Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στα Τρίκαλα, με δέντρα να ξεριζώνονται και να διαλύουν ό,τι υπήρχε από κάτω τους.
Συγκεκριμένα, έξω από το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της οδού Κατδιμήδου, βρίσκονταν οι δύο δίδυμες λεύκες και στις 10:15 περίπου σήμερα το πρωί, φυσούσε δυνατός νότιος άνεμος.
Ξαφνικά τα δύο μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο έδαφος, προκαλώντας και δυνατό κρότο, τρομάζοντας όλους που ήταν εκεί.
Οι δύο τεράστιες λεύκες έπεσαν σε 3 αυτοκίνητα, προκαλώντας αρκετές ζημιές στο καθένα.
Τα κλαδιά έπεσαν πάνω στα κάγκελα και τον αύλειο χώρο του 2ου λυκείου. Από τύχη δεν υπήρξαν και θύματα, καθώς το σημείο είναι πολυσύχναστο. Μετά το συμβάν, ανέλαβαν αμέσως οι υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων να κόψουν και να καθαρίσουν το σημείο που έπεσαν τα δέντρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων το τελευταίο διάστημα υλοποιεί δύο εργολαβίες για τα δέντρα.
Κλείσιμο
Η μία αφορά στο κλάδεμα δέντρων στα Τρίκαλα και τα χωριά, κατόπιν σχετικής εισήγησης των γεωπόνων. Η δεύτερη αφορά σε καθαρισμό περιοχών από πλατάνια που έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος ή από άλλα δέντρα που έχουν προσβληθεί από άλλες ασθένειες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22/3, την Παγκόσμια Ημέρα Δασών στις 21/3, και την Ημέρα της Αρκούδας στις 23/3 φροντίζουμε για κάθε πολύτιμη σταγόνα νερού και διαφυλάσσουμε την αγνότητα του φυσικού περιβάλλοντος.