Κάρπαθος: Προσποιήθηκαν τον αντιδήμαρχο και... τσέπωσαν 6.750 ευρώ

Με τη μέθοδο της επιστροφής χρημάτων

Άλλος ένας επιχειρηματίας έπεσε θύμα απάτης από επιτήδειους που χτυπούν όλο και πιο συχνά στα Δωδεκάνησα με τη μέθοδο της επιστροφής χρημάτων λόγω ενός… μηδενικού παραπάνω στην κατάθεση στον λογαριασμό του για την αγορά προϊόντων!

Αυτή τη φορά, οι απατεώνες στοχοποίησαν έναν επιχειρηματία στην Κάρπαθο, στον οποίο ένας από αυτούς τηλεφώνησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παριστάνοντας έναν αντιδήμαρχο του τοπικού Δήμου, παρήγγειλε προϊόντα και του ζήτησε τον αριθμό του λογαριασμού του για να καταθέσει το αντίτιμο.

Όμως, λίγο αργότερα επικοινώνησε ξανά μαζί του και ισχυρίστηκε ότι «κατά λάθος» είχε προσθέσει ένα επιπλέον μηδενικό, δεκαπλασιάζοντας το ποσό και του έδωσε τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφέρει το ποσό της διαφοράς. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να τσεπώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.750 ευρώ!

Όταν ο επιχειρηματίας διαπίστωσε ότι τον είχαν εξαπατήσει, υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, οι άνδρες του οποίου προσπαθούν να ανακαλύψουν σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων.



Ειδήσεις σήμερα

Μόσιαλος: Σε 10 ημέρες θα ξέρουμε αν πάμε σε άρση της αυστηροποίησης των μέτρων

Ακάρ: «Κατάπιε» τις απειλές προς την Ελλάδα μπροστά στον Γερμανό πρεσβευτή, αλλά...

Έγκλημα στην Αλβανία: «Τις σκότωσα από ζήλια» λέει ο δολοφόνος των δύο αδελφών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr