Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας από γιατρό στο «Παπανικολάου»
Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις του αναισθησιολόγου Δανιήλ Κωνσταντινίδη που εργάζεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη - «Οι άνθρωποι κλαίνε πριν διασωληνωθούν» λέει μεταξύ άλλων
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο «Γ. Παπανικολάου»της Θεσσαλονίκης με τους ασθενείς κορωνοϊού, περιγράφει με αναρτήσεις του στο Facebook, γιατρός αναισθησιολόγος που εργάζεται στο νοσοκομείο.
Ο Δανιήλ Κωνσταντινίδης κάνει λόγο για «υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη. Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνίες, αμφισβητήσεις, και "ναι μεν, αλλά". Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο».
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
Σε προηγούμενη ανάρτησή του, αναφέρεται στις καθημερινές διασωληνώσεις που γίνονται στο «Παπανικολάου» και οι οποίες αφορούν ακόμα και σε «40χρονους και 50χρονους απόλυτα υγιείς κατά τα άλλα. Η αγωνία που ζωγραφίζεται στα μάτια των περισσοτέρων πριν τους διασωληνώσουμε δεν περιγράφεται εύκολα. Κάποιοι ρωτάνε αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειες τους, να τους πουν ότι πηγαίνουν στην εντατική, σε ένα ταξίδι δηλαδή με άγνωστο προορισμό. Κάποιοι κλαίνε πριν διασωληνωθούν. Ναι, τόσο έντονες και τραγικές είναι εκείνες οι ώρες, και όσο σκληρά και αν ακούγονται αυτά, είναι η πραγματικότητα που ζούμε».
Η ανάρτηση:
Κλείσιμο
Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη ΜΕΘ του «Παπανικολάου»
Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Εντατική στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή όπου δίνεται τεράστια μάχη για να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Ασθενείς, όπως καταγράφεται σε βίντεο του Mega, από 39 έως 60 ετών ο ένας δίπλα στον άλλον, δίνουν τη δική τους μάχη για τη ζωή.
Με κάθε συλλογή, με κάθε κομμάτι, με κάθε πρωτοβουλία, η H&M αλλάζει το παρόν και το μέλλον της μόδας, σταθερά, αποφασιστικά και εμπνευσμένα, εδώ και 78 χρόνια.
Με τη νέα της πρωτοβουλία, η Κωτσόβολος εξασφαλίζει για δύο ώρες ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον αγορών, ειδικά διαμορφωμένο για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
Με ανάμεικτες αντιδράσεις έγιναν δεκτά τα δύο νέα σχέδια δράσης της Κομισιόν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.