Τσακρής (ΘΕΜΑ 104,6): «Θα είναι αρκετό το τοπικό lockdown»
«Πέρα από τον τουρισμό έχει μεγάλη σημασία η δική μας συμπεριφορά» τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
“Ανησυχούμε λίγο, αλλά χρειάζεται η σύνεση και εγρήγορση” εκτίμησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.
Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο κ. Τσακρής τόνισε πως “το άνοιγμα μετά τα lockdown οδήγησε σε αυτή την αύξηση”, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες συστήνοντας ενημέρωση, “ώστε οι εστίες να αναχαιτιστούν”, αλλά και να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος “ιδίως από τους πιο νέους”.
“Αυτή η μικρή αύξηση που είδαμε να μας δώσει την εγρήγορση να κινητοποιηθούμε, για να κρατηθεί πολύ χαμηλά η επιδημία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακρής και πρόσθεσε πως “ίσως το καμπανάκι που είχαμε να μας ωθήσει να επιστρέψουμε σε πιο σωστούς τρόπους συμπεριφοράς”.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια “πολύ σημαντική προσπάθεια, γιατί η επιδημία εξαπλώνεται με νέα κρούσματα που εισέρχονται από άλλες χώρες-μέλη” και διευκρίνισε πως “όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό ελέγχονται αυτή τη στιγμή”.
Στη κατεύθυνση αυτή, “οι αλγόριθμοι θα μας ανιχνεύσουν τα ύποπτα περιστατικά στη χώρα” σημείωσε ο κ. Τσακρής, εστιάζοντας στην ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης “στον τουρίστα ότι θα υπάρχει η ανάλογη υποδομή, περίθαλψη όλοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι κάποιος διστακτικός να ταξιδέψει”.
“Πέρα από τον τουρισμό έχει μεγάλη σημασία η δική μας συμπεριφορά” επισήμανε ο Καθηγητής και κατέληξε σχετικά με το ενδεχόμενο τοπικού lockdown ότι “θα δούμε τέτοιες εστιακές εξαπλώσεις. Με τα μέτρα που θα ληφθούν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί σε τοπικό επίπεδο. Λογικά, θα είναι αρκετό το τοπικό lockdown”.
Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού χωρίς International Baccalaureate, με την καθοδήγηση και τη μεθοδικότητα των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη.
Το WORLD PASS powered by Telekom έδωσε την ευκαιρία σε δύο startups να επισκεφθούν το Hubraum, το Tech Incubator Center της Telekom στην Κρακοβία, και να βρεθούν στην καρδιά της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Από το 2019 η Wolt ανατρέπει τα δεδομένα στη διανομή φαγητού και προϊόντων, ενισχύοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών.