Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσες στα βόρεια

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσες στα βόρεια

Δεν προκύπτει απειλή για οικιστικό κομμάτι σύμφωνα με την πυροσβεστική

evoia_1
Διασπαρμένες σε διάφορες περιοχές της Βόρειας, κυρίως, Εύβοιας είναι από το πρωί της Τετάρτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που εμφανίζονται και να μην επιτρέψουν στις φλόγες να επεκταθούν, καταστρέφοντας δασικά κομμάτια και απειλώντας οικισμούς.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις κατάσβεσης από ελληνικές και ξένες πυροσβεστικές δυνάμεις έγιναν νωρίτερα μέσα στην ημέρα στα βορειοανατολικά, επικεντρωμένες στα Ελληνικά και τον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στο Αγριοβότανο.

Από το μεσημέρι και μετά, οι επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν λίγο πιο δυτικά, ανάμεσα σε Αβγαριά, Γαλατσώνα (όπου σημειώθηκε αναζωπύρωση σε δύσκολο σημείο στο δάσος) και πίσω από τους οικισμούς Γούβες, Αρτεμίσιο και Ασμήνι. Το θετικό, για την ώρα και σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, είναι πως δεν έχει προκύψει απειλή για οικιστικό κομμάτι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdgth8nzf8ih-se)
Κλείσιμο


Στο μεταξύ, νωρίτερα, επειδή πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν έβγαζαν νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση, ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι μεταφέροντας νερό για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdgt2zb4h101-se)


Τέλος, εκατοντάδες στρατιώτες από το Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι και κατευθύνθηκαν σε διάφορες περιοχές για να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια - Κοπέρνικος: Ίσως έχουν καεί 700.000 στρέμματα - Η μεγαλύτερη φωτιά όλων των εποχών...

Ilyushin και Beriev θα ρίχνουν ταυτόχρονα 110 τόνους νερού σε Εύβοια και Πελοπόννησο σε κάθε πτήση

Facebook: Έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν «fake news» για τα εμβόλια του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης