Νάξος: Σάλος από κορωνογλέντι σε βάπτιση με περισσότερα από 400 άτομα

Δεν τηρούσαν τις αποστάσεις και τα μέτρα - Πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες - Δείτε εικόνες

Σάλος ξέσπασε στην Νάξο από βάπτιση στο γλέντι της οποίας μαζεύτηκαν περισσότερα από 400 άτομα.

Όπως αναφέρει το naxostimes.gr, η βάπτιση έγινε το Σάββατο το μεσημέρι και ακολούθησε το γλέντι με τοπικά όργανα, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε παραλιακό μαγαζό.

«Το μαγαζί ήταν πατείς με, πατώ σε, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και όλα αυτά την ώρα που η Νάξος το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει επιδημιολογική έξαρση» σημειώνει η καταγγέλλουσα στο naxostimes.gr. «Στα τραπέζια δεν τηρούνταν οι αποστάσεις και φυσικά, λες και δε συμβαίνει τίποτα, κανένας δε φορούσε μάσκα» συμπληρώνει.



Το γεγονός καταδίκασαν επιχειρηματίες του νησιού που ανησυχούν μην τυχόν τέτοιου είδους περιστατικά τινάξουν στον αέρα την τουριστική σεζόν και την καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει το νησί κατά την περσινή τουριστική περίοδο αλλά και μέχρι σήμερα με τη συμμόρφωση των κατοίκων και των επιχειρήσεων στα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.


Διαμαρτυρία από τους γονείς του νεοφώτιστου

Για το συγκεκριμένο δημοσίευμα μας κοινοποιήθηκε εξώδικη γνωστοποίηση - δήλωση - πρόσκληση και διαμαρτυρία από τους γονείς του βαπτισθέντος παιδιού, τα ονόματα των οποίων δεν θα αναφέρουμε, σεβόμενοι τα προσωπικά τους δεδομένα. Διευκρινίζεται ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δημοσίευσε αυτούσιο το ρεπορτάζ του naxostime.gr για ένα ζήτημα, που καταφανώς παρουσιάζει ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο, χωρίς καν να τοποθετηθεί επί της αντικειμενικής αλήθειας ή μη του περιεχομένου του και δίχως πρόθεση αμφισβήτησης της ηθικής και κοινωνικής αξίας των προσώπων. Οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι αναφέρουν ότι:

«Τελέστηκε στη Νάξο η βάπτιση του πρώτου μοναδικού μας παιδιού, γεγονός αδιαμφισβήτητα ευχάριστο για εμάς προσωπικά όσο και για τους εγγύτερους συγγενείς μας, δεδομένου ότι η γέννηση και η βάπτιση του παιδιού μας αποτελεί για εμας υπέρτατο δώρο και την καλύτερη στιγμή της ζωής μας. Έτσι λοιπόν μετά το πέρας της βαπτίσεως διοργανώσαμε εγώ και η σύζυγός μου εκδήλωση-γλέντι στην οικογενειακή μας ταβέρνα.

Στην παραπάνω εκδήλωση με απόλυτο σεβασμό στους καλεσμένους μας όσο και στις επιταγές της υπάρχουσας νομοθεσίας λόγω της πανδημίας (covid-19) ο αριθμός των καλεσμένων δεν υπερέβαινε τους εκατό (100) και οι αποστάσεις μεταξύ των καλεσμένων τηρήθηκαν ευλαβικά. Η παραπάνω δεξίωση έλαβε χώρα σε έναν χώρο συνολικού εμβαδού 980 τμ. εκ των οποίων στα 2/3 αυτού είχαν αναπτυχθεί τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικό χώρο, το δε υπόλοιπο 1/3 του παραπάνω χώρου στον οποίο αναπτύχθηκαν επίσης τραπεζοκαθίσματα βρισκόταν σε στεγασμένο χώρο στον οποίο όμως είχαν αφαιρεθεί οι περιμετρικές πτυσσόμενες τζαμαρίες και επί της ουσίας παρέμεινε μόνο το στέγαστρο, καθιστώντας έτσι το υπολειπόμενο 1/3 του χώρου της εκδήλωσης ημιυπαίθριο χώρο. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλοι οι καλεσμένοι μας πριν από τη βάπτιση είχαν υποβληθεί σε self test για την ανίχνευση του ιού covid-19.

Δέον είναι να σας αναφέρουμε ότι εμείς προσωπικά και οι οικογένειές μας διατηρούμε στο νησί της Νάξου εκτός από την παραπάνω ταβέρνα και άλλες επιχειρήσεις εστίασης όπως επίσης και ξενοδοχειακές μονάδες, ήτοι βιοποριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο από τον τουρισμό του νησιού. Είναι λοιπόν απολύτως παράλογο να πιστέψει οποιοσδήποτε ότι με τον παραπάνω τρόπο θα πλήτταμε ανεπανόρθωτα την δουλεία μας από την οποία βιοποριζόμαστε τόσο εμείς όσο και το πολυπληθές προσωπικό το οποίο απασχολούμε».




Ειδήσεις σήμερα 

Σαρλ Μισέλ: «Δεν θα ανεχθούμε να παίζουν ρουλέτα με τις ζωές αθώων πολιτών»

Survivor: Ο «καραγκιόζης» που έγινε «άξιος»

Μπάιντεν: «Σκανδαλώδης» η αναχαίτιση του αεροσκάφους της Ryanair από τη Λευκορωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr