Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργείας του Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής, η Εταιρία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή βράβευσε την bwin για την πολύπλευρη στήριξη της.
Άκης Πετρετζίκης: Αυτή την Κυριακή στο Πρώτο Θέμα, στρώνουμε μαζί το «Τραπέζι της Λαμπρής»!
Άκης Πετρετζίκης: Αυτή την Κυριακή στο Πρώτο Θέμα, στρώνουμε μαζί το «Τραπέζι της Λαμπρής»!
Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.
12ο τεύχος
Οι γεύσεις της Λαμπρής
Δεν έχουν μείνει πολλές ημέρες μέχρι το Πάσχα… Βασικά, έχουν μείνει τόσες όσες χρειάζονται για να σκεφτούμε, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε το μενού για το πασχαλιάτικο τραπέζι. Σας έχουμε αλμυρές & γλυκές συνταγές για το πιο νόστιμο Πάσχα + 5 δοκιμασμένους τρόπους για να βάψουμε τα αβγά μας.
Για αρχή, γρήγορα γλυκίσματα για κεράσματα και δώρα, αλλά και εύκολες συνταγές για να αξιοποιήσετε τυχόν περισσευούμενα γλυκά, όπως σοκολατένια αβγά, κουλουράκια και τσουρέκι.
Μετά τα δώρα και τα πρώτα κεράσματα, τι ακολουθεί;
Το κυριακάτικο τραπέζι!
Ξεκινάμε, λοιπόν, με έξυπνες και εύκολες προτάσεις για γευστικά συνοδευτικά και ορεκτικά, όπως αλμυρές τάρτες, σπιτικούς πουρέδες, λαχανικά με πατάτες και άλλες εκπλήξεις.
Αυτά μάς οδηγούν κατευθείαν στο κυρίως γεύμα, το οποίο αποτελείται από -τι άλλο;- ψητά: ψητά στον φούρνο, τη γάστρα και γενικά στην κουζίνα του σπιτιού σας, χωρίς τη συμβολή της σούβλας.
Οι γεύσεις της Λαμπρής
Δεν έχουν μείνει πολλές ημέρες μέχρι το Πάσχα… Βασικά, έχουν μείνει τόσες όσες χρειάζονται για να σκεφτούμε, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε το μενού για το πασχαλιάτικο τραπέζι. Σας έχουμε αλμυρές & γλυκές συνταγές για το πιο νόστιμο Πάσχα + 5 δοκιμασμένους τρόπους για να βάψουμε τα αβγά μας.
Για αρχή, γρήγορα γλυκίσματα για κεράσματα και δώρα, αλλά και εύκολες συνταγές για να αξιοποιήσετε τυχόν περισσευούμενα γλυκά, όπως σοκολατένια αβγά, κουλουράκια και τσουρέκι.
Μετά τα δώρα και τα πρώτα κεράσματα, τι ακολουθεί;
Το κυριακάτικο τραπέζι!
Ξεκινάμε, λοιπόν, με έξυπνες και εύκολες προτάσεις για γευστικά συνοδευτικά και ορεκτικά, όπως αλμυρές τάρτες, σπιτικούς πουρέδες, λαχανικά με πατάτες και άλλες εκπλήξεις.
Αυτά μάς οδηγούν κατευθείαν στο κυρίως γεύμα, το οποίο αποτελείται από -τι άλλο;- ψητά: ψητά στον φούρνο, τη γάστρα και γενικά στην κουζίνα του σπιτιού σας, χωρίς τη συμβολή της σούβλας.
Για το τέλος, σας έχω τις πιο νόστιμες ζύμες οι οποίες έχουν δύο βασικές αποστολές: να πλημμυρίσουν το σπίτι με το υπέροχο άρωμά τους και -ασφαλώς- να σας γλυκάνουν.
Κάπως έτσι, λοιπόν, νοστιμεύουμε το Πάσχα και υποδεχόμαστε γεμάτοι όρεξη την άνοιξη. Όρεξη για τα καλύτερα που βρίσκονται μπροστά μας και ανυπομονούμε να τα ζήσουμε όλοι μαζί παρέα. Καλό Πάσχα σε όλους!
Τα Γλυκά του Πάσχα
Μιλάμε για κάποιες από τις πιο νόστιμες συνταγές των ημερών, εξελίσσουμε τις παρασκευές τους και ανακαλύπτουμε έξυπνους τρόπους για να αξιοποιήσουμε τυχόν περισσεύματα απο τσουρέκι, βαμμένα κόκκινα αβγά, κουλουράκια, σοκολατένια πασχαλινά αβγά! Ετοιμάζουμε μαζί τους:
Σοκολατένιο αβγό γεμιστό με τρουφάκια, Μπισκότα με ganache σοκολάτας, Τρουφάκια με τσουρέκι, Καριόκες, Πασχαλινά σοκολατάκια.
Τα αβγά του Πάσχα
5 τρόποι για να βράζουμε τα αβγά μας! Κάποιοι είναι παραδοσιακοί, άλλοι πιο… προχωρημένοι. Όλοι όμως, έχουν έναν κοινό στόχο: μας οδηγούν στα πιο όμορφα πασχαλινά αβγά!
Τα συνοδευτικά σε πρώτο πλάνο
Ορεκτικά, συνοδευτικά & γαρνιτούρες παίζουν τον ρόλο τους με απόλυτη επιτυχία!
4 εύκολοι πουρέδες, Λαχανικά stir fry με τηγανητές πατάτες, Quiche Lorraine με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί, Τάρτα πατάτας με φέτα και μπέικον, Πατάτες Dauphinoise με άνηθο και φρέσκο κρεμμύδι.
Τεχνική: φτιάχνουμε τσουρέκι στο σπίτι
Από τα πλέον αγαπημένα παραδοσιακά γλυκίσματα, η γεύση ενός καλοζυμωμένου και καλοφουρνισμένου τσουρεκιού αποτελεί σήμα κατατεθέν της Λαμπρής, αλλά και αφορμή για να μπούμε στην κουζίνα μας και να καταπιαστούμε με μια αρκετά απαιτητική συνταγή.
Γεύσεις Λαμπρής
Μοιραζόµαστε µαζί σας 5 µοναδικές ιδέες για κυρίως πιάτα που θα δώσουν άλλη διάσταση στο κυριακάτικο τραπέζι. Μαγειρεύουμε:
Αρνί εξοχικό, Κατσικάκι κοκκινιστό στο φούρνο, Χοιρινό κότσι κλέφτικο, Κοντοσούβλι κοτόπουλο στο φούρνο, Αγριογούρουνο στη γάστρα.
Γλυκό από σπίτι!
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, το σπίτι πληµµυρίζει από τις γλυκές παρασκευές που βγαίνουν απο το φούρνο µας. Φέτος, ετοιµαστείτε να µεθύσετε, ετοιµάζοντας µια -η… περισσότερες- από τις µοναδικές συνταγές μας!
Καλτσούνια, Τσουρέκι με tangzhong, Babka με σοκολάτα, κανέλα και πορτοκάλι, Γεμιστό τσουρέκι red velvet, Πασχαλινό νηστίσιμο κέικ.
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα