Δεν ψάρευαν απλώς παράνομα, οι αλιείς που επέβαιναν σε ένα αλιευτικό σκάφος και είχαν βγει στα ανοιχτά λες και δεν τους «άγγιζε» η απαγόρευση λόγω των μέτρων, αλλά χρησιμοποιούσαν και δίχτυ που θεωρείται παράτυπο σύμφωνα με τη νομοθεσία περί αλιείας!
Το αλιευτικό εντοπίστηκε μεταξύ της νησίδας Καλάμου και της Λευκάδαςαπό το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού, που περιπολούσε το βράδυ της Τρίτης στο Ιόνιο. Κατά την διάρκεια επιθεώρησης που έγινε εν πλω, διαπιστώθηκε ότι το πλήρωμα είχε ψαρέψει 284 κιλά αλιευμάτων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το απαγορευμένο δίχτυ. Στους ψαράδες επιβλήθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ για παράβαση των μέτρων.
Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Λυγιάς, σύμφωνα με το νόμο, τα αλιεύματα βγήκαν σε δημοπρασία που απέβη άκαρπη. Έτσι, το Λιμενικό τα παρέδωσε στο Γηροκομείο της Λευκάδας για να τα απολαύσουν τόσο οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτό, όσο και φτωχές οικογένειες για τις οποίες ετοιμάζονται καθημερινά μερίδες φαγητού.
Η πλατφόρμα «Zero Waste HORECA» αποτελεί πρότυπο καινοτομίας στον κλάδο Φιλοξενίας και Εστίασης, παρέχοντας τα εργαλεία και την έμπνευση για τη μείωση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος μιας επιχείρησης
Από την καρδιά μιας μεγάλης πόλης, μέχρι τη μικρότερη γειτονιά της Ελλάδας και της Κύπρου, η Κωτσόβολος είναι πάντα εκεί, έτοιμη να καλύψει κάθε ανάγκη μας, κάθε στιγμή.