Για επιβίβαση και μεταφορά υπεράριθμων επιβατών συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο λιμάνι τηςΜυκόνου ο πλοίαρχος του επιβατηγού ταχύπλοου «Sifnos Jet», σημαίας Κύπρου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έπειτα από καταμέτρηση επιβατών, στο πλοίο -το οποίο προερχόταν από τον λιμένα Πάρου- διαπιστώθηκε ότι μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες. Συνολικά καταμετρήθηκαν 482 επιβάτες αντί του προβλεπόμενου μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 430, που προβλέπει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του εν λόγω πλοίου. Επιπροσθέτως, η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 344 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.
Aπό το Λιμεναρχείο Μυκόνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Χάρις στο ισχυρό 5G δίκτυό της, η Nova αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ευρυζωνικών οικιακών συνδέσεων και -λειτουργώντας ως τεχνολογικός επιταχυντής- προσφέρει για πρώτη φορά στην αγορά ασύρματη σύνδεση έως 500 Mbps, χωρίς καλώδια και χρονοβόρες εργασίες.