Επίθεση στο Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα πέταξαν πέτρες στην είσοδο του μοναδικού τεμένους που σώζεται στην πόλη και βρίσκεται δίπλα από το μουσείο Τσιτσανη και την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου! Αν και δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια που αναζητά τους δράστες του βανδαλισμού του ιστορικού μνημείου.
Το οκταγωνικό Κουρσούμ Τζαμί, που πήρε το όνομά του από την τουρκική λέξη «κουρσούμ» που σημαίνει «μόλυβδος», καθώς ο θόλος του είναι μολυβοσκέπαστος, είναι το μαυσωλείο του κυβερνήτη και εγγονού του σουλτάνου Σελίμ Α,΄Οσμάν Σαχ, που πέθανε το 1567 αλλά το είχε κτίσει στα Τρίκαλα επειδή εκεί θεραπεύτηκε από μια σοβαρή ασθένεια. Το τέμενος χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως προστατευόμενο μνημείο και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος ήπιων εκδηλώσεων.
Με ένα Gold και ένα Bronze βραβείο διακρίθηκε το bwincares.gr στα E-volution Awards της Boussias Events, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα εμπειρίας χρήστη και τον σύγχρονο σχεδιασμό που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη WHY Agency.