Συγγενής του 42χρονου πνευμονολόγου που πέθανε από κορωνοϊό: «Δεν μπορώ να αφήσω τους ασθενείς μου», μας έλεγε

Ο 42χρονος υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, παχυσαρκία και βρογχικό άσθμα και χρειάστηκε άμεσα την υποστήριξη οξυγόνου - Είχε προσβληθεί από ασθενή του, τον οποίο εξέτασε στις αρχές του μήνα

«Δούλευε όλη μέρα. Όταν του έλεγα να ξεκουράζεται και να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του μου απαντούσε ''δεν μπορώ να αφήσω τους ασθενείς μου, με έχουν ανάγκη''». Συγγενής του 42χρονου πνευμονολόγου, Αντώνη Χατζηγεωργίου, που άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής την τελευταία του πνοή διασωληνωμένος με κορωνοϊό, περιγράφει τον χαρακτήρα του άτυχου γιατρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος γιατρός είχε προσβληθεί από ασθενή του, τον οποίο εξέτασε στις αρχές του μήνα.



Ο 42χρονος υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, παχυσαρκία και βρογχικό άσθμα και χρειάστηκε άμεσα την υποστήριξη οξυγόνου.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr συγγενής του, το βράδυ της Πέμπτης εισήχθη στο νοσοκομείο Αττικόν.

«Το βράδυ της Κυριακής 8 Νοεμβρίου διασωληνώθηκε και μέχρι τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής οπότε μας άφησε. Είναι δύσκολες στιγμές για όλους μας», τονίζει.

Ο θάνατος του 42χρονου πνευμονολόγου προκάλεσε σοκ στην ιατρική κοινότητα καθώς σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

Ο Αντώνης Χατζηγεωργίου ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

«Ήταν από μικρός αριστούχος. Και άριστος άνθρωπος, με υπομονή, πάντοτε με το χαμόγελο. Ένας άριστος επιστήμονας», τόνισε στενή συγγενής του.

Εκτός από το ιδιωτικό ιατρείο, ο γνωστός πνευμονολόγος εργαζόταν και σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ είχε σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγκίνηση προκάλεσε το μήνυμα που είχε γράψει ο γιατρός πριν από τρεις μήνες και στο οποίο έγραφε τα εξής:

«ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ. Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε. Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς. Αυτούς που έχουν τη γνώση. Και δεν τους γουστάρουνε όχι τώρα τελευταία αλλά ανέκαθεν. Δεν τους θέλουμε βρε αδερφέ. Μας χαλάνε τη ζαχαρένια μας, μας ζαλίζουν γενικώς ενώ είναι επίσης γνωστό τοις πάσι πως πέρα από την αφεντιά μας κανείς δεν φτουράει μια σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά ρε μπαγάσες, εσείς το τερματίσατε Στα ιατρικά ρε φίλε; Σε αυτά που χρειάζονται κανα δυο χρόνια μέχρι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ DNA και RNA, βακτηρίων και ιών, μεταγραφής και μετάφρασης, θνησιμότητας και θνητότητας; Στα ιατρικά ρε φίλε; Που στα κανονικά σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Depon από το Stedon; Που παίρνεις αντιυπερτασικό και γράφεις στο κουτί “για την καρδιά”; Που χαπακώνεις Amoxil για ιούς, βακτήρια, μύκητες, περονόσπορους και δάκους; Που μέχρι πρόσφατα η πομφόλυγα και η βλατίδα ήτανε “σπυράκι”, η φλεγμονή “κοκκινίλα” και η κρεατινίνη “βρε αδερφέ, τι είναι αυτό που μαυρίζει στις εξετάσεις μου;”; Και ξαφνικά τι; Ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης, σε κουτσούλησε και την είδες μέγας λοιμωξιολόγος, επιδημιολόγος, ολίγον παθολόγος και κάτι σε εντατικολόγος; Όχι αδερφέ. Δεν στο παίζω έξυπνος. Κι εγώ όταν ανοίγω το καπό από το αμάξι, το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι το καπάκι για να βάλω νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, μαυρίζει η οθόνη του υπολογιστή και ρίχνω κλωτσιά στον πύργο μπας και πάρει ξανά μπροστά, πάω να κουρέψω μόνος το μαλλί και βγαίνω από το μπάνιο χειρότερος και από κατσίκι κουρεμένο, πάω να το παίξω εκπαιδευτικός στο παιδί μου και καταλήγουμε τσακωμένοι εγώ στο ένα δωμάτιο αγκαλιά με τη Λόλα και αυτό στο δικό του… Όχι λοιπόν. Δεν στο παίζω έξυπνος και υπεράνω γιατί ο καθένας έχει το δικό του βάρος σε αυτή τη ζωή. Απλά ρε φίλε, εδώ μιλάμε για Ιατρική. Και η Ιατρική είναι πείραμα, δοκιμή, παρατήρηση, μελέτη. Η Ιατρική είναι εμπεριστατωμένη γνώση, τεκμηρίωση, πρωτόκολλα, διαδικασίες. Η Ιατρική είναι εκατοντάδες χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο που εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν μηχανισμούς, σηματοδοτικά μονοπάτια, κινάσες, φωσφορυλιώσεις , υποδοχείς, κυτταροκίνες, αποπτώσεις και τόσα άλλα. Η Ιατρική είναι διάολε κάτι πολύ παραπάνω από το βοτάνι της θείας σου της Μαρίκας και την παρόλα του κάθε αποψάκια που νομίζει ο καημένος πως αποδομεί όλο αυτό το θαυμαστό οικοδόμημα της επιστήμης με ένα “τα εμβόλια σκοτώνουν”. Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του.Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν ειναι καρδούλα. Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 2.198 τα νέα κρούσματα - 59 θάνατοι και 400 διασωληνωμένοι

Ελπίδες γεννά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό της Moderna: Οι διαφορές του με εκείνο της Pfizer

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του Βαρουφάκη για υλοποίηση των εορτασμών του Πολυτεχνείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr