Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εικόνες καταστροφής- Αγωνία λόγω των ισχυρών ανέμων

Η φωτιά έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε σπίτια της περιοχής - Μεγάλες δασικές εκτάσεις έχουν καεί

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τις καμμένες περιοχές της δυτικής Αττικής  από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξεκίνησε  την Τετάρτη το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας και έχει κατεύθυνση προς τα Μέγαρα, ενώ αγωνία επικρατεί λόγω της έντασης των ανέμων. Πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι έχουν καεί 20.000 στρέμματα γης.

Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες καθώς έχουν καεί σπίτια, τη στιγμή που έχει παραδοθεί στις φλόγες μεγάλες δασικές εκτάσεις.



Νωρίτερα, με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα και οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας 
εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.



Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί. Υπάρχουν μόνο αναφορές για ζημιές σε αποθήκες και καλύβια, αλλά ο απολογισμός θα γίνει αφού ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο ηλεκτρικό δίκτυο- έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια, γι' αυτό βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ειδήσεις σήμερα 

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί, κάηκαν σπίτια - Εικόνες τεράστιας καταστροφής

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: «Μείνετε μέσα» λένε οι ειδικοί για την Αθήνα - Αλλάζουν οι άνεμοι από το βράδυ 

Κοινωνικός Τουρισμός - ΟΑΕΔ: Έως έξι δωρεάν διανυκτερεύσεις ακόμα και σε 5άστερα! - Οι προϋποθέσεις, όλοι οι πίνακες 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr