Θεσσαλονίκη: Έκλεβε ρεύμα για την παραγωγή υδροπονικής κάνναβης!

Θεσσαλονίκη: Έκλεβε ρεύμα για την παραγωγή υδροπονικής κάνναβης!

Βρέθηκαν συνολικά 133 δενδρύλλια, συσκευασίες με πάνω από 12 κιλά κάνναβης και ναρκωτικά χάπια

σερρες
Στο ένα από τα δυο σπίτια του καλλιεργούσε ένα ολόκληρο δάσος από χασισόδεντρα με τη μέθοδο της υδροπονίας και ηλεκτροδοτούσε το εργαστήριο κλέβοντας... ηλεκτρικό ρεύμα, ένας Έλληνας που συνελήφθη με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών. Στο άλλο σπίτι, έκρυβε την πλούσια παραγωγή του σε διάφορες μορφές, καθώς και ποσότητα κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν όλες τις πληροφορίες για τις δραστηριότητές του και έκαναν ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές έρευνες στα δυο σπίτια σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο, βρήκαν την εγκατάσταση της υδροπονικής καλλιέργειας με πλήρη εξοπλισμό από λαμπτήρες, μετασχηματιστή, θερμόμετρα και άλλα εξαρτήματα, η οποία τροφοδοτείτο με ρευματοκλοπή χάρη σε παρέμβαση στον πίνακα παροχής. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του σπιτιού, ο δράστης καλλιεργούσε όχι ένα και δυο, αλλά 133 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου, ενώ φυτά βάρους 945 γραμμαρίων είχαν ξεριζωθεί για να αποξηρανθούν!

Το δεύτερο σπίτι είχε μετατραπεί σε εργαστήρι επεξεργασίας και συσκευασίας ναρκωτικών, καθώς είχε εγκαταστήσει μια ηλεκτρική πρέσα και έναν ηλεκτρικό μύλο. Εκεί, βρέθηκαν 60 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 12 κιλών και 172 γραμμαρίων, 726,3 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, χασισέλαιο βάρους 16,6 γραμμαρίων, αλλά και κοκαΐνη βάρους 17 γραμμαρίων μαζί με 45 ναρκωτικά χάπια και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές!

Την ώρα της έρευνας, συνελήφθη και μία Ελληνίδα, η οποία είχε προμηθευτεί ακατέργαστη κάνναβη βάρους πέντε γραμμαρίων από τον δράστη και οδηγήθηκε μαζί του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια, εμπορία και αγορά ναρκωτικών, καθώς και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, κατά περίπτωση.

Ειδήσεις σήμερα

Δουλεύουμε 179 ημέρες το χρόνο για... φόρους και εισφορές!

Σοκ από την αύξηση των κρουσμάτων: Επιστρέφει η μάσκα παντού

Ε
πιστροφή σε μέτρα και πρόστιμα: Nύχτα και νεολαία τρομάζουν για 4ο σκληρό κύμα της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης