Θέμις Ζουγανέλη: Μάσκες κατά του κορωνοϊού με designer υπογραφή

Ακολουθώντας την τάση που θέλει τη μόδα να συνδράμει ενεργά στον αγώνα κατά του COVID-19, η επιτυχημένη σχεδιάστρια αλλάζει τη γραμμή παραγωγής της resort wear συλλογής της και προσφέρει στο υπουργείο Υγείας 1.000 προστατευτικές μάσκες

Σχεδιάζει ρούχα, είδη σπιτιού και αξεσουάρ, ενώ η υπογραφή της έχει μπει κατ’ επανάληψη σε σερβίτσια που σχεδιάζει για τον οίκο Dior, καθώς αποτελεί μόνιμη συνεργάτιδα της Dior Μaison, με έδρα το Παρίσι. Η διεθνώς καταξιωμένη designer Θέμις Ζουγανέλη, με δικό της κατάστημα στη Μύκονο, εξαγωγές σε πολλά μέρη του κόσμου και upper class πελατεία, αποτελεί άλλη μία ζωντανή απόδειξη της ανάγκης που έγινε τάση και θέλει τους ανθρώπους της βιομηχανίας της μόδας να συνδράμουν ενεργά με όποια μέσα διαθέτει ο καθένας στην καταπολέμηση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των αλλαγών που έχει φέρει η επέλαση του κορωνοϊού στην καθημερινότητά μας.

«Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον εδώ και έναν μήνα αυτά που διαδραματίζονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Πέρα από τις όποιες προσωπικές ανησυχίες, πραγματικά προβληματίζομαι για τη διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας έναν δύσκολο και συνάμα συγκινητικό αγώνα για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας. Αναφέρομαι στους γιατρούς και τους νοσοκόμους που δουλεύουν νυχθημερόν στα νοσοκομεία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης πολλοί ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κέντρα φροντίδας και αποκατάστασης, οι οποίοι με την κατάσταση που επικρατεί δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τις οικογένειές τους. Εικάζω πως αισθάνονται απομονωμένοι και φοβισμένοι. Είναι μια στενόχωρη κατάσταση, η οποία όμως αποτελεί κίνητρο για μένα. Το να προσφέρω, εφόσον μπορώ, είναι υποχρέωσή μου.
Με πλήρη συναίσθηση των αναγκών που προέκυψαν στη χώρα, η Θέμις Ζουγανέλη αφήνει προς το παρόν πίσω τα δημιουργικά της σχέδια βάζοντας σε πρώτη μοίρα την κοινωνική προσφορά

Οσον αφορά στο κομμάτι του επιχειρείν, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που σίγουρα θα αφήσει το στίγμα της.

Δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στο πρόσφατο παρελθόν και δεν ξέρουμε πώς θα μας βρει η επόμενη μέρα. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως μετά από αυτή την πανδημία η μόδα επιβάλλεται να αλλάξει ώστε να συνεχίσει να υπάρχει», αναφέρει στο «Gala» η σχεδιάστρια.

Μια σειρά από πολυσέλιδα αφιερώματα σε εφημερίδες και περιοδικά κύρους, όπως η «Daily Telegraph», το «House & Garden», το βρετανικό «Harper’s Bazaar» και το «The World of Interiors», επιβεβαιώνει ότι η Θέμις Ζουγανέλη-Κανελλοπούλου αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο του διεθνούς design. Η καλαισθησία της, η ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και η υψηλή ποιότητα που χαρακτηρίζει τη δουλειά της έχουν γίνει πολλές φορές σημείο αναφοράς. Η επιτυχία της, ωστόσο, δεν αποτελεί για την ίδια αφορμή εφησυχασμού, καθώς συνεχίζει να αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου γύρω της, να εισπράττει τα μηνύματα, αλλά και να αποδέχεται τις προκλήσεις της εποχής. Η πανδημία του COVID-19 αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα. Το ελληνικό luxury lifestyle brand Themis Z με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αποφάσισε να ανταποκριθεί άμεσα στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βρέθηκε η Ελλάδα παρέχοντας στο υπουργείο Υγείας 1.000 προστατευτικές μάσκες. Η Θέμις Ζουγανέλη ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή των resort wear συλλογών της, που υπό κανονικές συνθήκες ήδη θα λάνσαρε για το καλοκαίρι, και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα με την παραγωγή προστατευτικών μασκών.

Πριν από λίγες ημέρες οι έμπειρες μοδίστρες των ατελιέ Themis Z, τηρώντας ευλαβικά τα αυστηρά μέτρα προστασίας και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για τη σωστή παραγωγή προστατευτικού υλικού, ξεκίνησαν τη χειροποίητη κατασκευή μασκών για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, που με την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει επί έναν μήνα έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. «Νιώθω πως αυτή η πανδημία δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή. Πρόκειται για μια αναγέννηση που βρίσκει τους δημιουργούς έτοιμους να κάνουν reset, να γυρίσουν σελίδα και να δημιουργήσουν από την αρχή με επίκεντρο αυτή τη φορά μόνο τη μητέρα Γη και τον άνθρωπο. Πρέπει να πηγαίνουμε πλέον χέρι-χέρι με τον χρόνο και να μην τον προσπερνάμε. Οι συνήθειες, οι προτιμήσεις και οι επιθυμίες του κόσμου έχουν ήδη αλλάξει κι εμείς, οι άνθρωποι της μόδας, πρέπει να τα σεβαστούμε όλα αυτά. Η μόδα χρειάζεται πλέον ρούχα που να είναι υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένα από ανθρώπινα χέρια και όχι από μηχανές, με πρώτες ύλες από αειφόρα υλικά, που να αντέχουν στον χρόνο και να διατηρούν παράλληλα την κομψότητά τους. Το sustainability δεν είναι πλέον ένα εργαλείο marketing και επικοινωνίας κενό ουσιαστικού περιεχομένου, αλλά η νέα πραγματικότητα», υπογραμμίζει η Θέμις Ζουγανέλη.

Η δωρεά των προστατευτικών μασκών στο υπουργείο Υγείας θα γίνεται μάλιστα ανά 100 κομμάτια κάθε φορά ώστε να μη χάνεται χρόνος στην αναμονή. «Διατηρώ μια επιχείρηση η οποία έχει την έδρα της στην Αθήνα, παράγει, εξελίσσεται και μεγαλώνει σε αυτή τη χώρα. Ερχόμενη αντιμέτωπη με την πανδημία, ένιωσα την υποχρέωση να συνεχίσω να παράγω και να επιστρέψω στην κοινωνία αυτό που έχει ανάγκη τώρα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να διατηρήσω ενεργή τη γραμμή παραγωγής και να αλλάξω το τελικό μας προϊόν. Είναι υποχρέωσή μας σε τέτοιες περιόδους να μη σβήνουμε τις μηχανές αλλά να συνεχίζουμε να παράγουμε βοηθώντας όπως μπορούμε την κοινωνία. Η κοινωνία είναι αυτή που θα συνεχίσει να μας διατηρεί ζωντανούς και μετά την πανδημία», τονίζει και συμπληρώνει: «Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, τόσο για μένα όσο και για όλη την ανθρωπότητα, ωστόσο παραμένω αισιόδοξη. Προσωπικά, αυτή η στάση είναι η μόνη επιλογή, καθώς η πανδημία είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να έχω υπό τον έλεγχό μου. Πρέπει να παραμείνουμε θετικοί και με όσο το δυνατόν πιο καθαρό μυαλό, στρέφοντας την προσοχή μας περισσότερο από ποτέ στους συνανθρώπους μας».
Κόρη του Μυκονιάτη Κώστα Ζουγανέλη, που άφησε εποχή µε τις «9 Μούσες», και σύζυγος του επιχειρηµατία Τάκη Κανελλόπουλου, η Θέμις έχει διαγράψει καιρό τώρα τη δική της επιτυχημένη επαγγελματική πορεία

Επώνυμο με ιστορία
 
Η Θέμις, κόρη του Μυκονιάτη Κώστα Ζουγανέλη που άφησε εποχή με τις «9 Μούσες» και σύζυγος του επιχειρηματία Τάκη Κανελλόπουλου της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν, επιμελείται το interior design κατοικιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σχεδιάζει ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ, αλλά και είδη σπιτιού με την υπογραφή του brand Themis Z. Οπως η ίδια αναφέρει συχνά: «Το design είναι για μένα θέμα DNA. Ο αδελφός της μητέρας μου υπήρξε διάσημος αρχιτέκτονας, ενώ η ίδια η μητέρα μου, πολωνικής καταγωγής, υπέγραφε ταξιδιωτικά κείμενα στο “Harper's Bazaar”, μέσα από τα οποία αξιολογούσε επίσης το lifestyle και την αισθητική των προορισμών που επέλεγε. Υπήρχαν πάντα άποψη και καλό γούστο στο σπίτι μας. Ετσι μεγάλωσα, δεν θα μπορούσα να επιλέξω να κάνω κάτι άλλο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr