Ένας θεός ξέρει πόσο καιρό παρακολουθούσαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία ενός 61χρονου επιχειρηματία από τη Λάρισα, οι άγνωστοι χάκερ που κατόρθωσαν να διεισδύσουν στα e-mail που αντάλλασσε με μια εταιρεία στην Ιταλία για την αγορά μηχανημάτων τροφίμων και να βάλουν στο χέρι το υψηλό αντίτιμο!
Ο επιχειρηματίας άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο να ανταλλάσσει ηλεκτρονικά μηνύματα με τους Ιταλούς που συνεργάζεται την τελευταία δεκαετία, χωρίς να φαντάζεται ότι τα μηνύματά του υποκλέπτονταν από τους «πειρατές» του διαδικτύου. Όταν τον Οκτώβριο ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά των μηχανημάτων έναντι 33.300 ευρώ, οι χάκερ παρενέβησαν στην εταιρική αλληλογραφία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Έτσι, παριστάνοντας τους εκπροσώπους της ιταλικής εταιρείας, έστειλαν στον 61χρονο τους αριθμούς δύο τραπεζικών λογαριασμών για να καταθέσει τα χρήματα, τα οποία διαπιστώθηκε αργότερα ότι κατέληξαν σε μια τράπεζα της... Ισπανίας! Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία, οι δράστες παρενέβησαν με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» (Business e-mail Compromise) στο εταιρικό e-mail, προσθέτοντας ένα σημείο στίξης ή ένα επιπλέον γράμμα που δεν γινόταν αντιληπτό, καταφέρνοντας έτσι να παραπλανήσουν τον άτυχο επιχειρηματία! Ο 61χρονος κατήγγειλε την απάτη στην Ασφάλεια Λάρισας, που διερευνά την υπόθεση.
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.