Πώς να ενυδατωθούμε και παράλληλα να ζήσουμε μια συναρπαστική γευστική εμπειρία στα πρότυπα του υγιεινού τρόπου ζωής – Τα καλύτερα blends με φρούτα, βότανα και εσπεριδοειδή.
Σήμερα μαγειρεύουμε: Σαρδέλες με ντομάτα στον φούρνο
Σήμερα μαγειρεύουμε: Σαρδέλες με ντομάτα στον φούρνο
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό!
35 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ
Η εξαιρετικά θρεπτική σαρδέλα µαγειρεύεται πανεύκολα και το µαγείρεµα µε ντοµάτα τής δίνει όχι µόνο γεύση, αλλά εξισορροπεί και τη λιπαρότητά της!
Υλικά για 4-5 άτομα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουµε τις ντοµάτες και το σκόρδο σε ένα µπολ, προσθέτουµε τα µυρωδικά, τον χυµό του λεµονιού, λίγο µπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Η εξαιρετικά θρεπτική σαρδέλα µαγειρεύεται πανεύκολα και το µαγείρεµα µε ντοµάτα τής δίνει όχι µόνο γεύση, αλλά εξισορροπεί και τη λιπαρότητά της!
Υλικά για 4-5 άτομα
- 2 µεγάλες ντοµάτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 800 γρ. σαρδέλες, καθαρισµένες
- ανάµεικτα µυρωδικά (ρίγανη, θυµάρι, θρούµπι)
- 1 λεµόνι
- µπούκοβο
- 100 ml λευκό κρασί
- 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουµε τις ντοµάτες και το σκόρδο σε ένα µπολ, προσθέτουµε τα µυρωδικά, τον χυµό του λεµονιού, λίγο µπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ταψί στρώνουµε τη µισή ποσότητα από τις ντοµάτες, επάνω τοποθετούµε τις σαρδέλες, τις αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε τις υπόλοιπες ντοµάτες, το κρασί και το ελαιόλαδο.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο για 20΄-25΄ (ανάλογα µε το µέγεθος της σαρδέλας) στους 180οC στις αντιστάσεις και σερβίρουµε ιδανικά µε τσιγαριαστά χόρτα και µπόλικο σκορδάκι.
Σημείωση: Το φαγητό αυτό τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και την επόµενη µέρα, ως κύριο πιάτο ή ως µεζές για ούζο ή τσίπουρο.
Συνταγή - Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Ειδήσεις σήμερα:
Δακρυσμένος ο πρίγκιπας Κάρολος πήγε στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο πρίγκιπας Φίλιππος
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν στη Γερμανία 95χρονο πρώην φρουρό ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης
Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη - Τα περιστατικά βιασμού που «έδεσαν» το ένταλμα
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο για 20΄-25΄ (ανάλογα µε το µέγεθος της σαρδέλας) στους 180οC στις αντιστάσεις και σερβίρουµε ιδανικά µε τσιγαριαστά χόρτα και µπόλικο σκορδάκι.
Σημείωση: Το φαγητό αυτό τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και την επόµενη µέρα, ως κύριο πιάτο ή ως µεζές για ούζο ή τσίπουρο.
Συνταγή - Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Ειδήσεις σήμερα:
Δακρυσμένος ο πρίγκιπας Κάρολος πήγε στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο πρίγκιπας Φίλιππος
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν στη Γερμανία 95χρονο πρώην φρουρό ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης
Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη - Τα περιστατικά βιασμού που «έδεσαν» το ένταλμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα