πολλά περισσότερα από ένα ακόμα μοντέλο

Η Κάια Τζόρνταν Γκέρμπερ δεν ήταν ποτέ ένα συνηθισμένο κορίτσι. Κόρη του εμβληματικού σούπερ μοντέλου των 90s Σίντι Κρόφορντ και του επιχειρηματία Ράντι Γκέρμπερ, είχε μάθει από νωρίς να ζει υπό παπαρατσική παρακολούθηση. Οταν σε ηλικία 10 ετών ντεμπουτάρισε ως μοντέλο της Versace Junior, κανένας δεν ένιωσε έκπληξη για τα πρώιμα βήματά της στον δρόμο που είχε χαράξει η μητέρα της.

Απλώς ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της εμφάνισής της και της αρχής του νεποτισμού. Η καριέρα της, βέβαια, στο μόντελιγκ και την υποκριτική θα ξεκινούσε επισήμως λίγα χρόνια αργότερα - στα 15 της έπαιξε ένα ρολάκι στην ταινία «Sister Cities» και στα 16 της ξεκίνησε τις μαραθώνιες διαδρομές στα catwalks των κορυφαίων οίκων μόδας του πλανήτη, αφαιρώντας οριστικά το επίθετο «ανέμελη» μπροστά από τη λέξη «εφηβεία».

Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή της είναι ότι παρά την πρώιμη φήμη και τους πειρασμούς του επαγγέλματος -οργιώδη πάρτυ, καταχρήσεις και σχέσεις της μιάμισης βραδιάς-, εκείνη επέλεξε από την αρχή να κρατάει το προφίλ της χαμηλό και τα πόδια της στη γη, καθιστώντας σαφές ότι είναι κορίτσι από σπίτι και για σπίτι.

Ακριβώς όπως και η μαμά Σίντι, που μετά τον φωτογενή, αλλά βραχύβιο γάμο της με τον Ρίτσαρντ Γκιρ στις αρχές των 90s, από το 1998 είναι παντρεμένη με τον Γκέρμπερ και δεν έχει αφήσει ποτέ το περιθώριο να αμφιβάλλει κανείς για τη συζυγική ευδαιμονία που διατείνεται ότι βιώνει, σε χαμηλούς τόνους πάντα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αχρείαστες ρεκλάμες για τον έρωτα που δεν έσβησε με τα χρόνια.

Αντιθέτως, η φλόγα μάλλον ξαναζωντανεύει και μέσω της επαγγελματικής συνεργασίας του ζεύγους. Μόλις πριν από λίγες μέρες, για παράδειγμα, η Κρόφορντ πρωταγωνίστησε στη νέα διαφήμιση της Casamigos, της τεκίλας που δημιούργησε ο Γκέρμπερ με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον επιχειρηματία Μάικλ Μέλντμαν, η οποία πλέον ανήκει στο δυναμικό του κολοσσού Diageo αποφέροντας κέρδη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στους τρεις συνεταίρους. Οχι, η ανέχεια δεν είχε ποτέ θέση στο σπιτικό τους.

Ως γνήσια κόρη των γονιών της, η Κάια κρατάει τους ίδιους χαμηλούς τόνους και στη δική της σχέση με τον σταθερά ανερχόμενο Οστιν Μπάτλερ, η οποία μετράει ήδη δύο χρόνια, με επιλεγμένες κοκκινοχαλικές εμφανίσεις -η πιο πρόσφατη ήταν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του «Μηχανόβιοι»-, σποραδικά ρομαντικά ταξίδια για δύο στο Παρίσι και το Μεξικό, κοινές διακοπές με τους γονείς της και σχεδόν καμία δήλωση στον Τύπο αναφορικά με τον δεσμό τους εκτός από την παρακάτω: «Ειλικρινά πιστεύω ότι ελάχιστα πράγματα στη ζωή μου παραμένουν ιδιωτικά και η σχέση μου με τον Οστιν είναι από αυτά που θέλω να κρατήσω όσο πιο μυστικά και ασφαλή είναι δυνατόν».

Αντιθέτως, η Γκέρμπερ μπορεί να μιλάει ακούραστα για το Library Science, το blog που δημιούργησε στο πλαίσιο της άτυπης εκστρατείας της για την αποκατάσταση της φήμης των μοντέλων ειδικά και της Gen Ζ γενικότερα.

Ούσα φανατική βιβλιοφάγος η ίδια, μέσω της διαδικτυακής λογοτεχνικής λέσχης που τρέχει τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζει στους πολυπληθείς φίλους της -στο Instagram, τουλάχιστον, ανέρχονται στους 10 εκατομμύρια- βιβλία που δεν περιλαμβάνονται αναγκαστικά στη λίστα των best sellers και που κατά τη γνώμη της αξίζει να διαβαστούν. Σε άλλο section του blog φιλοξενούνται βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις συγγραφέων, νέων, με φρέσκες ιδέες και όραμα, που απαντούν στις έξυπνες ερωτήσεις της Γκέρμπερ, προμοτάροντας ταυτόχρονα το καινούριο τους πόνημα. Το μότο του Library Science -και επομένως και της ιδρύτριάς του- είναι ότι «μαθαίνουμε περισσότερα από ιστορίες που δεν είναι δικές μας».

Οσο για τη δική της ιστορία πίσω από την επαναστατική -είναι η αλήθεια- απόφασή της να ανοίξει μια ιντερνετική λέσχη βιβλίων, η Γκέρμπερ είχε αναφερθεί μέσες άκρες σε συνέντευξή της στη «The Wall Streer Journal»: «Νομίζω ότι ο βασικότερος λόγος ήταν ότι είχα φτάσει σε ένα σημείο που πραγματικά απεχθανόμουν τη φήμη και ένιωθα θυμό. Με ενοχλούσε που ο κόσμος προσπαθούσε να πάρει κάτι από μένα όποτε έβγαινα από το σπίτι μου, ότι δεν είχα ιδιωτικότητα. Και τότε ξαφνικά σκέφτηκα ότι αυτό μπορεί να είναι και ένα δώρο».

Ως δώρο για τους θαυμαστές -τους δικούς της και της Κρόφορντ- εκλήφθηκε, πάντως, το πρόσφατο ταξίδι μητέρας και κόρης στο Παρίσι, στο πλαίσιο του μεγάλου πάρτυ που έκανε η Omega για να εγκαινιάσει τη συνεργασία του brand ωρολογοποιίας με τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ανάμεσα στο πλήθος των διασημοτήτων που συνέρρευσαν στην κοσμική γιορτή, τη μερίδα του λέοντος στα φλας είχαν οι δύο παγκόσμιες ambassadors του οίκου -η Κρόφορντ από το 1995 και η Γκέρμπερ από το 2017-, που πόζαραν σχεδόν ασορτί ντυμένες, με την κόρη πιστό αντίγραφο της μητέρας της στην εμφάνιση, αλλά, όπως αποδεικνύεται, και στα βήματα στη ζωή.

Ως απόδειξη της σεμνοταπεινότητας που φέρει σύσσωμη η οικογένεια ως λάβαρο, η Γκέρμπερ μόλις πέρυσι συνειδητοποίησε ποια ήταν η Κρόφορντ στα 90s με αφορμή το ντοκιμαντέρ της Apple TV+ «Supermodels». «Την κοιτούσα σαν χαμένη μετά. Το ήξερα ότι υπήρξε εμβληματική, αλλά δεν μπορούσα να συλλάβω το μέγεθος της λάμψης και της αίγλης της», θα σχολίαζε αργότερα. Στα επόμενα χρόνια ίσως και η δική της κόρη εκφράσει κάποια στιγμή το ίδιο δέος και για εκείνη και την καριέρα της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network