Eve Jobs - Harry Charles: Η κληρονόμος και ο Ολυμπιονίκης
eve-0

Eve Jobs - Harry Charles: Η κληρονόμος και ο Ολυμπιονίκης

Σύμφωνα με τον Βρετανό αναβάτη, το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το δεύτερο στην τροπαιοθήκη του. Πρώτο του θεωρεί τη φωτογενή κόρη του αείμνηστου Στιβ Τζομπς και παραλίγο μελλοντική δισεκατομμυριούχο

Η σχέση της Ιβ Τζομπς και του Χάρι Τσαρλς έγινε γνωστή μόλις στις αρχές Αυγούστου, όταν εκείνος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο για τη Βρετανία στο ομαδικό άλμα ιππασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και εκείνη μοιράστηκε τη χαρά της για τη νίκη του με τους ινσταγκραμικούς ακολούθους της, στολίζοντας με καρδούλες και δηλώσεις αγάπης την κοινή φωτογραφία τους. Μέχρι τότε κανένας, εκτός ίσως από τους στενούς φίλους τους, δεν γνώριζε τίποτα για τον δεσμό τους, που ενδεχομένως είναι τόσο φρέσκος όσο και η πρώτη νίκη του Τσαρλς σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και παρότι ο 25χρονος αναβάτης είναι αρκετά γνωστός στους φίλους της ιππασίας και θεωρείται άξιος συνεχιστής του πατέρα του Πίτερ Τσαρλς που ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης το 2012 στο ίδιο αγώνισμα -αλλά εκπροσωπώντας την Ιρλανδία-, δεν θα έχαιρε της ίδιας δημοσιότητας αν η κοπέλα που τον ζητωκραύγαζε στις κερκίδες του Château de Versailles δεν ήταν η Ιβ Τζομπς.

Η μικρότερη κόρη του αείμνηστου μεγιστάνα της τεχνολογίας Στιβ Τζομπς θεωρείται έπαθλο για τον αγαπημένο της, ο οποίος σε απάντηση της δικής της ινσταγκραμικής ερωτικής εξομολόγησης σχολίασε ότι πλέον κατέχει δύο χρυσά μετάλλια - εκ των οποίων το ένα είναι η Ιβ. Γεννημένη πριν από 26 χρόνια στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας, η ηρωίδα μας μεγάλωσε μεν μέσα στη χλιδή και τις (υπερ)ανέσεις, ωστόσο η ανατροφή που πήρε από τους γονείς της δεν τη μετέτρεψε σε ένα ακόμα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο. Ο Mr Apple, παρότι πλούτισε από την τεχνολογία, δεν επέτρεψε ποτέ στα τέκνα του, τον Ριντ, την Ιριν και τη μικρή και τριανταφυλλένια Ιβ, να σπαταλήσουν τα παιδικά τους χρόνια σε iPads και υπολογιστές, αλλά επέμενε να επενδύουν τον χρόνο τους σε ποικίλες δραστηριότητες και να προσθέτουν στα βιογραφικά τους νέες δεξιότητες. Η Ιβ, για παράδειγμα, από τα 6 της συμμετείχε σε ιππικούς αγώνες και στα 19 της είχε καταταχθεί πέμπτη στην παγκόσμια λίστα με τους καλύτερους αναβάτες κάτω των 25. Ναι, η αγάπη για τα άλογα είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος της με τον Τσαρλς.

Σύμφωνα με τον Γουόλτερ Αϊζακσον, που υπογράφει το βιβλίο «Στιβ Τζομπς, η επίσημη βιογραφία» το 2011, τη χρονιά που συμπτωματικά απεβίωσε και ο Τζομπς, η Ιβ ήταν ένα παιδί με ισχυρή θέληση και ακόρεστη όρεξη για πλάκες που ήξερε πώς να χειρίζεται τον πατέρα της.
Ο συγγραφέας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η πιτσιρίκα τηλεφωνούσε καθημερινά στη γραμματέα του πολυάσχολου Τζομπς για να βεβαιωθεί ότι θα ήταν σημειωμένος στην ατζέντα του ο χρόνος που θα περνούσε μαζί της. Και παρότι ήταν μόλις 12 ετών όταν ο πατέρας της άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο και μια αμύθητη περιουσία που ανέρχεται σε 21,7 δισ. δολάρια, η Ιβ εξακολουθεί να κρατάει σαν θησαυρό τις έστω και λιγοστές στιγμές που έζησε μαζί του.

Η νεαρή Τζομπς κανονικά θα λογιζόταν πολύφερνη νύφη ως μελλοντική κληρονόμος -μαζί με τα αδέρφια της- του τεράστιου πατρικού πλούτου. Η αλήθεια είναι όμως ότι τελικά δεν θα λάβει ούτε σεντ, γιατί τόσο ο ιδρυτής της Apple όσο και η μητέρα της Λόριν Πάουελ ήταν από την αρχή αποφασισμένοι να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους μόνο αγάπη και αρχές και καθόλου χρήματα. Αυτή η απόφαση δεν άλλαξε ούτε μετά τον θάνατο του μεγιστάνα, όπως είχε ξεκαθαρίσει και η χήρα του σε συνέντευξή της στους «New York Times»: «Δεν με ενδιαφέρει να αφήσω πίσω μου μια οικογενειακή αυτοκρατορία και τα παιδιά μου το γνωρίζουν. Ούτε τον Στιβ τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Αν ζήσω αρκετά, αυτή η περιουσία θα τελειώσει μαζί μου. Προτιμώ να διαθέσω όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπίες».

Η Ιβ Τζομπς δεν δείχνει να στενοχωριέται για τη χαμένη κληρονομιά. Από το 2020 δοκιμάζει την τύχη της στο μόντελινγκ - δύο χρόνια αργότερα μάλιστα υπέγραψε και συμβόλαιο με την DNA Model Management. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περατζάδες στο catwalk του γαλλικού οίκου Coperni, εξώφυλλο στην ιαπωνική «Vogue» και καμπάνιες για τη Louis Vuitton και το beauty brand Glossier. Και επειδή το επάγγελμα του μοντέλου έχει σύντομη ημερομηνία λήξης, η Ιβ έχει φροντίσει να πάρει και πτυχίο Επιστημών και Τεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ - από το οποίο είχαν αποφοιτήσει και οι γονείς της. Η μικρή Τζομπς μπορεί να μην κληρονομήσει την οικογενειακή περιουσία, αλλά έχει υιοθετήσει τις οικογενειακές αρχές. «Μεγαλώνοντας προσδοκώ να ανακαλύψω τον δικό μου τρόπο για να επιδρώ στους ανθρώπους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στο «Vanity Fair». «Βλέποντας τη μητέρα μου να βρίσκει πάντα τρόπους να προσφέρει στους άλλους, θέλω κι εγώ να πάρω τον χρόνο μου για να εστιάσω σε κάτι που αγαπώ». Προς το παρόν, πάντως, η Ιβ εστιάζει την αγάπη της στον Χάρι Τσαρλς - και στα άλογα ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network