Σήμερα μαγειρεύουμε: Σαρδέλες με ντομάτα στον φούρνο
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό!
35 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ
Η εξαιρετικά θρεπτική σαρδέλα µαγειρεύεται πανεύκολα και το µαγείρεµα µε ντοµάτα τής δίνει όχι µόνο γεύση, αλλά εξισορροπεί και τη λιπαρότητά της!
Υλικά για 4-5 άτομα
2 µεγάλες ντοµάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
Κλείσιμο
800 γρ. σαρδέλες, καθαρισµένες
ανάµεικτα µυρωδικά (ρίγανη, θυµάρι, θρούµπι)
1 λεµόνι
µπούκοβο
100 ml λευκό κρασί
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουµε τις ντοµάτες και το σκόρδο σε ένα µπολ, προσθέτουµε τα µυρωδικά, τον χυµό του λεµονιού, λίγο µπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ταψί στρώνουµε τη µισή ποσότητα από τις ντοµάτες, επάνω τοποθετούµε τις σαρδέλες, τις αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τις υπόλοιπες ντοµάτες, το κρασί και το ελαιόλαδο.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο για 20΄-25΄ (ανάλογα µε το µέγεθος της σαρδέλας) στους 180οC στις αντιστάσεις και σερβίρουµε ιδανικά µε τσιγαριαστά χόρτα και µπόλικο σκορδάκι.
Σημείωση: Το φαγητό αυτό τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και την επόµενη µέρα, ως κύριο πιάτο ή ως µεζές για ούζο ή τσίπουρο.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.