Άρση μέτρων: Έτσι θα μπαίνουν τα τραπέζια στους εσωτερικούς χώρους για ταβέρνες και εστιατόρια
Τι θα ισχύει για μπαρ και μπουφέδες
Το άνοιγμα και των εσωτερικών χώρων της εστίασηςαπό το προσεχές Σάββατο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.
Σύμφωνα με τις οδηγίες:
- ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας
- δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών
- όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.
Παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης παρουσίασε σχεδιαγράμματα για τις αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι καρέκλες και τα τραπέζια.
Δείτε ΕΔΩόλη την παρουσίαση του υφυπουργού Ανάπτυξης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22/3, την Παγκόσμια Ημέρα Δασών στις 21/3, και την Ημέρα της Αρκούδας στις 23/3 φροντίζουμε για κάθε πολύτιμη σταγόνα νερού και διαφυλάσσουμε την αγνότητα του φυσικού περιβάλλοντος.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!