Κορωνοϊός: Έκτακτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη Λεμεσό λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Έκτακτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη Λεμεσό λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Από τις 2 σήμερα το μεσημέρι με κινητές μονάδες με στόχο να ληφθούν δείγματα από 2000 άτομα

cyprus_ar
Με δειγματοληπτικούς εργαστηριακούς ελέγχους ανάμεσα στους πολίτες αλλά και αυστηρότερους ελέγχους καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε επαγγελματικούς χώρους και άλλα σημεία της Λεμεσού, σε συνεργασία και με την Αστυνομία, για εφαρμογή των υφιστάμενων προστατευτικών μέτρων, ξεκινά στη Κύπρο η εκστρατεία για αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, στην παραλιακή πόλη και κύριο λιμάνι της Μεγαλονήσου.

Η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων, αποφασίστηκε σήμερα στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου και η ομάδα της, κατά την οποία ανασκοπήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα, ειδικά σε χώρους εστίασης και άλλα σημεία μεγάλων συναθροίσεων.

Η Δρ. Κωνσταντίνου, αναφέροντας ότι προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει ένα δεύτερο κύμα ιού, επισήμανε το γεγονός ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται να ξεκινά νέο κύμα κι ως εκ τούτου «θέλουμε να προλάβουμε πιθανή αναζωπύρωση ή έξαρση».

Λόγω της εμφάνισης περιστατικών κορωνοϊού στη Λεμεσό τις τελευταίες μέρες, όπως ανέφερε, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε να επισκεφθεί την πόλη και να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν τρόποι αναχαίτισης της αύξησης αυτών των περιστατικών.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, αυτοί ξεκινούν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι με κινητές μονάδες, με στόχο να ληφθούν δείγματα από 2000 άτομα.

Επιπλέον, θα διενεργηθούν 3000 έλεγχοι σε εργαζόμενους σε χώρους όπου διακινείται μεγάλος αριθμός πολιτών, όπως υπεραγορές, κέντρα εστίασης και άλλοι συναφείς χώροι.

Ο στόχος που έχει τεθεί να συμπληρωθούν αυτοί έλεγχοι μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες.

Τόσο ο Δήμαρχος Λεμεσού όσο και η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών καλούν το κοινό και ιδιαίτερα τους πολίτες που αισθάνονται ότι έχουν λόγο να υποβληθούν σε έλεγχο, να το πράξουν και παράλληλα υποδεικνύουν την ανάγκη για τις εταιρείες των οποίων οι εργαζόμενοι πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό, να προτρέψουν τους υπαλλήλους τους να υποβληθούν σε έλεγχο.


Ειδήσεις σήμερα:

Deal με δύο γίγαντες της φαρμακοβιομηχανίας έκλεισε η κυβέρνηση του Λονδίνου για υποψήφιο εμβόλιο

To υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια για ανέγερση νέου τζαμιού στη Θράκη

Πάρτι ξανά στο χρηματιστήριο ρύπων με τις τιμές δικαιωμάτων να εκτοξεύονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης