Ντόλτσε βίτα στο Söl'ring Hof στη Μέση Γη της Γερμανίας
hof-0

Ντόλτσε βίτα στο Söl'ring Hof στη Μέση Γη της Γερμανίας

Ταξιδέψαμε στο νησί Ζιλτ, το ακατέργαστο διαμάντι της Βόρειας Θάλασσας, και περιπλανηθήκαμε στο σύμπαν του Γιαν-Φιλίπ Μπέρνερ, σεφ και οικοδεσπότη ενός ξενοδοχείου που ερμηνεύει ιδιωματικά την ουσία της πολυτέλειας

Η γοητεία του Ζιλτ στηρίζεται στην παρθένα ομορφιά του, είναι προσβάσιμο αεροπορικώς και με τρένο -για αυτοκίνητα-, ενώ θεωρείται από τους πιο exclusive προορισμούς. Το έκτασης 99 τετραγωνικών χιλιομέτρων νησί είναι φιλόξενο, παράδεισος των surfers, με αραιή δόμηση -η αγορά γης κοστίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ-, πολυτελή resorts και ξενοδοχεία Relais & Châteaux, αλλά και γειτονιές σε αμμόλοφους, των οποίων η μοναδική αρχιτεκτονική θυμίζει Χόμπιτον.


«Ο σεβασμός και η εκτίμηση για τη φύση και τον άνθρωπο είναι προτεραιότητα»

Στη μαρκίζα των blockbusters της φιλοξενίας η τριφέκτα των επιτυχημένων σεναρίων ποντάρει στο πρωτότυπο πρίσμα, στην υψηλή αισθητική και τον σεβασμό από κάθε σκοπιά. Το πεντάστερο «Söl’ring Hof», ή «Ενα σπίτι στη μέση του αμμόλοφου», όπως θα μπορούσε να τιτλοφορείται το εν λόγω concept αν ανήκε στο παλμαρέ της παγκόσμιας φιλμογραφίας, υπό το αέρινο σκηνοθετικό άγγιγμα του Γιαν-Φιλίπ Μπέρνερ και τους ήχους της παλίρροιας και της άμπωτης, υπαγορεύει λέξη προς λέξη μια φιλοσοφία που θα έπρεπε να είναι case study. Κατά την άφιξη, αφού χτυπήσετε το κουδούνι, η μεγάλη πύλη ανοίγει και ένα λιθόστρωτο δρομάκι οδηγεί στην όμορφη εξοχική κατοικία με την αχυρένια στέγη, η οποία δεσπόζει στον αμμόλοφο στην άκρη του χωριού Ράντουμ. Η χορταστική θέα στον φροντισμένο κήπο με τις πολύχρωμες τουλίπες από τη μια πλευρά και το σαγηνευτικό κάδρο της Θάλασσας του Βάντεν από την άλλη αγκαλιάζουν περιμετρικά την ιδιοκτησία. Η υποδοχή θερμή, όπως και τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος στην ταράτσα, όπου καθισμένοι στο χαρακτηριστικό παγκάκι θα απολαύσετε ξυπόλυτοι το soundtrack της ζωής σας με μαέστρο τη φύση και ένα δροσερό ροζέ αφρώδες κρασί στο χέρι.



Κάθε φωτεινό δωμάτιο και σουίτα από τα μόλις 15 συνολικά είναι ένα μικρό προσωπικό ησυχαστήριο-επιτομή της διακριτικής κομψότητας και θαλπωρής, διαθέτει τη δική του σκιερή θέση στην παραλία, στους πρόποδες του αμμόλοφου, και κιάλια στο περβάζι, ενώ η εμπειρία του spa είναι το κερασάκι στην τούρτα στο σύνολο των παροχών αποδίδοντας μια πολυσχιδή μετάφραση της αληθινής πολυτέλειας.
Εδώ η μέρα ξεκινά με κολύμπι στα νερά της Βόρειας θάλασσας, συνεχίζεται με πρωινό και πικνίκ στην παραλία ή ποδηλατάδα και ολοκληρώνεται με γεύμα στο δύο αστεριών Michelin εστιατόριο και μέλος της υψηλού προφίλ γαστρονομικής κοινότητας των «Les Grandes Tables du Monde».

Ο Γιαν-Φιλίπ στην κουζίνα του εστιατορίου συμμαχεί με τον ταλαντούχο Γιαν Φέλινγκ, που ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής σεφ και συνεχιστή της σπουδαίας κληρονομιάς του Γιόχανες Κινγκ, σεφ και πρώην οικοδεσπότη του «Söl’ring Hof» για 21 συναπτά έτη και μέντορα του Μπέρνερ. Το μενού αποτυπώνει το γαστρονομικό DNA του νησιού με την εκφραστική ματιά του λοκαβόρου ντουέτου, που φροντίζει να αξιοποιεί άριστα προϊόντα από τις τοπικές φάρμες, τη φύση και τους ντόπιους παραγωγούς δηλαδή. Η εξέλιξη εδώ συμβαδίζει με τις εποχές διατηρώντας παράλληλα τις παραδόσεις. «Το νησί είναι το σπίτι μας και οι πόροι του ο μεγάλος μας θησαυρός, τον οποίο αξιοποιούμε. Ο σεβασμός και η εκτίμηση για τη φύση και τον άνθρωπο είναι προτεραιότητα», τονίζει ο Μπέρνερ που φροντίζει όλη αυτή την ποικιλομορφία να τη φέρει στο τραπέζι σε πυκνής νοστιμιάς πιάτα.

«Το νησί είναι το σπίτι μας και οι πόροι του ο μεγάλος μας θησαυρός, τον οποίο αξιοποιούμε»

Φυσικά, με τη θάλασσα στο κατώφλι τους, δεν θα μπορούσαν παρά να αναδεικνύουν την κρουστή σάρκα των ψαριών και τη χυμώδη ιωδιούχα φρεσκάδα των οστρακοειδών που φτάνουν μετά βαΐων και κλάδων στις άριστης ποιότητας πορσελάνες σερβιρίσματος που διανέμει πλέον ο Κινγκ (η συλλογή του είναι εντυπωσιακή). Φέτος μάλιστα, κάθε Δευτέρα, οι λάτρεις του είδους θα καταδυθείτε στο μενού 13 πιάτων με θαλασσινά και προτείνουμε να μη διστάσετε να λερωθείτε καθαρίζοντας μόνοι σας -υπό την καθοδήγηση του σεφ- τα τεράστια καβουροπόδαρα βασιλικού καβουριού για να προσθέσετε τη γλυκιά τους σάρκα στη φίνα σούπα. Υπάρχει όμως και η πρόταση της πιατέλας που σερβίρεται στη λογική της μοιρασιάς. Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία διαθέτει τη φινέτσα του fine dining εστιατορίου προμοτάροντας με επαγγελματισμό την ανάλαφρη διάθεση της παρέας. Οσο για το φινάλε, είναι εξίσου καλλιγραφικό με εμβληματικά τυριά που συστήνονται πάνω στο ελεγκάν τρόλεϊ της Robbe & Berking.



Το κελάρι, που διαχειρίζεται εδώ και 15 χρόνια η έμπειρη σομελιέ και διευθύντρια του εστιατορίου Μπάρμπελ Ρινγκ, είναι θησαυρός: πιάτο και εκλεκτό κρασί. Η Ρινγκ έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου και διαπρέπει στα pairings. Προτείνει από υψηλής ποιότητας γερμανικά Rieslings μέχρι παλαιωμένα κόκκινα κρασιά από το Μπορντό, Chardonnay από τη Βουργουνδία και τις καλύτερες σαμπάνιες, κοινώς ό,τι επιθυμεί η καρδιά ενός οινόφιλου. Στην κάστα τους διαθέτουν πάνω από 150 διαφορετικές σοδειές από τα καλύτερα κρασιά Port και Madeiras του κόσμου, για τα οποία εξάλλου το εστιατόριο φημίζεται. Θα νιώσετε πραγματικά προνομιούχοι με την πρώτη γουλιά ενός vintage Port του 1964.

Σαν να μην έφταναν αυτά, διοργανώνουν εκδρομές στις αλυκές ή στον βοτανόκηπό τους, αλλά και μαθήματα μαγειρικής για φιλοπερίεργους foodies, διδάσκοντας τα πάντα για την προετοιμασία ψαριών, θαλασσινών, τρούφας και πολλά ακόμη ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ