Νοσοκομεία: Τα πρωτόκολλα σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού στο προσωπικό

Νοσοκομεία: Τα πρωτόκολλα σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού στο προσωπικό

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε ότι εφόσον υπάρξει κρούσμα «δεν κλείνουν νοσοκομεία, δεν κλείνουν κλινικές, οι δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους» - Πώς προβλέπεται η καραντίνα

nosileutiko_proswpiko
Χωρίς «λουκέτο» θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας όπου θα διαπιστώνονται κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό.

«Δεν κλείνουν νοσοκομεία, δεν κλείνουν κλινικές, οι δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.


Ειδικότερα για το νοσοκομείο «Αττικόν», μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνονται εισαγωγές και δεν θα δίνονται εξιτήρια από τη ΜΕΘ. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση λόγω θετικού τεστ κορωνοϊού σε ασθενή της ΜΕΘ εκτός της πτέρυγας για COVID-19 και σε τρεις νοσηλευτές, μετά από τον γενόμενο έλεγχο σε όλο το προσωπικό της ΜΕΘ.



Οι γενικές αρχές που εφαρμόζονται είναι:

Προσωπικό με θετικό test και συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι για 14 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, κάνει νέο test την 14η μέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.



Κλείσιμο
Προσωπικό με θετικό test, αλλά εξ αρχής χωρίς συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα 7 μέρες, κάνει νέο test την 7η μέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.



Προσωπικό με αρνητικό test, αλλά με συμπτώματα συμβατά με COVID-19 στη συγκεκριμένη περίοδο, παραμένει σε καραντίνα, κάνει νέο test 2 μέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων, και εάν το test είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 287 τα νέα κρούσματα - Τρεις θάνατοι - Μαγιορκίνης: Ανησυχητική αύξηση

Νέα τουρκική NAVTEX: Άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λέσβο: Στήνουν νέο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ - Αντιδρούν πρόσφυγες και κάτοικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης