Έκδοση αδειών κυκλοφορίας: Βλάβη ξανά στο online σύστημα

Με την συμπλήρωση εγγράφου θα χορηγούνται στο εξής οι άδειες 

Στις δυσλειτουργίες του online πληροφοριακού συστήματος, αποδίδει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την αδυναμία έκδοσης αδειών κυκλοφορίας και ταξινόμησης με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών τις τελευταίες μέρες.

Για το λόγο αυτό,  διαβιβάζεται εγκύκλιος προς τις αρμόδιες διευθύνσεις μεταφορών των Περιφερειών για τον τρόπο που θα εξυπηρετούν τους πολίτες.

Το πρόβλημα με τo online πληροφοριακό σύστημα είχε παρατηρηθεί και τον Άυγουστο αλλά τα τεχνικά προβλήματα επιλύθηκαν, παρά το γεγονός ότι το σύστημα έκδοσης των αδειών είναι απαρχαιωμένο. Ακριβής αριθμός των αδειών που καθυστερούν να εκδοθούν δεν υπάρχει, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πάνω από 3.000.
Το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε για το ζήτημα την παρακάτω ανακοίνωση: 

Προσωρινά μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από τεχνικό πρόβλημα του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, λαμβάνονται με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα είναι άμεσα σε θέση να προχωρήσουν σε:

Θέση σε κυκλοφορία οχήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Κυκλοφορία οχήματος που έχει ήδη τεθεί σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, κατόπιν μεταβίβασης
Κυκλοφορία ειδικά φορτηγών δημόσιας χρήσης, φορτηγών ιδιωτικής χρήσης μ.β. άνω των 3,5 τόνων, λεωφορείων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης και Ε.Δ.Χ. που έχουν ήδη τεθεί σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, κατόπιν μεταβίβασης
Χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας
Χορήγηση πινακίδων κυκλοφορίας σε περίπτωση απώλειας, φθοράς ή κλοπής:

Οι ρυθμίσεις που περιγράφονται στην εγκύκλιο για κάθε μία από τις παραπάνω διαδικασίες, αφορούν στο σύνολο των κατηγοριών οχημάτων που βρίσκονται στο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου και ειδικότερα, την κυκλοφορία: μοτοσικλετών, επιβατικών οχημάτων, φορτηγών κάθε κατηγορίας (μηχανοκίνητων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων) καθώς και τα λεωφορεία, δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης.


Ειδήσεις σήμερα: 

Άγρια κακοποίηση σκύλου στα Χανιά: Τον κρέμασε και του έκοψε τους όρχεις επειδή... ήθελε παιχνίδια!

Καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή - «Κορεό» από τον ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε βίντεο

Η επίσκεψη Στόλτενμπεργκ και τα μηνύματα με την άσκηση «Λόγχη» του ναυτικού νότια της Κρήτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr