Για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Σύψας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η βρετανική μετάλλαξη είναι παντού από την Κρήτη μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα».
Αναφερόμενος στηνοτιοαφρικανική μετάλλαξη, που είναι και αυτή που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και ανθεκτικότητάς της, ο κ. Σύψας τόνισε ότι «υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποδοτικά».
Όπως είπε, μάλιστα, ο καθηγητής, υπάρχει η πιθανότητα ο μεταλλαγμένος ιός να ξεπερνά την ανοσία. «Έαν επικρατήσει το στέλεχος της Νότιας Αφρικής στην Ελλάδα, ούτε η νόσηση μας καλύπτει, ούτε τα εμβόλια».
Όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα η εταιρεία επικαλείται δεδομένα εργαστηριακά ότι το εμβόλιο είναι αποδοτικό άρα μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχούμε», ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου, εκτός από τις δύο που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση, ώστε να καλυφθούν και οι μεταλλάξεις.
«Υπάρχει κίνδυνος τον Φεβρουάριο να έχουμε επιτάχυνση της επιδημίας εάν ισχύσουν δύο προϋποθέσεις: να φτάσουν το 30% τα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών στην Ελλάδα και να επιβεβαιωθεί η αύξηση της μεταδοτικότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και συμπλήρωσε ότι «η αύξηση του Ιανουαρίου για την οποία δεν έχουμε τόσες καλές εξηγήσεις μπορεί να οφείλεται στη μετάλλαξη του κορωνοϊού».
Τέλος ο καθηγητής ανέφερε ότι όλα είναι στο τραπέζι«από το σενάριο του καθολικού lockdown μέχρι το κλείσιμο των σχολείων».
Το νέο μοντέλο φέρνει νέα πρότυπα στην ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ανθρωποκεντρική τεχνολογία, στοιχεία που συνδέονται άρρηκτα με την εξέλιξη της σουηδικής μάρκας
Η HELLENiQ ENERGY αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εργοδότες στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της.
Προκλήσεις, ευκαιρίες, νομοθεσία και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανακύκλωση φωτοβολταϊκών πλαισίων στη χώρα μας, αλλά και τον σημαντικό ρόλο του φορέα Συλλογικού Συστήματος ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. που είναι υπεύθυνος για τη συλλογή και τη διαχείρισή τους.