Κορωνοϊός - Τουρισμός: Πιλοτικό πρόγραμμα ολλανδικής ταξιδιωτικής εταιρείας για διακοπές στη Ρόδο

Κορωνοϊός - Τουρισμός: Πιλοτικό πρόγραμμα ολλανδικής ταξιδιωτικής εταιρείας για διακοπές στη Ρόδο

Περίπου 200 τουρίστες θα απολαύσουν οκταήμερες διακοπές στην Ελλάδα, παραμένοντας μονάχα στο χώρο του ξενοδοχείου, σύμφωνα με το θέμα του BBC - οι Ολλανδοί θέλουν να δουν αν είναι εφικτός ο τουρισμός εν μέσω πανδημίας

rodos
H oλλανδική ταξιδιωτική εταιρεία «Sunweb», προσφέρει την ευκαιρία σε περίπου 200 τουρίστες να απολαύσουν οκτώ ημέρες διακοπών στην Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσει εάν ο τουρισμός είναι εφικτός και ασφαλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η πρωτοβουλία αυτή θα δείξει «αν θα μπορούμε να κάνουμε διακοπές με ασφάλεια και με πλήρη πνευματική ηρεμία», όπως αναφέρει η ολλανδική εταιρεία, σύμφωνα με το BBC.

Σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, που έχει την υποστήριξη της ολλανδικής κυβέρνησης, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν οκτώ ημέρες σ' ένα ασφαλές «μπαλόνι διακοπών» σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου.

Το θέρετρο στη Ρόδο θα είναι ανοιχτό αποκλειστικά στους παραθεριστές της «Sunweb», γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλοι επισκέπτες, εκτός από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Όλες οι εγκαταστάσεις στο θέρετρο θα είναι ανοιχτές για να εξασφαλίσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το BBC, δεν θα επιτρέπεται στους παραθεριστές να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο στη διάρκεια των διακοπών τους.

Καθ' όλη τη διαδικασία κράτησης, καθώς και κατά τη διάρκεια, πριν και μετά τις διακοπές, όλοι οι ταξιδιώτες θα βρίσκονται σε στενή επαφή με τον ολλανδικό ταξιδιωτικό πράκτορα «Sunweb».

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν τεστ κορωνοϊού, πριν από τις διακοπές τους και να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid κατά τον έλεγχο στο ξενοδοχείο. Πριν από το ταξίδι επιστροφής τους, θα κάνουν και πάλι τεστ Covid στο ξενοδοχείο.

Kατά την επιστροφή τους στην πατρίδα, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα τουλάχιστον για 10 ημέρες.

Όπως αναφέρει το BBC, τουλάχιστον 25.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για το πιλοτικό πρόγραμα που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε.

Στην Ολλανδία, από την αρχή της πανδημίας, οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 16.536 θανάτους και 1.246.366 κρούσματα Covid, σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο «Johns Hopkins».

Ωστόσο, ένα πιλοτικό πρόγραμμα όπως αυτό, θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξεύρεση ενός ασφαλούς τρόπου που να επιτρέπει στους πολίτες να κάνουν ένα διάλειμμα στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Τα 187 εισιτήρια της ολλανδικής εταιρείας Sunweb θα δοθούν σε άτομα, ηλικίας 18 έως 70 ετών.

Διευκρινίζεται, πάντως ότι, εάν κάποιος μολυνθεί από κορωνοιό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα σε ελληνικό ξενοδοχείο για Covid, αλλά το κόστος του θα καλυφθεί από το ολλανδικό ταξιδιωτικό γραφείο.

Οι ξένοι τουρίστες θα έχουν πρόσβαση στις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, αλλά δεν θα τους επιτρέπεται να επισκεφθούν την παραλία του ξενοδοχείου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σύνοδος Κορυφής: Το τελικό κείμενο για Τουρκία και η ικανοποίηση της Αθήνας

Στα ύψη τα κρούσματα - Απρόβλεπτη η συμπεριφορά της επιδημίας

«Κούρεμα» ενοικίων Μαρτίου: Ποιοι δικαιούνται μείωση 100% και ποιοι 40%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης