Φωτιά στον Σχίνο: Έρχεται δύσκολη νύχτα - Ενισχύονται οι άνεμοι στα 80 χλμ/ώρα - Στο επίκεντρο τα Μέγαρα

Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, οπότε αναμένεται εξασθένηση των ανέμων - Δείτε χάρτη

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην Κορινθία, αναφορικά με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από χθες στο Σχίνο, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οικισμοί και να προκληθούν καταστροφές σε σπίτια. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλες περιοχές των Μεγάρων, όπου κινείται το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, με τις μέγιστες εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη ανέμων που ακολουθεί.



Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, οπότε αναμένεται εξασθένηση των ανέμων.





Στο μεταξύ, οι καπνοί από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας, κάλυψαν τον Αττικό ουρανό τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται εικόνες που κατέγραψε η κάμερα καιρού στο Λόφο του Αστεροσκοπείου Πεντέλης. Η κάμερα "κοιτάζει" προς τα Νοτιοδυτικά και την πόλη της Αθήνας.



Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Στη φυλακή 27χρονος που ασέλγησε σε δεκάχρονο αγόρι

Η Νταϊάνα εξαπατήθηκε για να παραχωρήσει συνέντευξη στο BBC- Δημόσια συγγνώμη από το βρετανικό δίκτυο 26 χρόνια μετά - Βίντεο

Χαρδαλιάς: Από καύση υλικών σε ελαιώνα ξεκίνησε η φωτιά στον Σχίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr