Για το πώς κυλάει η τέταρτη φάση
άρσης των μέτρων, δηλαδή η
επανεκκίνηση, για τους επιχειρηματίες της
εστίασης, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο, ο
Μιχάλης Κολιός, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων.
“
Όλοι οι συνάδελφοι έχουν ανάμικτα συναισθήματα απογοήτευσης, άγχους, ευθύνης υπερηφάνειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.
Κολιός και αιτιολόγησε τα συναισθήματα του ίδιου και των συναδέφων του λέγοντας ότι
η απογοήτευση προκύπτει από πλευράς της κυβέρνησης για τα “
ελάχιστα μέτρα”, το άγχος για το πως θα εξελιχθεί ο τζίρος, η ευθύνη για την προστασία πελατών και εργαζομένων, ενώ υπερηφάνεια γιατί ο κλάδος του στάθηκε “
στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά που χρειάστηκε”, όπως στην περίπτωση της Ολυμπιάδας του 2004, οπότε και δεν είχε παρατηρηθεί ξανά η απουσία κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης σε Ολυμπιάδα.
Αναφορικά με τον
τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο κ.
Κολιός υπενθύμισε τις αποστάσεις που έχει θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή
“το ελάχιστο 1,70 να απέχουν τραπέζι από τραπέζι”, προσθέτοντας πως “
από άτομο σε άτομο συνήθως η απόσταση είναι 30 εκατοστών”.
Παράλληλα, ο Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων
δεν έκρυψε την επιθυμία του για την παροχή κεφαλαίων επανεκκίνησης, καθώς “
όταν κλείσαμε αιφνιδιαστικά στις 13 Μαρτίου οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαμε εφοδιαστεί για το Σαββατοκύριακο - καταλαβαίνω ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας- πάρα πολλοί συνάδελφοι ή χάρισαν στους εργαζόμενους ή κατέστρεψαν πολλά ευαλλοίωτα προϊόντα“ τόνισε ο κ.
Κολιός, αναδεικνύοντας και το κόστος των μέτρων προστασίας, λχ. Προστατευτικά και διαχωριστικά και απολυμαντικά. Είναι “
ένα κόστος που πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν”, κατέληξε.
Ειδήσεις σήμερα:
Μειωμένη κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» την πρώτη μέρα των πτήσεων στα νησιά
Στους 172 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 82χρονη στον «Ευαγγελισμό»
Ανοίγουν τα νησιά για όλους με τρεις ζώνες