Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, ελάτε στο Πρώτο Θέμα να μάθουμε μαζί την «Τέχνη του ψωμιού»!
06.10.2020
13:44
Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα
6ο τεύχος
«Η τέχνη του ψωμιού»
Το τεύχος που περιμένατε βρίσκεται στα χέρια σας! Είναι ζεστό, μυρωδάτο, γεμάτο γεύση κι αρώματα, άκρως απολαυστικό. Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί και μαγειρεύουμε με αυτό πεντανόστιμα γεύματα! Σας έχουμε γλυκές & αλμυρές συνταγές που θα πρωταγωνιστήσουν καθημερινά στο τραπέζι σας και θα του δώσουν νοστιμιά!
Ξεφυλλίστε το και ανακαλύψτε:
Το υλικό του μήνα!
Μαθαίνουμε για το σωστό αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και το προζύμι, δηλαδή για τα υλικά που θα χρειαστούμε, για να ζυμώσουμε το δικό μας ψωμί. Ακολουθούμε όλα τα βήματα σωστά, ανάβουμε τον φούρνο και ψήνουμε:
Focaccia πατάτας, Ψωμί με κολοκυθάκια, Ψωμί καρότου, Ψωμί παντζαριού με αλεύρι ολικής άλεσης, Γλυκό ψωμί κολοκύθας.
Η καλή μέρα από το ψωμί φαίνεται!
Γι’ αυτό κι εμείς μπαίνουμε στην κουζίνα και ετοιμάζουμε τα πιο νόστιμα, αφράτα χωμιά που φουρνίσαμε ποτέ :
Ψωμί με γρήγορο προζύμι, Ψωμί με αλεύρι Ζέας, Γαλλική μπαγκέτα, Pretzel σε καρβέλι, Brioche.
«Η τέχνη του ψωμιού»
Το τεύχος που περιμένατε βρίσκεται στα χέρια σας! Είναι ζεστό, μυρωδάτο, γεμάτο γεύση κι αρώματα, άκρως απολαυστικό. Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί και μαγειρεύουμε με αυτό πεντανόστιμα γεύματα! Σας έχουμε γλυκές & αλμυρές συνταγές που θα πρωταγωνιστήσουν καθημερινά στο τραπέζι σας και θα του δώσουν νοστιμιά!
Ξεφυλλίστε το και ανακαλύψτε:
Το υλικό του μήνα!
Μαθαίνουμε για το σωστό αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και το προζύμι, δηλαδή για τα υλικά που θα χρειαστούμε, για να ζυμώσουμε το δικό μας ψωμί. Ακολουθούμε όλα τα βήματα σωστά, ανάβουμε τον φούρνο και ψήνουμε:
Focaccia πατάτας, Ψωμί με κολοκυθάκια, Ψωμί καρότου, Ψωμί παντζαριού με αλεύρι ολικής άλεσης, Γλυκό ψωμί κολοκύθας.
Η καλή μέρα από το ψωμί φαίνεται!
Γι’ αυτό κι εμείς μπαίνουμε στην κουζίνα και ετοιμάζουμε τα πιο νόστιμα, αφράτα χωμιά που φουρνίσαμε ποτέ :
Ψωμί με γρήγορο προζύμι, Ψωμί με αλεύρι Ζέας, Γαλλική μπαγκέτα, Pretzel σε καρβέλι, Brioche.
Φτιάχνουμε προζύμι!
Πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσουμε το δικό προζύμι; Αρκετά εύκολο, αρκεί να ακολουθήσουμε κάποια βασικά βήματα.
Περίσσεψε ψωμί;
Τέλεια! Το επιστρατεύουμε, για να ετοιμάσουμε αυτές τις μοναδικές αλμυρές και γλυκές συνταγές που θα αγαπήσουν όλοι :
Γλυκιά πουτίγκα με μπανάνες, Ομελέτα σουφλέ, Crumble με ράσμπερις, Τάρτα πίτσα, Πουτίγκα croque monsieur.
Η γλυκιά εκδοχή του ψωμιού...
...είναι πεντανόστιμη, αφράτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρωινό, στο δεκατιανό ή ως σνακ, σκέτη ή συνοδευόμενη από διάφορα άλλα σπιτικά καλούδια, όπως μαρμελάδες, αλμυρά ή γλυκά αλείμματα, ακόμα και από ένα χειροποίητο γλυκό του κουταλιού.
Ετοιμάζουμε:
Σταυρόψωμα με σοκολάτα, Ψωμί κανέλας, Ατομικά τσουρεκάκια, Ψωμί με κομμάτια σοκολάτας, Ψωμί με μελάσα.
Μαζί με τις πεντανόστιμες συνταγές μας:
Quiz
Ψωμί: πόσο καλά το γνωρίζετε;
Άσπρο ή μαύρο; Καρβέλι ή φραντζόλα; Γλυκό ή αλμυρό; Τα είδη του ψωμιού είναι αμέτρητα. Το ίδιο και οι συνταγές του. Κάντε το άκρως ενδιαφέρον κουίζ και φρεσκάρετε τις γνώσεις σας.
Όλα αυτά, φυσικά, συνοδεύονται από έξυπνες ιδέες και χρήσιμες συμβουλές για να πετύχετε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα στην κουζίνα του σπιτιού σας!
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr