Αυτοψία σε όλα τα σημεία του προσωρινού ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) στη Μυτιλήνη, παρουσία δημοσιογράφων, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Στόχος του, όπως είπε, είναι «να δούμε όλοι μαζί τι ακριβώς συμβαίνει εδώ πέρα».
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «η νέα δομή δημιουργήθηκε σε έκτακτες καταστάσεις τον Σεπτέμβριο και σήμερα συμπληρώνει τρεις μήνες λειτουργίας. Καταφέραμε να φιλοξενήσουμε όλους όσοι βρέθηκαν άστεγοι μετά τον εμπρησμό στη Μόρια. Η δομή βρίσκεται σε μία πολύ καλή κατάσταση ασφάλειας και τάξης. Αντιμετωπίζουμε με αντιπλημμυρικά έργα τα όποια προβλήματα που λογικό ήταν να παρουσιαστούν τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας. Θεωρώ ότι και μετά τις αρχές του 2021 αυτά τα προβλήματα θα έχουν αντιμετωπιστεί οριστικά».
Προς μία νέα δομή
Ο υπουργός τόνισε πως η δομή του Καρά Τεπέ «είναι μία δομή που θα εγκαταλειφθεί μέσα στο 2021, καθώς στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η νέα δομή όπως έχουμε συνεννοηθεί και με τον Δήμο Μυτιλήνης. Μία σύγχρονη δομή, μία δομή πρότυπο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα ανταποκρίνεται και στις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και στις ανάγκες ασφαλείας που μία δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο πρέπει να πληρεί».
«Το 2020 αντιμετωπίσαμε τη μεγάλη κρίση των ροών, με τη μείωση τώρα να αγγίζει το 98% στα νησιά μας. Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα συμφόρησης των νησιών, με τα νησιά να έχουν ήδη αποσυμφορηθεί κατά 65%. Το στοίχημα του 2021 είναι να συνεχίσουμε τη φύλαξη των συνόρων, να συνεχίσουμε ακόμα περισσότερο την αποσυμφόρηση των νησιών γιατί ακόμα είναι υψηλός ο αριθμός των διαμενόντων στα νησιά σε σχέση με τον (τοπικό) πληθυσμό και να ολοκληρώσουμε το εθνικό σύστημα υποδοχής ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ τη ζούγκλα της Μόριας», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.
Ανοιξιάτικες επιλογές ένδυσης και υπόδησης, για εμφανίσεις που συνδυάζουν τη χαλαρότητα του casual με το athleisure και που σου επιτρέπουν να αναβαθμίσεις το στυλ σου, χωρίς καμία προσπάθεια.
Με έμφαση στη συνεργασία, στη δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και στην απόλυτη ισορροπία του ανθρώπου με τη φύση, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και μας θυμίζει ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!