
Το efood προάγει τη σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα από ένα σημαντικό πρόγραμμα υποστήριξης, προσφέροντας σε ευάλωτες ομάδες τα απαραίτητα καταναλωτικά αγαθά και βάζοντας, ταυτόχρονα, φραγμό στο food waste.
Ο καθηγητής τόνισε ότι «το μόνο που θα μπορούσε ήταν να δοθεί μια γενική εντολή να ανεβούν οι άνθρωποι στις ταράτσες των σπιτιών, όπως κάνουν οι Γιαπωνέζοι». Και συμπλήρωσε ότι στις πολύ μεγάλες καταστροφές πολύ λίγα μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και η Πολιτεία. «Στο νερό ισχύει η διάσωση από αέρος, εάν είναι δυνατόν- που συνήθως δεν είναι. Αλλιώς να ανέβουν σε ταράτσες ή ψηλούς ορόφους… Πρέπει να υπάρξει ένας πολεοδομικός κανονισμός, που τουλάχιστον στις περιοχές που δέχονται συνήθως μεγάλους όγκους νερού, να έχουν όλα τα διαμερίσματα πρόσβαση στις ταράτσες».
Ο κ. Ζερεφός επανέλαβε και αυτός ότι το φαινόμενο στην Εύβοια ήταν πολύ ακραίο, αφού έπεσε σε 4-5 ώρες όσο νερό πέφτει σε 7-8 μήνες στην Αθήνα, τόνισε όμως ότι τα ακραία φαινόμενα θα είναι πιο συχνά στο μέλλον και θα έχουμε και άλλες Εύβοιες στο μέλλον, αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας.
Ειδήσεις σήμερα:
Τουρκική προπαγάνδα: Έδωσαν φωτογραφίες του Oruc Reis με πολεμικά πλοία
Βήμα-βήμα οι προκλήσεις των Τούρκων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Συνεχής ενημέρωση
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν θα επιτρέψουμε να πληγεί το Oruc Reis
Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ για το Oruc Reis