Συνεχίζεται η «μάχη» των πυροσβεστών με διάσπαρτες εστίες σε Ροδόπολη, Διόνυσο και Σταμάτα. Η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση, ωστόσο, οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.
Πολλές είναι οι διάσπαρτες εστίες που επιχειρούν οι πυροσβέστες αυτή την ώρα με τις δυνάμεις να ενισχύονται. Αυτή την ώρα επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 Ε/Π και 9 Α/Φ, ενώ στην κατάσβεση συμμετείχε και το BERIEV-200. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.
Στάχτη έχουν γίνει αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή της Ροδόπολης. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Βασίλη Κλεφτάκη, 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
«Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη. Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα», υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο Βασίλης Κλεφτάκης κάνει λόγο για εμπρησμό.
Δείτε βίντεο από τη φωτιά
Μήνυμα από το 112 στους πολίτες
Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.
«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Κλείσιμο
ΓΓΠΠ: Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.