Συγκλονίζει η μαρτυρία του ειδικού φρουρού, Κωνσταντίνου Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για την επιχείρηση διάσωσης ενός 4χρονου αγοριού στο Παλαιό Φάληρο. «Αυτό που ένιωσα δεν το έχω ξαναζήσει στην ζωή μου. Είναι σαν να είσαι σε ένα κενό», λέει με συγκίνηση σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της ΕΛ.ΑΣ. στο YouTube.
«Και να πετάς, να μην υπάρχει τίποτα. Να μη βλέπεις τίποτα, να μη νιώθεις τίποτα, να μην ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Ακόμα και η μητέρα μου να ήταν δίπλα μου δεν θα την αναγνώριζα. Ένα κενό, είναι όλα κόκκινα», συνεχίζει ο Κωνσταντίνος Σαμαράς.
Όταν τελικά έβαλαν το παιδί στο περιπολικό για να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, «ήταν πολύ δύσκολα, καταφέραμε μετά να συνέλθει το παιδί, μου έσφιγγε το χέρι, ήταν απίστευτο αυτό που ζήσαμε» θυμάται ο ειδικός φρουρός.
Το χρονικό της υπόθεσης
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας όταν το αγοράκι έχασε τις αισθήσεις του και η μητέρα του κάλεσε ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο αργούσε και όταν έφτασε στο σημείο η ομάδα ΔΙ.ΑΣ, το αγοράκι δεν έδειχνε σημεία ζωής. Ωστόσο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ένας αστυνομικός ξεκίνησε να του κάνει μαλάξεις. Όση ώρα περίμεναν το ασθενοφόρο εμφανίστηκε ένα περιπολικό για βοήθεια.
Τότε οι αστυνομικοί αποφάσισαν να βάλουν το παιδάκι μέσα στο περιπολικό και να το μεταφέρουν στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Μάλιστα ένας εκ των αστυνομικών είχε εκπαιδευτεί σε ΚΑΡΠΑ και έκανε μαλάξεις στην καρδιά του 4χρονου ο οποίος είχε αδύναμο σφυγμό. Σε ελάχιστα λεπτά και ενώ ο σφυγμός του είχε επανέλθει, το αγόρι έφθασε στο νοσοκομείο όπου το ανέλαβαν γιατροί και νοσηλευτές.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι