Σε συμβολική κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν φοιτητές- μέλη παρατάξεων που εκπροσωπούνται στους φοιτητικούς συλλόγους με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ.
Οι φοιτητές πήγαν στην είσοδο του κτιρίου στις 5.45 το πρωί, πριν προσέλθουν οι διοικητικοί υπάλληλοι. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε την Τρίτη στη διάρκεια συνελεύσεων που πραγματοποίησαν ανά Σχολή, για τον συντονισμό δράσεων ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι φοιτητικές παρατάξεις αντιδρούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την ίδρυση ομάδας πανεπιστημιακής προστασίας, το πειθαρχικό δίκαιο, το όριο για την ολοκλήρωση των σπουδών και τον νέο τρόπο υπολογισμού των βάσεων εισαγωγής. Διαμαρτύρονται επίσης για τις τρεις συλλήψεις φοιτητών από τα Τμήματα Φιλολογίας και Αρχιτεκτονικής, που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, σε κινητοποίηση των ΕΑΑΚ.
Οι φοιτητές από το ΜΑΣ και τα ΕΑΑΚ οργανώνουν αύριο κοινή κινητοποίηση, με συγκέντρωση στις 12 στο άγαλμα Βενιζέλου.
Το efood προάγει τη σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα από ένα σημαντικό πρόγραμμα υποστήριξης, προσφέροντας σε ευάλωτες ομάδες τα απαραίτητα καταναλωτικά αγαθά και βάζοντας, ταυτόχρονα, φραγμό στο food waste.
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!