Τη χθεσινή επέτειο θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που έπεσε θύμα υπέρμετρης και ρατσιστικής αστυνομικής βίας, θυμήθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.
Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος σημειωτέον είχε ηγηθεί της ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας πέρυσι στο Μπρούκλιν, βαδίζοντας στα χνάρια του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, κάλεσε όλες και όλους να γίνουν ένα στον αγώνα για τη φυλετική δικαιοσύνη για κάθε άνθρωπο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Όπως, μάλιστα, τόνισε, «πρέπει όλοι να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση ώστε ο τραγικός θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ να δώσει το έναυσμα για έργα ειρήνης και δικαιοσύνης, που θα ανοίξουν τον δρόμο για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία στο μέλλον».
Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος Black Lives Matter και πυροδότησε τον αγώνα για την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού που υπάρχει ακόμη έντονος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Μάλιστα, στην πρόσοψη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αναρτήθηκε χθες τεράστιο πανό στο οποίο αναγραφόταν εις μνήμην του Τζορτζ Φλόιντ η ονομασία του κινήματος Black Lives Matter.
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!