Νέα ύποπτα εμβάσματα στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα
Νέο ύποπτο έμβασμα με παραλήπτη τον «Α. Ρόκκο», το όνομα του οποίου φέρεται να συνδέεται με πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου που ερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Για το λόγο αυτό σήμερα κλήθηκε και κατέθεσε συμπληρωματικά στον κ. Αθανασίου, ο κ. Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της Siemens στην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργίου φέρεται με ιδιόχει
Νέο ύποπτο έμβασμα με παραλήπτη τον «Α. Ρόκκο», το όνομα του οποίου φέρεται να συνδέεται με πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου που ερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Για το λόγο αυτό σήμερα κλήθηκε και κατέθεσε συμπληρωματικά στον κ. Αθανασίου, ο κ. Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της Siemens στην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργίου φέρεται με ιδιόχειρο σημείωμά του να δίνει εντολή να εμβαστούν από το λογαριασμό της πρώην εφοριακού κυρίας Αντώνιος Μάρκου 200 χιλ. μάρκα σε τραπεζικό λογαριασμό στην Canadian Imperial Bank Of Commerce (CIBC), με δικαιούχο τον «Α. Ρόκκο».
Kαταθέτοντας σήμερα συμπληρωματικά ο κ. Γεωργίου ερωτηθείς από τον εισαγγελέα για το εάν γνωρίζει ποιος είναι ο παραλήπτης των χρημάτων «Α. Ρόκκος» φέρεται να ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Στον εισαγγελέα κατέθεσε και ο κ. Α. Μαντάς στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Τάσου Μαντέλη. Ο κ. Μαντάς φέρεται ως συντάκτης ιδιόχειρου σημειώματος με το οποίο δίνονται οδηγίες (σ.σ. ο αριθμός λογαριασμού) για το πού θα κατετίθεντο τα εμβάσματα της Siemens. Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο κ. Μαντάς αρνήθηκε ότι είναι ο συντάκτης του σημειώματος. Δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας να ζητήσει τη διενέργεια γραφολογικής εξέτασης.
Εξηγήσεις στον εισαγγελέα έδωσε όμως και ο επιχειρηματίας κ. Μιχ. Βόγιας σε λογαριασμό του οποίου στο εξωτερικό εντοπίστηκαν 3,3 εκατομμύρια μάρκα προερχόμενα από τη Siemens. Ο επιχειρηματίας φέρεται να αρνείται ότι το ποσό αυτό έχει σχέση με «μαύρα ταμεία» και με πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του επιχειρηματία κ. Στέλιος Γκαρίπης, ο κ. ο Βόγιας «ουδέποτε είχε σχέση με Siemens ή πολιτικά πρόσωπα και ουδέποτε γνώριζε η ή είχε ανάμειξη στη διαδρομή του χρήματος προς πολιτικά πρόσωπα». Όπως τόνισε ο δικηγόρος ο εντολέας του «εκμεταλλεύτηκε λογισμικό προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για πυραυλικά συστήματα» ενώ ο λογαριασμός του στον οποίο εντοπίστηκαν τα 3,3 εκατ. μάρκα «θα τροφοδοτούσε ερευνητικά προγράμματα» και «δεν είχε καμία σχέση με μίζες ή οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα». Τα χρήματα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Γκαρίπη, «μπήκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του κ. Βόγια ως αντάλλαγμα συμφωνιών που είχαν γίνει στις ΗΠΑ».
Τέλος στον κ. Αθανασίου κατέθεσε και κ. Τριπεκλής εκπρόσωπος της αμερικανικής SAIG, ο οποίος κλήθηκε για τη σύμβαση σχετικά με το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I. Στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι η όλη διαδικασία για τη προμήθεια του C41 δεν είχε τίποτα μεμπτό.Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr