Κορωνοϊός - Κρήτη: «Φρένο» στα γλέντια στα ρακοκάζανα
Έκκλήση στους παραγωγούς που θα προχωρήσουν σε απόσταξη φέτος, να μην διοργανώσουν γλέντια στα καζάνια
Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η περίοδος απόσταξης τσικουδιάς για τις όψιμες περιοχές του Ηρακλείου, με τα ρακοκάζανα να λειτουργούν κάτω από τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Η αποσταγματική περίοδος για τις πρώιμες περιοχές έχει «ανοίξει» ήδη από την 1η Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Προέδρου των Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τάσου Βρέντζου, που μίλησε στο «Ράδιο Κρήτη», στην Π.Ε Ηρακλείου υπάρχουν 700 άδειες για καζάνια, εκ των οποίων είναι ενεργά περίπου τα μισά.
Η αποστακτική περίοδος «εν καιρώ πανδημίας» σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο, κυλά με την τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό και στόχος είναι να κλείσει η χρονιά με μηδενικό επίπεδο κινδύνου.
Κλείσιμο
Ο κ. Βρέντζος παρακάλεσε τους παραγωγούς τσικουδιάς που θα προχωρήσουν σε απόσταξη φέτος να μην διοργανώσουν γλέντια στα καζάνια για ν’ αποφευχθεί κάθε κίνδυνος συνωστισμού σε αυτούς τους χώρους.
Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε, η προσέλευση και παραμονή του κόσμου γίνεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, αφού πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της υγείας όλων.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.
Πάρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Σέριφο, Σίφνο; Όπου και όσο μακριά και αν ταξιδεύεις αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει ένας απίστευτα πιο γρήγορος, πιο άνετος και πιο συναρπαστικός τρόπος για τα προσεγγίσεις.